Home Ure Santos hundrede

Santos hundrede

by Nicolai Klingenberg

I 1904 fik Alberto Santos-Dumont brug for en hjælpende hånd, da han havde besværligheder med at aflæse tiden under hans flyvninger. Problemstillingen tog han med under armen til sin ven Louis Cartier, og Louis fik hjælp af urmageren Edmond Jaeger til at løse pilotens problematik. Løsning blev en prototype på et armbåndsur, og derfra er det gået slag i slag.

Den viste Santos 100 er opkaldt efter Alberto, og uret er absolut blandt de mere maskuline modeller, som Cartier har i deres flyhangar – eller modelprogram om du vil. Bagsiden af uret er rundet og følger dermed håndleddet for komfortens skyld. Tilsæt dernæst en sort krokodillerem, og du har uret herunder.

Og så er det tilbage til arbejdet Iversen… Santos 100 i stål med romertal og tre fine visere…

Jeg har flere gang kastet mit blik på uret, prøvet det og overvejet at smide penge efter det, men hver gang er valget faldet på et andet mærke. Cartier har ligeledes lanceret en lignende version, men med gummi på urkasse og rem – i enten sort eller hvid, og den sorte gummiversion tiltaler mig om muligt endnu mere.

Snapshot fra Cartiers hjemmeside – www.cartier.com.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk