Home Ure En læser og hans ur – del V

En læser og hans ur – del V

written by Nicolai Klingenberg 2. april 2012
Pin It

Vi skal til det igen – en læser har nemlig været kvik med eposten og ville gerne dele sin historie. Manden hedder Keld Winkelmann, han er at finde bag baren på Café Victor, og så er han den glade ejer at et Rolex Submariner. Så længe det varer. Læs historien om manden og uret – samt et forrygende citat.

Mr. Winkelmann udenfor arbejdstid - men med "noget" på venstre håndled...

Du er den lykkelige ejer af et Rolex Submariner ref. 16613 – hvornår fik du det? 
– Det kan fejre 2 års jubilæum på mit håndled her i midten af maj.

Hvor blev det handlet – og hvad var det lige ved modellen, der tændte dig? 
– Jeg købte det igennem en af vores gæster på Victor. Havde oprindeligt tænkt mig et helt nyt Omega Speedmaster Prof., men han havde lige fået denne Sub hjem, som på det tidspunkt var to år gammelt. Jeg prøvede dem op mod hinanden, sov på det og gik efter min mavefornemmelse. Tror stadig jeg havde fortrudt, hvis jeg havde taget Omega’en (selv om jeg stadig godt kunne tænke mig det med brun læderrem som dresswatch). Jeg har altid tænkt lidt på en Rolex Sub, men havde lovet mig selv, at det ikke skulle være i ren stål, så jeg slog til, da det pludselig var der – kombinationen af guld/stål/blå tiltalte mig bare, en materiel kærlighed på stedet. 

Er der noget som materiel forelskelse. Ganske givet - men det er svært ikke at være glad for sit ur.

Du arbejder på Café Victor – er et Rolex et must have til Victor-uniformen?  
Er det ikke det til enhver uniform? Hehe”¦. Nej, men det skader da ikke, vel? Kigger man efter, er det er par Sumbarinere, et GMT og en Seadweller blandt personalet. Det er muligvis ikke det optimale cafe-arbejde ur, da det jo får nogle knubs. Men når alt kommer til alt, så køber man det jo for at bruge det, og lidt skrammer er, hvad der sker. Det er jo trods alt en brugsgenstand. En rigtig mand har vel i øvrigt osse et ar eller to ikke?

Man kunne nemt forestille sig, at der ryger talrige hånledslækkerier på disken hos Victor. Hvad har du set gennem tiden? 
– Tror jeg efterhånden har set det meste! Rolex og Breitling er særligt godt repræsenteret i stort set alle modeller, men osse en del Audemars og Patek Philippe. Glæder mig dog til at se en med et Rolex Sky-Dweller. 

Hvilken respons har du fået på uret gennem tiden? 
– Der er de klassiske spørgsmål, som du sikkert selv har fået : “Er det ægte?” og “Hvad har det kostet?”, men for det meste oplever jeg rigtig god respons. Folk har rost det meget og spørger gerne til det. Så får man en lille sludder med vildt fremmede mennesker på baggrund af uret, det synes jeg er fantastisk. Det er sjovt, hvad der binder folk sammen.  En irriterende bemærkning, som jeg har hørt mumlet flere gange er: “Han er tjener, SELVFØLGELIG er det fake!”. Ja ja, dem om det ;-).  Jeg spurgte en dag en ven, hvad han havde fået af reaktioner på sit ur, og som han så rigtigt svarede ” Keld, det vigtigste er jo, at du har fået lige præcis det ur du gerne ville have, den dag du købte det”.

"Er det ægte?" Er der gin i en gin-tonic....?

Er uret en keeper, eller kunne det blive solgt en dag? 
– Det ryger nok en dag, der dukker noget andet spændende op, men pt. bliver det på armen, med mindre der selvfølgelig kommer et bud, man ikke kan sige nej til. 

Har du nogle drømmeure i tankerne? 

– Lige nu kunne jeg godt tænke mig et Rolex GMT i stål/guld/sort (Jeg håber kæresten læser med).   

Hvad skal enhver mand vide, når han afgiver bestilling på Café Victor? 
– At ingen mand kan bære at drikke en Cosmopolitan.   Når det sker tænker jeg altid på Roger Sterling fra Mad Men, der kom med denne fantastiske kommentar :
“You don’t know how to drink. Your whole generation, you drink for the wrong reasons. My generation we drink because it’s good. Because it feels better than unbuttoning your collar. Because we deserve it. We drink because it’s what men do.”

Aftenskud af Kelds klassiker.

PS: Har du et ur med lidt historie, og vil du dele dine tanker – anonymt om du lyster – så send en mail på nk@my-pleasure.dk – du kan skrive Læserur i emnefeltet.

Læs mere om brugte ure her på My-Pleasure.

Pin It

You may also like