Home Pindemadder Julen står for døren – årets spiselige og drikkelige gaver er landet

Julen står for døren – årets spiselige og drikkelige gaver er landet

by Nicolai Klingenberg

Sponseret indhold. Dette indlæg er blevet en tradition. Og jeg kan godt lide traditioner – ikke kun fordi der er fordele i historien for mig, men fordi indlægget hørmer af jul, god spise og ditto drikke. Det er Copenhagen Food, som står bag tiltaget, og dette tiltag formidler jeg hermed videre.

Herunder får du 24 bud på, hvad der kan nydes i julen – og derefter. God fornøjelse med det hele!

Årets godter!

1. G&T-gaveæske fra Fever-Tree
Fever-Tree disker op med en gaveæske med 4 small-batch danske gin, som er blevet perfekt matchet med 4 Fever-Tree premium tonics. De fine tonics er specielt udviklet til at fremhæve (og komplementere) smagene i gin, og sammensætningerne i gaveæsken er nøje udvalgt til formålet. 
Vejledende pris: 299 kr.
Fås hos: Mad & Vin i Magasin

2. De udvalgte oste fra Naturmælk
Ostekalaset består af Rød Kristian (en kraftig kitmodnet ost, der smager af fløde med et strejf af honning. Rå Hathor, der er en råmælksost, som har lagret i 36 uger og smager let syrligt med noter af søde frugter og nødder. Cumulublue, som er en blød blåskimmelost, der smager stærkt, unikt og cremet. Den sidste ost er Høost, som er lagret i minimum 12 måneder og har en smag af abrikoser og nødder.
Vejledende pris: 159,95 kr.
Fås hos: Nemlig.com

3. Fætter Kras fra Them Andelsmejeri
Der skal god mælk og godt håndværk til at lave god ost, og det har Them Andelsmejeri holdt stædigt fast i siden 1888. Den mest populære ost hos mejeriet er Fætter Kras, som har været på det danske marked i over 30 år. Fætter Kras er en fyldig og let syrlig skæreost med en intens lagret ostesmag uden at være skarp. Den gør sig altid godt på et ostebord – ikke mindst i den søde juletid. Fås i flere varianter med og uden kommen samt økologisk.
Vejledende pris: 64,95 kr.
Fås hos: Nemlig.com

4. Molinari Sambuca Extra fra Strandgaarden
Molinari Sambuca Extra, opkaldt efter Angelo Molinari, er nok den mest solgte og eftertragtede sambucaer, der findes. I dag er det Molinaris børn og børnebørn, som driver produktionen med stor omhu, og de har ikke i sinde at dele den originale opskrift, som har givet Molinari Sambuca Extra sin succes. Likøren fremstilles af krydderier, urter og sukker samt alkohol af allerhøjeste kvalitet, og netop dette er grunden til, at Molinari er blevet hædret med klassifikationen ”Extra”. Sambucaen kan nydes rent – for eksempel som en digestive efter en god middag – eller blandes i drinks med f.eks. tranebærjuice eller mynte og limesaft.
Vejledende pris: 169 kr.
Fås hos: strandgaarden.dk

5. Økologisk Primitivo Fresco fra IL Fornaio 
Med sin mangeårige erfaring i at udvikle og bage økologisk brød har det italienske bageri Il Fornaio skabt et unikt, håndlavet surdejsflute, som de kalder Primitivo Fresco. Flutet er helt økologisk, uden tilsætningsstoffer og desuden bagt i København på en mild surdej og italiensk hvede- og rugmel. Il Fornaio er sande mesterbagere, når det kommer til brød, og det betyder blandt andet, at der bliver kælet ekstragodt for surdejen, og at brødet får sin karakteristiske skorpe, så det er lækkert at sætte tænderne i. 
Vejledende pris: 29,95 kr.
Fås hos: velassorterede dagligvarebutikker, f.eks. SuperBrugsen, Kvickly og Netto 

6. Château Del Ish fra ISH SPIRITS 
Ingen bør snydes for den boblende sensation, der fås i mousserende vin, bare fordi man tænker på sit alkoholindtag eller helt holder sig fra procenter. Det er tanken med Château Del ISH fra ISH Spirits, som er mousserende rosé eller hvidvin uden alkohol. Sparkling Rosé er lavet på Merlot og Pinot Noir, og den har noter af kirsebær og blommer. Sparkling White er lavet på Pinot Blanc og Silvaner og smager som en let drikkelig hvidvin, der passer til enhver lejlighed. Og så undgår du tømmermænd. Det er heller ikke dumt.
Vejledende pris: 116 kr.
Fås hos: ishspirits.com, Superbrugsen, Kvickly, Irma, Spar

7. Kerrygold Vintage Cheddar 
Ved du lidt om ost, ved du også, at ost ikke bare er ost. Og cheddar er heller ikke bare cheddar. ”Vintage Cheddar” fra Kerrygold er en irsk cheddar, som tager dig til nye smagshøjder. Den velkendte smag af cheddar har fået et nøk opad med en rigere og mere afrundet finish, som er ren forkælelse for smagsløgene. Den let smuldrende konsistens gør Vintage Cheddar en fornøjelse af nyde, og den fortjener en plads på ethvert ostebord.
Vejledende pris: 28,95 kr.
Fås hos: Nemlig.com

8. S. Pellegrino Essenza
Over hele kloden er San Pellegrino anerkendt for sine delikate bobler. Nu har det italienske verdensbrand lanceret en ny og spændende smagsoplevelse med S.Pellegrino Essenza: En boblende blanding af naturligt mineralvand med smag af lækker frugt. Med S.Pellegrino Essenza kan du tilføje et autentisk og italiensk touch til din hverdag – og nyde samme høje kvalitet, som San Pellegrino repræsenterer. Prøv S. Pellegrino Essenza med enten den friske smag af citron og citronskal eller den mere aromatiske udgave med blodappelsin og sorte hindbær.
Vejledende pris: 15 kr.
Fås hos: Nemlig.com og 7-Eleven

9. Baileys Salted Caramel
Med de mørke vinteraftener, vi går i møde, kunne timingen af Baileys Salted Caramel ikke være bedre. Den verdenskendte fløde-baseret likør har lanceret en variant, der passer perfekt til både din vaniljeis og friskbagte chokoladekage. Baileys Original Irish Cream er blevet blandet med smagfuld karamel, som er tilsat en smule salt. Resultat er en fløjlsblød likør med en lækker og uimodståelig smag. Den smager dejligt alene over is, men du kan også̊ drikke den i varm chokolade eller dryppe den over din yndlingsdessert. 
Vejledende pris: 170 kr.
Fås hos: Føtex, Kvickly og hos velassorteret spiritusforhandlere.

10. Johnnie Walker Black
Hip hip! 2020 er året, hvor Johnnie Walker kan fejre 200 års jubilæum. Og hvis man er til blendede whiskyer, bliver det ikke meget bedre end det her. Historien om Johnnie Walker begynder tilbage i 1819, hvor John Walkers far efterlod ham familiegården. John solgte gården, startede en købmandsforretning, og resten er historie. Johnnie Walker Black Label er et sandt ikon, som er anerkendt som benchmark for alle andre whiskyblends. Den er lavet af whisky, som er ældet i mindst 12 år, og har en umiskendelig glat, dyb karakter. En imponerende whisky, som du kan dele til enhver lejlighed – ude og hjemme.
Vejledende pris: 219 kr.
Fås hos: Føtex, Kvickly og hos velassorteret spiritusforhandlere.
 

11. Lie Gourmet produkter fra Mad&Vin i Magasin
Lie Gourmet er delikatesser til hverdagslivet. Det danske mærke har siden 2014 serveret sanselige madoplevelser på glas og flasker i smukt design – og fuld af fransk passion. Stifteren Caroline Lie Korsgaard tabte nemlig til hjerte til Frankrig for mange år siden og har derfor dedikeret sin hverdag til at skabe udsøgte delikatesser i høj kvalitet med inspiration fra det franske køkken. De fleste af os anvender jævnligt en vinaigrettedressing, krydderurter eller oliven i madlavningen, så hvorfor ikke gøre det ekstralækkert med gourmetudgaverne fra Lie Gourmet?
Vejledende pris: 49-69 kr.
Fås hos: Magasin Mad&Vin

12. Kaffegavekort til Espresso House
Hvis du planlægger at begive dig ud på en større indkøbstur for at få årets julegaver i hus, kan et gavekort til Espresso House varmt anbefales. Kæden af kaffebarer er passende placeret rundt omkring i nogle af byens travleste områder, så du enten kan begynde dagen eller holde en velfortjent pause og tanke op med en kop specialkaffe. Hos Espresso House er kaffe en kunst og et håndværk, som fortjener den allerbedste behandling, og derfor bliver bønnerne ristet på Espresso Houses helt eget (og Europas største) kafferisteri i Länna syd for Stockholm.
Vejledende pris: Efter eget ønske
Fås hos: Espresso House

13. Karlens Nordic Craft Brown Ale
Karlens Nordic Craft Brown Ale er er en Belgium Double, der er brygget på humletyperne German og Bittering og på belgisk overgær. Øllen er en Brown Ale, der byder på duften af en rig maltet karakter, ligeligt mødt af fyldige, ristede noter af kaffe og bitter chokolade. Øllens dybde og karakter gør den yderst velegnet til kraftige madretter. Prøv den fx sammen med en gryderet, der har simret på komfuret i nogle timer. Serveres bedst ved 8 grader. Og det var otte grader.
Vejledende pris: 16,95 kr.
Fås hos: Lidl

14. Zacapa Edicion Negra
Der er stadig lidt tid til, at vi begynder at gå mod lysere tider. Og selv om julen er hjerternes fest, er december ofte kold og mørk. Hvis du leder efter en gave, man kan varme sig på, kunne en flaske Ron Zacapa måske være løsningen. Den mørke rom fra Guatemala bliver fremstillet i byen Quetzaltenango 2.300 meter over havets overflade, og den er flere gange blevet kåret til verdens bedste. Nu skal man selvfølgelig ikke tillægge en flaske rom alt for mange egenskaber, men de søde noter af karamel, honning, sirup, chokolade og modne frugter hjælper dig med at nyde øjeblikket og være til stede i julen, uanset hvor du er. Og hvis du er mere til forfriskende cocktails, passer den også perfekt til for eksempel en Daiquiri eller en Flying Fig.
Vejledende pris: 499 kr.
Fås hos Vinspecialisten, Skjold burne og hos velassorteret spiritusforhandlere.  

15. Økologiske måltidskasser fra Simple Feast
Med formålet om at bane vejen for en mere bæredygtig livsstil ved middagsbordet har Simple Feast taget Danmark med storm. Hver en kasse er fyldt med nydelse, smagsindtryk og gode oplevelser – alt sammen med afsæt i færdige plantebaserede måltidsløsninger, som skal gøre livet lettere for dig, dine børn og for planeten. Det eneste, du skal gøre, er at lune og anrette, og så er aftensmaden klar på 10 minutter. Vælg mellem Family Feast, som er god for børnefamilier – eller dem, der bare kan lide velkendte retter i plantebaserede fortolkninger – og Season Feast, der forvandler sæsonens råvarer til et opbud af globale smage. Måltidskasserne indeholder tre plantebaserede måltider, som overrasker på tallerken, til 2-3 eller 4-5 personer.
Vejledende pris: fra 545 kr.
Fås hos: simplefeast.com

16. Julevin fra WineFamly
Der skal rødvin på julebordet, men hvilken skal du vælge? Hos Winefamly finder du alt fra gode hverdagsvine til lave priser til unikke flasker, når der skal fejres lidt mere. Bennati, Valpolicella Superiore Ripasso DOC 2017 er en flot rødvin med intens duft af modne, røde bær og nuancer af mørk chokolade, mandler og en snert af kaffe. Trods den fyldige stil, er vinen fløjlsagtig og fuld af bløde tanniner. Et virkelig godt match til aftenens ostebord eller en god kødfyldt simreret. Hauts d’Acantalys, Lirac Rouge 2018 er den oplagte efterårsvin. De varme somre langs Rhônefloden giver masser af power, smag og fylde, og du kan næsten smage de tørre krydderurter, som vokser overalt i det sydfranske landskab. 
Vejledende pris: 127,95-174,95 kr.
Fås hos: WineFamly.dk

17. Karlens Nordic Craft Indian Pale Ale
Karlens Nordic Craft Indian Pale Ale er en ravfarvet IPA, som byder på en frisk, frugtig og forfriskende sprød smag og en dejlig duft af blosmter. Den er brygget på humletyperne German, Bittering, Citra, Mosaic og Styrian Wolf og med engelsk undergær. Karlens Nordic Craft Indian Pale Ale passer med sin friske og læskende smag godt til krydrede retter fra Fjernøsten. Serveres bedst ved 6 grader.
Vejledende pris: 16,95 kr.
Fås hos: Lidl

18. Salt- og peberkværn fra Le Creuset cerise 
Det er god skik at smage på maden, inden man krydrer den. Men det kan være svært at vente, hvis man først har fået et sæt med salt- og peberkværn fra Le Creuset. Kværnene forener design, funktion og farverigdom, og de vil løfte indretningen i dit køkken på et øjeblik. Den hærdede, keramiske kværn er robust og korrosionsbestanding, og den er yderst effektiv til findeling af salt og peberkorn. Hvis du vil kværne finere eller grovere, drejer du blot på knoppen i rustfrit stål.
Vejledende pris: 499,00 kr.
Fås hos: Lecreuset.dk, Magasin, Illums Bolighus, Kop & Kande og Imerco

19. Frugtig og fyldig kaffe fra Lavazza
Italienernes ekspertise i god kaffe er uden sammenligning, og det gælder også den italienske kaffeproducent Lavazza. Lavazza ORO Mountain Grown er frugtig og fyldig. Den er dyrket i frugtbare bjergområder op til 2000 meter over havets overflade, hvor modningen sker i et langsommere tempo grundet de ekstreme temperaturudsving. Kaffen er af de fineste 100% Arabicabønner fra Centralamerika og det afrikanske højland. Lavazza Deciso Espresso er intens og aromatisk kaffe, og med de her kapsler kan du for alvor nyde smagen af autentisk, italiensk espressokaffe. 
Vejledende pris: Deciso Kapsler 27,95, Lavazza ORO Mountain Grown 81,95 kr.
Fås hos: Bilka, Føtex, Meny, kaffekapslen.dk, mm.

20. Karlens Nordic Craft Spring Ale
Karlens Nordic Craft Spring Ale er en forfriskende lager med en behagelig frugtighed og smag af hyldeblomst. Den er brygget på humletyperne German, Bittering og Cascade og med undergær. Øllen har en læskende smag, som passer perfekt til lette retter. Prøv den fx sammen med en dejligt stegt kylling eller en tomatsalat med mozzarella. Serveres bedst ved 6 grader. Og det var seks grader.
Vejledende pris: 16,95 kr.
Fås hos: Lidl

21. Græsrod fra Øllingegaard 
I hjertet af Nordsjælland finder du det smukke Øllingegaard Mejeri. Med dugfrisk, økologisk mælk fremtryller Øllingegaard deres sortiment af mejeriprodukter. Blandt sortimentet finder du også et udvalg af økologiske oste. Osten Græsrod er fremstillet af økologisk mælk fra køer, som har gået på græs mindst 150 dage om året. Den modnes i cirka 20 uger, og så får har den en mild smag med noter af nødder, smør og fløde.
Vejledende pris: 39,95 kr.
Fås hos: MENY

22. Japansk knivsæt fra Miyabi 
De blanke japanske knive fra Miyabi kan mere end at se godt ud. De leverer enorm skarphed og hårdhed, som giver dig køkkenværktøj for livet. Sættet består af en Shotoh 13 cm urtekniv, som lader dig mærke luksussen ved at arbejde med en ægte kvalitetskniv, når bladet let og præcist skærer urterne. Gyutoh 20 cm kokkekniven klarer udskæringen af kød, fisk og grøntsager for dig med samme kvalitet, skarphed og hårdhed. Knivene er udviklet til at lave præcise og fine udskæringer, og du går aldrig galt i byen med Miyabis japanske ekspertise. Skaftet på knivene er fremstillet i pakkatræ, hvor D-formen giver en enestående komfort, når du arbejder med kniven.
Vejledende pris: 2.499 kr.
Fås hos:
https://www.kitchenone.dk/produkt/miyabi-6000mct-2-dels-knivsaet/

23. Seedlip Spice 94
Særligt kardemomme, kanel og allehånde hører julen til, og det er nok den højtid på året, hvor vi bruger flest varme krydderier i det danske køkken. Hvis du elsker netop smagen af varme, aromatiske krydderier, så er Seedlip Spice 94 lige noget for dig. Det er et sofistikeret blend af allehåndebær, kardemomme og varme noter af bøg og kaskarille. De citrusagtige topnoter fra citron- og grapefrugtskal giver Seedlip Spice 94 en skøn og frisk afrunding, som balancerer eminent med bitterheden fra trænoterne. Servér 50 ml over is og top med tonic og skallen fra en grapefrugt.
Vejledende pris: 289 kr.
Fås hos: Vinspecialisten, Skjold Burne og Juul’s Vin & Spiritus i andre velassorteret spiritusforhandlere.

24. The Barista Express
The Barista Express er hjemmebaristaens store drøm. Den semi-automatiske espressomaskine har en indbygget kværn, som maler dine friske kaffebønner direkte ned i filteret. Ikke nok med det, så sørger The Barista Express også for at levere den helt rette mængde af friskmalede bønner til din espresso. Er du mest til cappuccino, kan du også nyde sådan én – og på mest cremede vis ved hjælp af mælkeskummeren. Espressomaskinen er en af de bedste på markedet til prisen, og den sikrer dig gode kaffeoplevelser i mange år frem. 
Vejledende pris: 5.999 kr.
Fås på:
https://www.kitchenone.dk/produkt/sage-bes875-the-barista-express-espressomaskine/

Der er mere kalender-tjuhej hos Copenhagenfood.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk