Home Bobler Dobbelt op på Champagnenyhederne

Dobbelt op på Champagnenyhederne

written by Nicolai Klingenberg 21. juli 2011
Pin It

Der bliver sjældent sparet på noget, når Champagnehusene allierer sig med mode- og/eller designbranchen, og netop nu er der to skummende nyheder fra Champagne distriktet. Piper-Heidsieck og Dom Pérignon har allieret sig med to forskellige ikoner”¦

Et lille udsnit af de to nyheder...

Lad os begynde med Piper-Heidsieck – deres non-vintage Brut har fået et strejf af ”fashion” over sig, eftersom Jean Paul Gaultier har designet en særlig flaske, som er iført latex og fiskenetstrømper (!), som skal trække referencer til letpåklædte cancandanserinder. Jean Paul Gaultier er i øvrigt aktuel med cancan inspireret tøjkollektion, så matchet må siges at være fint.

Det komplette sæt til en aften med smæk på... Glas og køler kan købes særskilt.

Det er dog ikke første gang, at Piper-Heidsieck har allieret sig med modebranchen, men huset var til gengæld det første – nogensinde – til at få en modedesigner til at designe en særudgave. Det skete i 1999, hvor flaskerne blev iklædt røde vinylkorsetter. Christian Louboutin og designerduoen Viktor & Rolf har i øvrigt også jobbet sammen med Piper-Heidsieck – men det er old news.

Fetish flaske med lak og fiskenet. Jo, der er ikke sparet på noget hos Piper-Heidsieck, som har trukket på Jean Paul Gaultier.

Sag nummer to involverer designeren Marc Newson, som tidligere har tryllet for Dom Pérignon i forbindelse med særlige opbevaringssager til de ædle dråber. Denne gang er resultatet døbt Dom Pérignon Black Box by Marc Newson, og den sag er tiltænkt år 2000 årgangen.

Bottle in a box - en del finere end bag in a box. Sagen er designet af Marc Newson, som ser....

Der er tale om en særlig rejseboks, som skulle muliggøre en nemmere – måske også mere sikker – transport af 2000 årgangen. Jeg vil dog ikke anbefale at tage den med som håndbagage, da den med garanti vil blive konfiskeret i security, men skal du på tur på landjorden, kan den velsagtens egne sig.

Newson slår i øvrigt et slag for, at Champagne skal ned fra piedestalen og ned i halsen – og gerne til hverdag. Med andre ord – og uden at sammenligne i øvrigt – slår både han og jeg et slag for, at man snildt kan nyde Champagne, uden at det involverer balkjoler, laksko og store fester.

...således ud.

Nå – det er jo to forskellige nyheder. Ved første gennemlæsning af Piper-nyheden tænkte jeg, at deres nyhed gerne måtte have været baseret på en årgangschampagne, så den særlige flaske kunne åbnes til en særlig lejlighed, når nu den er ”limiteret”. Tanken blev min holdning, for hvis man er til et glas hverdagschampagne kan man jo ”bare” nøjes med et glas non-vintage brut uden fiskenet og latex.

Piper-sagen er på vej til Kongeriget – info følger om salgssteder!

Hvilken nyhed finder du mest interessant? Og synes du, at de to sager er interessante eller blot salgsgøgl i fin form?

Pin It

You may also like