Home Rejser Lyst til strand – som i Strandlyst

Lyst til strand – som i Strandlyst

by Nicolai Klingenberg

Der er nu ikke noget som et refugium, der byder på komplet afslapning, god mad, skøn udsigt og et æbletræ i fuld flor. Tilsætter man dernæst en håndfuld nyistandsatte værelser, en enorm sortbejdset terrasse og service på afslappet, men i den grad nærværende niveau, så har du Hotel Strandlyst på Samsø.

Det er lige der, det sker – der er desuden udsigt til vandet fra hovedhuset, mens det nyopførte anneks i baggrunden har markudsigt og eget terrassedæk.

Jeg var forbi sidste år, som var åbningsåret, og med lidt held og luft i kalenderen vil jeg slå et smut forbi igen i år, hvor repertoiret er udvidet med selvforkælelse via wellness og kyndigt personale, der kan ælte dig til den syvende himmel.

Værsgo – slap af, skål med vennerne, sid ned, og nyd livet. Det er en ordre.

Det er muligt at sejle til øen med egen båd, med færge (med og uden bil) eller med fly fra blandt andet Roskilde, hvor Copenhagen Airtaxi står for transporten. Vælger du at lade bilen stå på fastlandet, kan der arrangeres pick-up service fra havnen, og du er dernæst mere end velkommen til at udforske øen på egen hånd og med lånecykel.

Skur dig til en ren krop i enten kar eller bruser. Der er dertilhørende badelækkerier, som du kan hygge dig med.

Luksuskosmosset Strandlyst har talrige årtier på bagen, og stedet har altid fungeret som servicehus for gæster, der er faldet for øen. I dag er niveauet højnet til langt mere end bed and breakfast, og for mit vedkommende var det kærlighed ved første visit.

Rolig Svane med dertilhørende lunt gulvtæppe, levende lys og væghængte snapshots. Værelserne er lyse og veludstyrrede.

Nyd lidt tv eller terrasseliv fra de hyggelige gemakker, hvor den friske luft nemt kommer ind, hvis du drejer på håndtaget ved døren…

Se selv..

Det er som om, tiden lever sit helt eget liv på øen, og den mentale frihed, der hersker på øen, går som fod i hose med den friske luft, de lækre måltider og komforten i at lade sig sænke ned i en skøn havestol (eller udespaen) med et formål: At slappe af.

Plads til begejstring, svømmetur og det gode liv. Medbring gerne en, du holder af – det gjorde jeg, og det gjorde oplevelsen endnu bedre.

Selvom kokken Jacob ikke er meget for at gøre et større nummer ud af sig selv, skal han have en linje med på vejen, for med ham bag gryder og komfur, formår stedet at levere den sidste prik over i’et – øens egne ressourcer bruges flittigt til aftenernes menuer og frokoster. Han kom til øen i år, men jeg har oplevet hans kunnen på fastlandet, og er det samme stil og kvalitet han ligger for dagen på øen, har du gode sager i vente – såfremt du altså planlægger at aflægge Strandlyst en visit (just do it!).

Tallerkenlækkerier made my Jacob. Som i kokken Jacob.

Værtinden Winnie vækker den gode service til live, som man til tider kan lede længe efter på fastlandet, men igen – Samsø lever sit helt eget liv, som jeg kun kan anbefale. Jeg garanterer, du ikke kommer til at lide af økuller, uanset om dit visit varer en weekend eller en uge.

Et billede siger mere end 1.000 ord. Og mere end en sommerbrandert.

Nyd sagerne på www.strandvejen12.dk.

You may also like

2 comments

Mads Windeballe 28. maj 2010 - 19:25

Kan de så gi mig den orange blazer.. ;).
FEEEEEED :O

Reply
Nicolai Klingenberg 29. maj 2010 - 10:36

Den ligger under årsagsrelateret ekvipering! 🙂 Noget nær umulig at opdrive, men måske noget man skulle sætte en skrædder til at sætte i minimal produktion?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk