Home Ure LeCoultre Lucky 13 – held i uheld

LeCoultre Lucky 13 – held i uheld

by Nicolai Klingenberg

Kender du Jaeger-LeCoultre? Altså urfimaet? Alle tiders. Der var engang, hvor det blot gik under navnet LeColutre, men omdrejningspunktet var dog stadig ure. Og dagens ur – kendt som Lucky 13 – er fra 1962. Uret er på vej på auktion og rummer en særdeles interessant historie.

leCoultre Lucky 13

Dagens ur: LeCoultre Lucky 13 af guld. Eller næsten. Forklaring følger…

Uret blev givet til astronauten John Herschel Glenn Jr. (faktisk var han også jagerpilot, senator og virksomhedsleder), efter han havde været i kredsløb om jordkloden tilbage i 60’erne – og før månelandingen. Astronauten havde taget turen i rumfartøjet Friendship 7, der var den 13. rumkapsel, som firmaet McDonnell Aircraft Corporation havde fremstillet.

John Glenn astronaut

John Herschel Glenn Jr. – manden der fik uret. Her foreviget efter sin rummission

Måtte man døje med overtro, så ville en tur i netop det 13. fartøj nok ikke være det mest ønskelige fartøj at rejse i, men alt gik vel. Det glædede Chicago Anti-Superstition Society, som ingenlunde er overtroiske, i en sådan grad, at astronauten fik LeCoultre Lucky 13 ved en flot ceremoni.

Vil du se den mission, det hele handlede om? Alle tiders!

Som du kan se, så er uret dekoreret med 13-taller ved hver eneste timemarkering som en hyldest til (ulykkes)tallet 13 fra anti-overtros foreningen, der ikke giver meget for, at noget som helst skidt skulle være forbundet med.. ja, tretten.

lucky 13

Bagkasse skriblerier

Er uret af guld? Nej. Der er tale om en såkaldt golf filled løsning, som – ret beset – er mere guldholdig end en traditionel guldbelægning. Man har dog valgt kun at bruge 10 karat guld, men skidt pyt – urets historie vejer op.

gold filled

Gold filled – og i øvrigt er uret med manuelt optræk

Uret ryger på auktion i december hos Philips.com i New York her

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her

Prøv Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk