Home EkviperingGrej & grooming På tur til Norge med et lånekamera – Fujifilm FinePix X100

På tur til Norge med et lånekamera – Fujifilm FinePix X100

by Nicolai Klingenberg

Jeg er netop hjemvendt fra Norge. Turen omhandlede Linie Award 2011 – en kokke og bartender konkurrence, hvor der virkelig var styr på programmet. Den del dækkes i et andet indlæg, for i dag skal det handle om mit forsøg på at være kreativ. Med til Oslo havde jeg det spritnye Fujifilm FinePix X100, som jeg har testet. Jeg har gennem tiden taget tusindvis af billeder, og jeg er faktisk blevet bidt af det. Og bedre til at snuppe fotos. Jeg forsøgte at være kreativ på turen, og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds med resultatet.

Come shoot with me.

Du kan i øvrigt klikke på alle billeder og se dem i en større version. Fordi det er dig – og fordi jeg er ganske tilfreds med de udvalgte sager. Det handler ikke om millioner og er nødvendigvis ikke kunst – til gengæld handler det om øjeblikke og Det hele begyndte i lufthavnen.

Støvleskud i Kastrup kort før boarding.

Og fortsatte oppe i skyerne.

Kaffepause i et par kilometers højde.

Jeg ventede kort på en vogn i Oslo.

Turkis rejsepartner.

Og røg videre til hotellet.

Selvudløser på 21. etage.

Jeg mødtes med de andre i lobbyen, og så gik turen til Linie Award.

Linie Award – lige før start. 200 kuverter er der dækket op til.

Nærområdet var en ny bydel med rindende vand.

Afløb.

Rise and shine – og ud på opdagelse i byen.

Plastic idyl.

Der blev hængt ud.

Dyster garderobe.

Og den nyere.

Operaen i Oslo – fantastisk arkitektur.

Det stod stille.

Ældgamle og medtagne togskinner.

Men kørte også på skinner.

Sporvogn fra asfalthøjde.

Ærlig talt har jeg fået blod på tanden – måske jeg skulle få nogle af billederne blæst op og få de bedste af dem ud i fysisk form, men det er en helt anden historie. Ingen af de ovenstående fotos er i øvrigt blevet redigeret – kun nedsat i størrelse.

Dommen over kameraet? So far er jeg solgt – det fylder mere end et vanligt kamera, men oser til gengæld af kvalitet. Jeg havde det mellem hænder i 48 timer, men er klar på flere timer – indtil da håber jeg, at du har nydt billederne. Og så kan du i øvrigt blive klogere på Fujifilm FinePix X100 her.

You may also like

12 comments

Steffen 10. juni 2011 - 08:04

Den “nye” bydel aka den gamle industrihavn hedder Bjørvika. 😉

Hvad synes du om brugerinterfacen på x100, ifølge dpreview skulle den være mangelfuld og buggy, men mulig at vende sig til.

Nu ved jeg ikke om du er vant til dslr eller kun point and shoot, men hvordan synes du overgangen til rangefinder var?

Reply
Nicolai Klingenberg 10. juni 2011 - 08:18

Bjørvika it is! 🙂
Med hensyn til brugerinterfacen så oplevede jeg ingen bugs, men menuerne er anderledes end på mit Canon – det skabte dog ikke vanskeligheder, så jeg var fint tilfreds. Generelt er jeg ikke den store ørn til indstillinger på kameraer, og jeg bruger som oftest auto indstillingerne, men i ovenstående indlæg har jeg rodet lidt med forskellige lukketider samt makro. Konklusionen? Jeg vil gerne blive endnu bedre til at tage endnu bedre billeder. En ting er jo at se de gode vinkler, en anden er at forevige dem bedst muligt med de muligheder, der ligger i et kamera.

Reply
Steffen 10. juni 2011 - 08:38

Den eneste grund til, at jeg ved hvad bydelen hedder er, at jeg arbejder på, at komme ind i et par projekter 😉

Det lyder godt, blev nemlig lidt nervøs, da jeg læste anmeldelsen på dpreview.

Reply
Henrik 10. juni 2011 - 11:22

Cool billeder. Jeg kan især godt lide dit “afløb” billede, som fanger stemningen og vejret ret fint.

Hvor har du erhvervet dig den blå rejsetasker, og hvilket mærke er det?

Reply
Kristian 10. juni 2011 - 11:35

Det er da retro så det vil noget. Og så samtidig digitalt. Man ku’ sgu godt. Det er ikke altid lige handy med et spejlrefleks på halvandet kilo plus det løse, når man er til messer og lignende.

Det vækker dog min skepsis en smule, at dpreview giver det flere “pros” end “cons”.

Reply
Jesper P. 10. juni 2011 - 11:35

FEDE billeder, Klingenberg! Det kunne da godt blive en levevej…?! Altså, hvis bloggen en dag keder dig 🙂

Reply
Kristian 10. juni 2011 - 11:37

EDIT: Der skulle naturligvis have stået “flere “cons” end “pros”.

Reply
Nicolai Klingenberg 10. juni 2011 - 11:56

@Henrik: Tak for ordene – taske er fra Vicomte A. Se eventuelt mere her http://www.vicomte-a.dk/
@Kristian: Det er nemlig tung retro, så er man til den slags, der samtidig er pakket ind i moderne teknologi, så er det et godt bud. Men se det live – det giver det bedste indtryk.
@Jesper: Jamen tak – så langt tror jeg nu ikke, jeg kan strække den, men pæne ord. 😀

Reply
Jacob V 10. juni 2011 - 12:35

Anderledes og fint indlæg Hr Klingenberg!

Er efterhånden blevet lidt småfan af, at du også skajer ud – giver din blog bredde. Altid med den fine personlige vinkel!

Reply
Nicolai Klingenberg 10. juni 2011 - 12:47

Tak for det, Jacob. 🙂 Det var pæne ord!

Reply
Mikkel 13. juni 2011 - 10:27

Er selv glad amatørfotograf – med dertil hørende udstyr..

og når folk spørger mig til råds om udstyr mv. plejer jeg gerne at sige

“Du kan have nok så meget fint udstyr, men er du ikke kreativ og tør se på tingene fra en ny vinkel, er det lige meget”
Nogle af mine bedste billeder er “skudt” på min iPhone..

Du fanger nogle gode vinkler, og jeg er vild med frøperspektiverne 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 13. juni 2011 - 12:30

Tak for ordene, Mikkel! Og jeg kender godt det der med at visualisere noget pludseligt, som så skydes med en telefon – med stor tilfredshed. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk