Home Ure Der sad guld på mandens håndled

Der sad guld på mandens håndled

by Nicolai Klingenberg

Tiden er inde til endnu et spottet ur – og det er fra Rolex. Modellen? Den hedder Yacht-Master.

Om et Yacht-Master kræver en yacht, eller om en folkebåd kan gøre det, skal jeg ikke kunne sige.

Jeg spottede uret på en ven, som har en herlig samling, der blandt andet også består af denne sag

Da jeg begyndte at kigge på ure i sin tid, faldt jeg flere gange over Yacht-Masteren. Jeg synes, der er noget over den i stål, men det blev til en Submariner i stedet. Yacht-masteren har heller ikke samme historie – faktisk kom modellen til verden i 1992. Jeg har ladet mig fortælle, at den kom ud i guld dengang – og sidenhen i mindre størrelser og i stål.

Skiven - læg mærke til de små pile ved timemarkeringerne. De lyser op mærke.

Der er i mellemtiden kommet en afløser for Yacht-Master, der meget passende hedder Yacht-Master II. Den laves kun i hvidguld og gult guld – og er en helt anden historie, og et mere kompliceret ur med nyt værk.

Hvis du skulle vælge et guldur, hvad skulle det så være for et? Der er frit slag på alle hylder og mærker.

You may also like

12 comments

Nicolai Klingenberg 10. marts 2011 - 09:07

Det var nogle atypiske bud – tak Kasper! 🙂 Jeg har selv luret på bronzesagerne fra Panerai, og jeg synes blanding af grøn og bronze ikke er helt skør.

Reply
Nicolai Klingenberg 10. marts 2011 - 10:07

@ST: Det Omega ur holder virkelig!

Reply
Miké 10. marts 2011 - 13:40 Reply
Nicolai Klingenberg 10. marts 2011 - 13:42

@Miké: Så er vi to… Bliver ved med at vende tilbage til PP – både 5711 og 5712. :O)

Reply
Steffen 10. marts 2011 - 14:22

Er ikke så meget til guld, har dog min morfars gamle Tissot seastar seven manual date i guld liggende.

Hvis jeg skulle ud og købe et guld ur, ville de nok blive stål/hvid guld/platin med guld visere og tal a la de her

Portuguese
http://media2.iwc.com/site_media/uploads/images/2010/12/16/M02_IW371401_2011_grey.jpg

Portofino
http://media3.iwc.com/site_media/uploads/images/2010/12/19/L_IW510103_2011_1.jpg

Reply
Ulrik Baltzer 13. marts 2011 - 01:43

Fedt ur, ingen tvivl om det. Jeg er personligt mere til de rene dykkere, som Deep Sea og Submariner. Jeg synes hurtigt, at det ur, din ven har, bliver for morfar-agtigt. Skal lige understrege, at jeg synes det er et superfedt ur, ikke mindst på grund af urets historie. Passer bare ikke rigtig til min stil.

Reply
Nicolai Klingenberg 8. maj 2011 - 17:27

@Morten: Skøn drøm! 🙂 Kan godt følge dig – og tak for input.

Reply
Mcbogo 2. august 2011 - 08:30

Panerai PAM 197 med 8 days JLC værk er mit drømmeur, meget enkelt, stilfuldt og samtidig maskulint.

Reply
Anonym 4. august 2011 - 07:28

Lækker drøm, Mcbogo. 🙂 Tak for foto!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk