Home Ure Nyheder fra BaselWorld – Longines

Nyheder fra BaselWorld – Longines

written by Nicolai Klingenberg 4. april 2011
Pin It

De er en del af Swatch Group, de er blandt andet aktive indenfor tennisverdenen, og så præsenterede de – altså Longines – et par lækkerier, som jeg serverer frisk fra pressekittet.

Chrono'en fås også med sort skive, men jeg valgte at vise denne, da jeg synes, den er pænest.

Det er blandt andet blevet til denne spritny chronograph – navnet er Longines Column-Wheel Chronograph Rekord. Det er særligt chrograph-viseren (den store i midten), der springer i øjnene, for den er udvidet med en talskala på selve viseren (kig godt efter, og du vil kunne se de røde tal, der er en del af selve viseren), som gør det nemmere at aflæse tiden. En gimmick? Ganske givet. Men det er en funktion, som – mig bekendt – ikke sidder på andre ure.

Kan du se den funky røde viser? Den er forlænget med sin egen skala.

En gang i 1950’erne skabte Longines ure til Swissair. Dengang blev uret blandt andet brugt til at planlægge flyvninger, og i stedet for et klassisk skive layout, blev der plads til døgnets 24 timer på skiven. Således opstod der ikke problemer, når tidszoner blev krydset – og frustrationer over, om klokken for eksempel var ti om formiddagen eller aftenen blev eliminerede. Her i 2011 kommer Longines Twenty-Four Hours ”tilbage” i nye klæder – der er kig til bagkassen, når man åbner den lille bagkapsel, som indeholder inskriptioner om urets ophav.

Til dem der er nat og dag konfuse, kan Longines Twenty-Four Hours anbefales...

Sesam, sesam luk dig op - og vupti - så er der kig til værket.

Sidste nyhed hedder The Longines Master Collection Retrograde Moon Phases, og er et mere ”dressy” ur. I øvrigt klart min favorit blandt nyhederne. Versionen med brun læderrem og sølvfarvet skive (den fås også med sort rem og ditto skive, men den bryder jeg mig mindre om) samt romertal og månefase emmer af dresswatch. Og er du bange for at skulle downsize ved en eventuel erhvervelse, er der godt nyt – uret fås i fornuftige størrelser på henholdsvis 41 og 44 millimeter, hvor jeg ville gå efter de 41.

I love it - jeg synes virkelig, Longines Master Collection Retrograde Moon Phases er et smukt ur.

I øvrigt skal retrogradefunktionen nævnes – som du kan se på den nederste del af skiven, så indikerer skalaen 0 til 60; altså sekunderne. Når et minut er gået, vil viseren springe tilbage til nul – her er altså ikke tale om en ens bevægelse, da viseren vil springe retur til 0, når minuttet er gået.

Der har du springfætteren - og en månefase lige ovenover.

Yderligere info finder du på Longines hjemmeside.

 

Pin It

You may also like