Home Ure Santos hundrede

Santos hundrede

written by Nicolai Klingenberg 9. april 2009
Pin It

I 1904 fik Alberto Santos-Dumont brug for en hjælpende hånd, da han havde besværligheder med at aflæse tiden under hans flyvninger. Problemstillingen tog han med under armen til sin ven Louis Cartier, og Louis fik hjælp af urmageren Edmond Jaeger til at løse pilotens problematik. Løsning blev en prototype på et armbåndsur, og derfra er det gået slag i slag.

Den viste Santos 100 er opkaldt efter Alberto, og uret er absolut blandt de mere maskuline modeller, som Cartier har i deres flyhangar – eller modelprogram om du vil. Bagsiden af uret er rundet og følger dermed håndleddet for komfortens skyld. Tilsæt dernæst en sort krokodillerem, og du har uret herunder.

Og så er det tilbage til arbejdet Iversen… Santos 100 i stål med romertal og tre fine visere…

Jeg har flere gang kastet mit blik på uret, prøvet det og overvejet at smide penge efter det, men hver gang er valget faldet på et andet mærke. Cartier har ligeledes lanceret en lignende version, men med gummi på urkasse og rem – i enten sort eller hvid, og den sorte gummiversion tiltaler mig om muligt endnu mere.

Snapshot fra Cartiers hjemmeside – www.cartier.com.

Pin It

You may also like