Home Ure Jaeger-LeCoultre Reverso – en klassiker har fået nye søskende efter 88 år

Jaeger-LeCoultre Reverso – en klassiker har fået nye søskende efter 88 år

by Nicolai Klingenberg

Jaeger-LeCoultre Reverso – og så til hest

I 1931 var en britisk officer udstationeret i Indien – når der ikke var job på agendaen, spillede han polo. Med et ur om håndleddet. Men et ur tåler ingenlunde at direkte kontakt fra polosport – og det blev startskuddet til Jaeger-LeCoultre Reverso: Et ur, hvis kasse kan roteres, så glas og tid vendes bort og en solid bagkasse kigger frem. Det er den korte historie om Jaeger-LeCoultre Reverso…

Præsenteret på SIHH urmsesen i år: Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface

Den lidt længere lyder, at man med tiden har udviklet uret gevaldigt – det findes stadig med massiv bagkasse, men også af guld og andre udformninger, som slet ikke egner sig til polosport. Men uret er for længst blevet et ikonisk design, og der udvikles løbende nye modeller.

Tag nu blot Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface – den kollektion kom til verden i 1994, og er så fiks, at den har to tidszoner på hver sin side af urkassen. Der er ydermere tilføjet en nat-og-dag indikator, så den rejsende med hang til time- og tidsforvirring nemt kan se, om klokken er for eksempel 8 eller 20.

Jaeger-LeCoultre

Eller om klokken er 4 eller 16 for den sags skyld…

Nå – den nye sag har manuelt optræk og en urkasse af stål, og værket holder sig tikkende i 42 timer, når det er fuldt optrukket. Det er muligt, at det ikke er den mest brugervenlige funktion at skulle rotere urkassen for at aflæse klokken i hjemlandet, når man er på farten, men det vidner vel egentlig blot om, at man har nytænkt den roterbarbare kasse gennem tiden, hvoraf nyheden her blot er en af flere.

Målene på uret? 47 x 28.3 mm

Der er faktisk også lavet 100 limiterede udgaver af guld, som kun kan handles i Jaeger-LeCoultres egne butikker. Jeg må medgive at den tager sig aldeles godt ud, og at guldets farve spiller overordentlig flot sammen med den blå urskive og den ditto rem – sidstnævnte er i øvrigt lavet af Cordovan læder hos Casa Fagliano.

Jaeger-LeCoultre

Nydeligt og limiteret…

Derudover lancerede man også en rød variant til pursiterne, som har et inhouse værk – og en helt blank bagside. Den er til dig, der hælder til det originale.

Jaeger-LeCoultre

Timer, minutter og små sekunder. Så simpelt kan det gøres: Jaeger-LeCoultre Tribute Small Seconds

Jaeger-LeCoultre Tribute Small Seconds

Dikkedarfri bagside, som tåler lidt mere

Måske er det alderen, der gør, at jeg begejstres i højere og højere grad af det mere dressy – eller i hvert fald af ure, der har en historie i sit DNA samt en mindre voldsom eller ligefrem vulgær størrelse. Omend Jaeger-LeCoultre Reverso er vokset siden fødslen, så er det stadig et ganske smalt og elegant ur.

Nuvel. Der er meget mere ur-stof på My-Pleasure.dk her

 

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.