Home Ure Rolex Submariner versus Rolex Sea-Dweller – hvad er du til?

Rolex Submariner versus Rolex Sea-Dweller – hvad er du til?

written by Nicolai Klingenberg 29. juli 2011
Pin It

En tidlig nattetime rendte jeg på en ven, der havde sin bedre halvdel med i byen. Hun var ekviperet med en Sea-Dweller, og jeg med en Submariner. To ure, der ligner hinanden, men som er forskellige – som har hver sin gruppe af dedikerede samlere.

Halløj med ure i form af Sea-Dweller til venstre og Submariner til højre. Vidt forskellige årgange dog.

Først og fremmest skal det siges, at Sea-Dwelleren, som man primært har kendt den, ikke længere bliver produceret – den er blevet afløst af den større Sea-Dweller Deepsea, som jeg kan komme tilbage til ved en anden lejlighed.

Personligt er jeg mest til Sub’en – og jeg har to. Det hænger sammen med, at Sub’en kom ud omkring et årti før Sea-Dweller’en, og at den for mig dermed er mere original.

Den gamle svend - med bobbel, 200 meter mærke og noget mere gullige visere og timemarkeringer. Submariner er navnet.

Det siges desuden, at Sea-Dwelleren er en videreudvikling af Sub’en, da professionelle dykkere fra firmaet Comex S.A. skulle have et ur, der kunne modstå mere end Sub’en. Derfor er glasset – som jeg har forstået det – kraftigere på Sea-Dwelleren, lige såvel som modellen har en integreret ventil på siden, som udligner trykket under havoverfladen. Sea-Dwelleren kan således klare heftigere dybder – de første tålte 610 meter, dernæst 1.220 meter og slutteligt 3.900 meter med introduktionen af Deepsea.

Udover dybdeforskellighederne adskiller Submariner’en og Sea-Dwelleren sig også på andre områder – Sub’en har forstørrelsesglas over datoen (på de modeller, der har en sådan), og Sea-Dwelleren er en anelse højere. Rygter forlyder desuden, at nogle ”Dwellers” skulle være en millimeter mindre i diameteren (39 millimeter versus 40 millimeter) i forhold til Submarineren. Om det er sandt ved jeg dog ikke.

Uden bobel, men dog med dato. Og til "herredybt".

Der er selvsagt meget mere at skrive om ovenstående, så du skal være velkommen til at fylde på herunder. Jeg hører dog meget gerne, hvilken model du er til – enten på drømmeplan eller i samlingen.

Pin It

You may also like