Home Pindemadder Häckeberga Slott – sidste stop på tour de Skåne

Häckeberga Slott – sidste stop på tour de Skåne

by Nicolai Klingenberg

I dag får du et tilbageblik på det historiske, svenske slot, Häckeberga Slott, hvor en eftermiddag og nat blev tilbragt i skønne omgivelser – og med herlig spise. Og drikke. Mød den kradse Britta, og hør også om lastbilschaufføren, der kvittede sit job.

Smuk, smukkere, Háckeberga.

Efter at have tilbagelagt talrige svenske mil (en mil er ti kilometer i Sverige), når vi destinationen. Imponerede byggeri, som tager sig absolut fint ud i sommersolen, som ellers ikke har været årets flittigste gæst på vores breddegrader.

Et værelse med udsigt...

Værelset ligger med direkte kig til søen ved slottet, og rummet har tidligere fungeret som gammelt køkken – et komfur, der med garanti har været kilden til tonsvis af mad gennem årene, er stadig at finde på værelset, men også et gammeldags samtale anlæg i form af en tragt er bevaret. De gamle elementer går i øvrigt fint i spændt med moderne bekvemmeligheder a la nyt badeværelse og komfortable senge.

Et værelse - med komfur.

Op på terrassen – solen skinner jo, og her venter et stykke svensk bagværk, når det er bedst. Rabarberkage med lidt is, pyntet med ribs og lidt ”chokokrummer”. Jo – her går alt godt. Häckeberga Slott er i øvrigt det største stop på turen – sådan fysisk i hvert fald. Der er ikke det samme personlige præg på indretningen, men til gengæld er betjeningen lige i øjet – og både kompetent og venlig. Mere om det lige straks.

Velkomstkage a la rabarber med ribs og søudsigt i baggrunden.

Vi går nemlig til bords et par timer senere – først til to appetizere, der på trods af sine små størrelser har meget at byde på. Røget torsk, ørredrogn, østers creme, spansk kørvel og kold blomkålscreme. Sublime, små appetitvækkere!

Appetizeren - den med kammusling

Og den med røget torsk.

Solen er stadig på himlen, og det er lunt. Mellem retterne nippes der i lækkert brød – brioche med oppisket smør og tilsat havsalt gør det godt, lidt røget ”färskost” og koldpresset økologisk olie ditto. Vi dypper løs, og næste ret ankommer.

Brød i flere formationer.

En rå kammusling med pangfarve i form af blandt andet agurkesne (som er lidt for kølig – det isner nærmest), men også rejesauce, lidt stegt kammusling  og blomkål gør også selskab. Lille, men igen lækker ret.

Kammusling med agurkestrejf.

Og så – ta-da – turens bedste ret. En svinelækker gris, der har haft det lunt. 24 timers ophold i ovnen har gjort det godt, og der vel tale om en form for pulled pork – eller i hvert fald slowfood i stor stil. Diskret hvidløg, herlige kantareller, trøffel og sprøde såvel som friske majskorn sender smagsløgene i den syvende himmel – med ekstra tur.  Svin eller gris om du vil, når det er allerbedst. Stor ros til kokken.

Det svinegode stykke gris.

Du får lige svinet igen - her med synlig trøffelskive.

Fra landjord til havvand. Torsk står den på, og i dette tilfælde er den mere salt end sidst (sidst var på Drakamöllan – se bare linket her) – det skyldes en særlig saltvandslage torsken har hygget sig i. Der er desuden forårsløg med bid i, lækker ramsløgscreme, rødbede og gulerodsterrin. Lader du bordsaltet stå, er du godt spisende med denne servering.

Torsken.

Mætheden har meldt så småt meldt sin ankomst. Men der er et stykke vej endnu. Først ostene. De hedder Britta og Stina og de kommer fra et lokalt mejeri. Mens Stina er mild og fin i selskab med vanilje, river Britta dig i den grad rundt i smagsmanegen med tydelige ammoniaktoner. En krads kæl”¦ dame.

Oste-madammerne

I glasset får vi noget, vi har fået før. Og kun i Sverige. Raisignac! Sådan en sag, skal du forsøge at opstøve, hvis du er til noget, der smager en anelse af cognac, men som er lettere. 11 % holder den, og så er den i øvrigt let perlende. Sagen skulle være opfundet af en lastbilschauffør hos Remy Martin, der valgte at parkere lastbilen ”for good” og kaste sig over sin egen produktion af drikkelige herligheder. Blandt andet Raisignac.

Fra trucker til druekyndig - Raisignac!

Færdig? Næsten. Lige en omgang sorbet is med friske bær, marengs, brownie og pistacienødder. Plus en kaffe. Og så er det altså også slut. Hele aftenens seance er i øvrigt præsenteret og serveret af rare og kompetente Linda. Tak, Linda..

Desserten.

Næste morgen er det slut efter morgenmaden. Sverige er nydt til fulde, og vi ringer af efter en herlig bid morgenmad.

Morgenbrød(kasse)

Du finder Häckeberga Slott på hjemmesiden her, og er du den heldige indehaver af et EatCard, kan du finde en oplevelse a la ovenstående til særpris. Se mere på EatCards hjemmeside her.

Godnat vue. Fra før morgenmaden i øvrigt.

 

 

You may also like

2 comments

Camilla 2. september 2011 - 07:41

Endnu et plus er, at det ligger lige ved siden af Sturup Raceway – vroooooom! Det var den kombi jeg sportede et par år tilbage.. 🙂

Reply
Anonym 2. september 2011 - 07:50

Jeg har Sturup til gode, og det irriterer mig, at jeg endnu ikke har oplevet noget med fart over feltet og lune dæk på Sturup. Nå ja – alt godt kommer til den, der venter. Således lyder flosklen vidst.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk