Home Ure En læser og hans ur – del VIII

En læser og hans ur – del VIII

written by Nicolai Klingenberg 6. juli 2012
Pin It

Dagens læser købte sit første ur i rødguld, men efter kort tid erfarede han, at det ikke var ham alligevel. Et ur mere kom til – og dernæst et til. Læs om tankerne bag hans køb, hvad fremtiden eventuelt kan bringe, se en video af uret og bliv klogere på læserens syn på signalværdi…

Manchet-kig

Først og fremmest – hvor stammer din interesse for ure fra?
– Min interesse kom så småt igennem mit job som sælger. Her stødte jeg hyppigere og hyppigere på især Rolex Submariner og Daytona og hurtigt startede drømmen om, at jeg skulle have mig et Rolex, så snart jeg kunne spare pengene sammen. Tiden gik, og der blev sparet sammen, men jeg blev utålmodig og købte et Omega Speedmaster Apollo 15 limited edition, inden jeg fik sparet hele beløbet sammen. Det gik jeg med i tre uger, hvorefter jeg måtte indse, at jeg syntes rødguld var for “morfar” til mit 24 årrige håndled. Så det blev solgt igen med en pæn fortjeneste til en ældre herre i Århus. Herefter købte jeg et Tag Heuer Calibre 5 i PVD behandlet titanium med gummirem. En cool sportsur, men jeg skulle også have en dresswatch og dermed gik jagten ind på drømmeuret….

Insta-skud – jeg er i øvrig begejstret for de runde chronographknapper på ejerens ur.

Du har netop erhvervet dig et Baume & Mercier – hvor og hvornår faldt du over det?
– Efter lang tids overvejelse om det nu skulle være et Rolex, kom jeg frem til at jeg egentlig godt ville skille mig ud og have lækkert ur, som der ikke er mange, der har. Derudover skulle uret ikke være for flashy, når jeg er sammen med folk uden urinteresse, men som alligevel ved at Rolex er et dyrt ur. Jeg købte uret for mig egen skyld, og ønskede egentlig ikke kommentarer fra ikke-urinteresserede.

Man forstår begejstringen…

Hvorfor blev det netop det ur og modellen Capeland Flyback?
– Fordi jeg godt kan lige deres historie, design og kvalitet,og netop det at det kun tiltrækker opmærksomhed fra kendere og urinteresserede. Og så elsker jeg at sidde og kigge igennem glasbagsiden, det er nærmest terapi 🙂

Hvilke reaktioner har du fået på uret?
– Kun positive fra venner og bekendte som har interesse i ure, min familie og kunder bemærker ikke, at det er en lækker sag der sidder på håndledet, og det passer mig rigtig fint.

Rummer din samling andre ure?
– Ikke PT, jeg kan kun gå med ét ur ad gangen. Men jeg har ikke helt sluppet drømmen om en dag at købe et Rolex GMT Master II i del guld med blå skive, et sportsur til fisketure, sejlads og lignende, og som jeg kan give videre til min søn, når han fylder 18.

Rem shot med hvide syninger.

Har du et drømmeur?
– Ja, det må blive et Rolex GMT Master II i guld/stål og med blå skive.

Hvad mener du, at enhver mand bør vide om ure?
– I min verden er det utroligt begrænset, hvilke smykker en mand bør bære, og for mig er det begrænset til et ur! Derfor bør hans ur være noget helt specielt, og gerne et med automatisk, mekanisk værk og med et lækkert underspillet touch!

 

Bemærk også den smukke skive…

Har du et ur, et møbel eller et kunstværk med en god historie, så send en mail til nk@my-pleasure.dk – og du har lov at være anonym, om du lyster.


Pin It

You may also like