Home Ure En læser og hans ur – del V

En læser og hans ur – del V

by Nicolai Klingenberg

Vi skal til det igen – en læser har nemlig været kvik med eposten og ville gerne dele sin historie. Manden hedder Keld Winkelmann, han er at finde bag baren på Café Victor, og så er han den glade ejer at et Rolex Submariner. Så længe det varer. Læs historien om manden og uret – samt et forrygende citat.

Mr. Winkelmann udenfor arbejdstid - men med "noget" på venstre håndled...

Du er den lykkelige ejer af et Rolex Submariner ref. 16613 – hvornår fik du det? 
– Det kan fejre 2 års jubilæum på mit håndled her i midten af maj.

Hvor blev det handlet – og hvad var det lige ved modellen, der tændte dig? 
– Jeg købte det igennem en af vores gæster på Victor. Havde oprindeligt tænkt mig et helt nyt Omega Speedmaster Prof., men han havde lige fået denne Sub hjem, som på det tidspunkt var to år gammelt. Jeg prøvede dem op mod hinanden, sov på det og gik efter min mavefornemmelse. Tror stadig jeg havde fortrudt, hvis jeg havde taget Omega’en (selv om jeg stadig godt kunne tænke mig det med brun læderrem som dresswatch). Jeg har altid tænkt lidt på en Rolex Sub, men havde lovet mig selv, at det ikke skulle være i ren stål, så jeg slog til, da det pludselig var der – kombinationen af guld/stål/blå tiltalte mig bare, en materiel kærlighed på stedet. 

Er der noget som materiel forelskelse. Ganske givet - men det er svært ikke at være glad for sit ur.

Du arbejder på Café Victor – er et Rolex et must have til Victor-uniformen?  
Er det ikke det til enhver uniform? Hehe”¦. Nej, men det skader da ikke, vel? Kigger man efter, er det er par Sumbarinere, et GMT og en Seadweller blandt personalet. Det er muligvis ikke det optimale cafe-arbejde ur, da det jo får nogle knubs. Men når alt kommer til alt, så køber man det jo for at bruge det, og lidt skrammer er, hvad der sker. Det er jo trods alt en brugsgenstand. En rigtig mand har vel i øvrigt osse et ar eller to ikke?

Man kunne nemt forestille sig, at der ryger talrige hånledslækkerier på disken hos Victor. Hvad har du set gennem tiden? 
– Tror jeg efterhånden har set det meste! Rolex og Breitling er særligt godt repræsenteret i stort set alle modeller, men osse en del Audemars og Patek Philippe. Glæder mig dog til at se en med et Rolex Sky-Dweller. 

Hvilken respons har du fået på uret gennem tiden? 
– Der er de klassiske spørgsmål, som du sikkert selv har fået : “Er det ægte?” og “Hvad har det kostet?”, men for det meste oplever jeg rigtig god respons. Folk har rost det meget og spørger gerne til det. Så får man en lille sludder med vildt fremmede mennesker på baggrund af uret, det synes jeg er fantastisk. Det er sjovt, hvad der binder folk sammen.  En irriterende bemærkning, som jeg har hørt mumlet flere gange er: “Han er tjener, SELVFØLGELIG er det fake!”. Ja ja, dem om det ;-).  Jeg spurgte en dag en ven, hvad han havde fået af reaktioner på sit ur, og som han så rigtigt svarede ” Keld, det vigtigste er jo, at du har fået lige præcis det ur du gerne ville have, den dag du købte det”.

"Er det ægte?" Er der gin i en gin-tonic....?

Er uret en keeper, eller kunne det blive solgt en dag? 
– Det ryger nok en dag, der dukker noget andet spændende op, men pt. bliver det på armen, med mindre der selvfølgelig kommer et bud, man ikke kan sige nej til. 

Har du nogle drømmeure i tankerne? 

– Lige nu kunne jeg godt tænke mig et Rolex GMT i stål/guld/sort (Jeg håber kæresten læser med).   

Hvad skal enhver mand vide, når han afgiver bestilling på Café Victor? 
– At ingen mand kan bære at drikke en Cosmopolitan.   Når det sker tænker jeg altid på Roger Sterling fra Mad Men, der kom med denne fantastiske kommentar :
“You don’t know how to drink. Your whole generation, you drink for the wrong reasons. My generation we drink because it’s good. Because it feels better than unbuttoning your collar. Because we deserve it. We drink because it’s what men do.”

Aftenskud af Kelds klassiker.

PS: Har du et ur med lidt historie, og vil du dele dine tanker – anonymt om du lyster – så send en mail på nk@my-pleasure.dk – du kan skrive Læserur i emnefeltet.

Læs mere om brugte ure her på My-Pleasure.

You may also like

10 comments

conelly 2. april 2012 - 18:17

Jeg ved godt, at du går meget op i ure, men det er ved at være en smule trivielt, at der er så stor en overvægt af indlæg, hvor der er en eller anden arm med et ur på. Det ville klæde bloggen med noget mere variation

Reply
Anonym 2. april 2012 - 18:23

Tak for feedback – alle konstruktive indspark er velkomne. I dag synes jeg faktisk det handler om mere end bare uret? Du må meget gerne komme med bud på ønskelige indlæg og kategorier!

God aften.

Reply
Mathias 2. april 2012 - 19:38

Jeg er stærkt uenig med connely og jeg er overbevist om at de fleste læsere har det sådan, Nicolai. Det er langt langt de fleste, der elsker ure og i særdeleshed Rolex.

Reply
conelly 3. april 2012 - 10:07

selvfølgelig vil jeg gerne det, for jeg læser altid din blog selvom emnerne ikke altid falder i min smag. Gerne lidt mere om gastronomi, nye tøjmærker på vej frem og spændende personligheder, lige udover dig selv 😉

Reply
Steffen 3. april 2012 - 21:31

Jeg tror desværre, at det er begrænset hvor mange nye brands der bliver lanceret i øjeblikket og der findes sider som Gastromand etc. der klare gastrodelen ganske fint, så spørgsmålet er vel næsten, kan det gøres bedre og hvilken type gastronomi skulle det være?

Der er har lige været Basel World og SIHH som er for ure, hvad Paris Fashion week er for dame mode og Salone er for møbler, så det forklare vel næsten overfloden af ur indlæg på det seneste.

Reply
Christian 3. april 2012 - 11:30

Mht ure, ville det vaere fedt med lidt mere specielle ure og hvorfor ejeren netop har valgt det. Rolex, Breitling og div. hverdags ure er jo mest valgt pga brand og flashiness – ikke pga sjael eller vaerket…

Men sjovt at laese, og sub’en fik saa bekraeftet sit kaelenavn: “bartender uret” :o)
(men det er vist ogsaa kun paa Victor det er det – god stil drenge!).

Reply
Christensen Viborg 4. april 2012 - 20:49

Der kan da ikke blive for meget om ure på denne side 🙂 – jeg synes at det er fedt at læse om andres indgangsvinkler til at bære præcis dét ur – og så er et fedt ur jo lige præcis indbegrebet af “det gode liv”, og det er vel dét det handler om?

Reply
Christensen Viborg 4. april 2012 - 20:49

Der kan da ikke blive for meget om ure på denne side 🙂 – jeg synes at det er fedt at læse om andres indgangsvinkler til at bære præcis dét ur – og så er et fedt ur jo lige præcis indbegrebet af “det gode liv”, og det er vel dét det handler om?

Reply
KimT 5. april 2012 - 05:56

Jeg synes på ingen måde der er for meget om ure.
Ure er trods alt et emne der optager rigtig mange med et feinschmecker-gen.

Det skal også nævnes at din vinkel til urene er anderledes, end de fleste andre blogs der omhandler ure.
Her er det meget mennesket og uret, og ikke kun uret. Det giver en drejning på fortællingen, som for mig er interessant.

Keep it comming 🙂

Reply
Anonym 5. april 2012 - 10:45

Tak til alle for inputs – ure er og bliver en passion, som jeg bliver ved med at skrive om. 🙂 Jeg er dog altid åben for inputs, så tak. Et Rolex indlæg er på vej – men jeg lover, at der også vil komme fokus på andre brands. Og folkene bag…. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk