Home Pindemadder Grøn Bålmad – nyt fra Homemade familien

Grøn Bålmad – nyt fra Homemade familien

by Nicolai Klingenberg

Ved du, hvad jeg ikke har nået denne sommer? At lave mad over bål. Men det egner efteråret sig også glimrende til, så det går nok. Men ganske belejligt tikkede der en mail om en ny bog, som netop omhandler det fænomen. Titlen er Grøn Bålmad, og da jeg har haft lidt med forfatterne at gøre førhen, fik jeg vristet to opskrifter ud af dem, som du får her. Dernæst kan du jo erhverve dig bogen. Er du også – eller mere – til kød? Så findes der link til en sådan kogebog længere nede. God fornøjelse!

Grøn Bålmad
Grøn Bålmad – men brænder det på bliver det en anden farve. Nå – sådan her ser bogen ud.

Første ret – Broccoli med gremolata (til 2 personer)

Det skal du anvende
· 1 elefanthvidløg
· 1 citron
· 1 bdt bredbladet persille
· 3 spsk græsk yoghurt
· 1 broccoli
· 2 spsk olivenolie
· salt

broccoli bålmad
Voila. Broccoli.

Således bærer du dig ad
Lad bålet brænde ud til varme gløder og sæt grillristen ca. 20 cm over gløderne.

Skær hvidløget i så tynde skiver, du kan, enten med en kniv eller ved hjælp af et mandolinjern (pas på fingrene!). Læg hvidløgsskiverne i vand i ½ times tid for at trække lidt af skarpheden ud af dem.

Med en tyndskræller skræller du den gule del af citronskallen. Læg skrællerne på et skærebræt og skær dem i tynde strimler. Hak persillen så fint, som du overhovedet kan.

Smag den græske yoghurt til med salt og citronsaft.

Skræl den nederste del af broccolien og flæk den fra top til bund. Dryp broccolien med lidt olivenolie og krydr godt med salt. Grill den på skærefladen, til den er gylden, vend den rundt og grill den så på den anden side, så den også får godt med farve. 

Smør den græske yoghurt ud i bunden af et fad og læg den grillede broccoli på. Drys med persille, citronskal og hvidløgsskiver, og dryp til sidst med olivenolie.

Anden ret – Rosenkål og spejlæg (1-2 personer)

Det skal du anvende
· 1 stor håndfuld rosenkål
· 1 æg
· 1 håndfuld karse

grøn bålmad
Den med ægget…

Således bærer du dig ad

Tænd dit bål og lad det brænde til gløder. Sæt grillristen ca. 20 cm over gløderne.

Flæk rosenkålene og grill dem hårdt på begge sider på risten. Lad dem tage godt med farve.
Imens spejler du ægget på en pande og laver marinaden ved at vende honning, grov sennep og olivenolie sammen. Smag til med salt.
Anret spejlægget i midten af en tallerken med rosenkålene omkring. Hæld marinaden over og kom til sidst karse på.

Vil du vide, hvordan Tram-familien havnede i en svensk skov, kan du læse interviewet, jeg lavede med dem, her

Skal du have bogen? Eller en anden af Team Tram Homemade bøgerne? Så foregår det her

Er du til Facebook? Tryk i så fald her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk