Home Living Lyn-nyt: KAISER idell Luxus – en ældgammel lampe til dit skrivebord

Lyn-nyt: KAISER idell Luxus – en ældgammel lampe til dit skrivebord

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Lys over land: KAISER idell Luxus

Fritz Hansen har været på jagt i gemmerne for at finde en Bauhaus-relateret klassiker frem i en ny særudgave. Det er i øvrigt en lampe, og den går under navnet Kaiser idell Luxus.

KAISER idell Luxus

Der er den – altså på bordet. Lampen hedder KAISER idell Luxus og kommer i en særlig variant netop nu

Vanligvis er jeg ikke synderlig begejstret for betegnelsen luksus – og da slet ikke når det stave med x – men når nu lampen har levet længere end jeg, så er det okey-dokey. Dengang i 1931, hvor lampen blev lanceret, blev begrebet nok ikke skamridt, som det sker i dag.

Nå. Det er faktisk ikke første gang, at at Kaiser idell (Luxus) er lavet i messing, men Fritz Hansen forklarer det således:

Det er ikke første gang, at den ikoniske lampe er klædt i messing, men i kombination med en sort overflade folder et nyt samspil sig ud mellem mørke toner og et varmt genskær. Med tiden og med brug vil lampens messingdetaljer opnå en naturlig patina –med andre ord, hvert enkel lampe vil gradvistændre udseende og få sit helt eget udtryk.

Det tror jeg gerne på. Prisen? 4.991 kroner. Det er faktisk fire kroner billigere end den gængse udgave med stål.

Designeren gik bort i 1974, men hans navn er Christian Dell, og historien lyder, at han begyndte at tegne lamperne i 1926. Måske det skal fejres om syv år. Indtil da, kan du se lade dit skrivebord dekorere og oplyse med dagens lyse indslag, der måler 42,5 centimeter i højden og har en diameter på 28,5 centimeter.

KAISER idell Luxus

Værsgo.

Der er mere boligstof på My-Pleasure.dk her

Lys på Facebook her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.