Home Bobler Champagnepoesi – del VIII

Champagnepoesi – del VIII

written by Nicolai Klingenberg 30. juni 2011
Pin It

En lun sommeraften blev der fundet en julegavefrem fra vinskabet. Navnet på Champagne er Deutz, og den venlige giver hedder Peter. Flasken, forventningen og fantasien førte til lidt poesi, som du her kan få glæde af. Sammen med et par smagsnoter.

Julegave anno 2011 - jeg har i øvrigt ladet mig fortælle, at en NV Champagne bør drikkes inden for et år fra købstidspunktet. Nogle meninger om dette faktum?

Næsen byder på svag citrus ved første snus samt en anelse sødme og lidt hvide frugter. Der kan anes en smule gærsmag – positivt ment – når der smages efter, og det kan på sin vis relatere lidt til en vintagesag, hvis du spørger mig.

Mens nogle lytter til DJ Ötzi, forsøger jeg mig med et glas med Deutz i... Voila!

Deutz’en har dog ikke så meget karakter, som andre NV-sager, jeg har smagt, men kan nok nærmere betegnes som en let sag. Også selvom jeg nævner de spæde relationer til vintagechampagne.

Et sandt mylder af bittesmå bobler danser i glasset, men de forsvinder hurtigt – lidt forsøg med udskænkninger i glasset beviser, at det kan svare sig at gå efter mindre mængder i glasset, hvis man holder af de boblende perler som undertegnede. Sagen udvikler sig til den mere syrlige side, når Champagnen får lov til at passe sig selv en lille stund i glasset.

Pin It

You may also like