Home Ure En læser så rødt – Rolex Submariner ref. 1680 “Red Sub”

En læser så rødt – Rolex Submariner ref. 1680 “Red Sub”

by Nicolai Klingenberg
Pin It

I dag er det rødt – i hvert fald, hvis man kigger nogenlunde godt efter. Det handler om et Rolex Submariner reference 1680 med rød skrift, som en læser netop har erhvervet sig. Tillykke til ham – og lad os så blive klogere på uret…

Det er denne sag, det handler om i dag - altså det Rolex Submariner, der sidder på håndleddet...

Det er denne sag, det handler om i dag – altså det Rolex Submariner, der sidder på håndleddet…

Først og fremmest – hvor stammer din interesse for ure fra?
– Min interesse fra ure kommer helt sikkert fra min far. Da jeg var knægt, husker jeg, at min far ofte et nyt ur med hjem, når han havde været ude at rejse. Der var ikke tale om dyre ure, men typisk klassisk udseende quartz ure.
Det første ur, jeg selv fik, blev også købt i en lufthavn i forbindelse med, at jeg havde været med ham ude og rejse. Det var vidst et farverigt Swatch Chronograf ur, som jeg plagede ham i en times tid om at få. Min interesse greb sidenhen om sig, og rollerne er nu byttet om. Min interesse for lidt finere horologi er nu smittet af på ham. Han har i dag også både Omega og Rolex ure.

Du har netop erhvervet dig et Rolex af en særlig art. Hvad er der tale om for en model?
– Jeg har fået fingre i en 1973 Rolex Submariner Ref 1680, som er mit første vintage Rolex. Det ekstra specielle ved mit ur er, at det er en såkaldt Red Sub, hvor “Submariner” skriften på skiven, står med rød skrift. Ydermere er der tale om et komplet sæt, hvor alt oprindeligt tilbehør fulgte med. Der er således både original boks og papirer, samt diverse servicepapirer og booklets med i pakken. I øvrigt er jeg den tredje ejer af uret… De første to var en far og sidenhen dennes søn.

Hvor og hvornår faldt du over det?
– Uret har jeg købt lidt før jul gennem en greymarket forhandler i Spanien, som jeg før har købt hos.

Et enkelt skud med lænke - og manglende perle...

Et enkelt skud med lænke – og manglende perle…

Hvordan er det med standen”¦? Og skal du gøre noget ved det?
– Prisen var fornuftig, og jeg valgte det komplette sæt og gik så lidt på kompromis med standen. Uret ér blevet brugt, og det ses, men det gør mig intet – det viser blot, at uret har “levet”, og det har jeg tænkt mig, at det skal fortsætte med. Skive og visere har matchende patinering og lynetteindlægget har en flot faded smokey grå nuance grundet mange års eksponering for elementerne. Jeg har dog planer om at finde en original tritium perle til lynetten og en ny lænke. Den lænke, jeg modtog med uret, var mere end “Al Dente” – sagt med andre ord, den var helt færdig.

Hvordan er det med priserne på de røde “Subs” og “Sea-Dwellers”?
– Faktisk faldt prisen på vintage Rolex med op mod 25 % under finanskrisen, men de er på vej op igen. Det er svært at spå om fremtiden, men generelt set er Rolex ure, nye som gamle, en ret sikker investering. Jeg tror personligt på, at vintage Rolex ure prismæssigt går en positiv fremtid i møde. Asien er et stort marked og aftog i 2011 cirka 55 % af hele den samlede schweiziske urproduktion. Generelt set er der en stigende efterspørgsel på eksklusive ure. Med det in mente tror jeg, at der vil komme flere asiatiske samlere som på sigt vil være interesserede i blandt andet vintage Rolex. Det pudsige er, at Kina er den suverænt største eksportør af ure overhovedet, men samtidig en af de største importører af Schweiziske ure. Go figure….

Patineret ur - og tænk, hvis du kunne sladre om fortiden...

Patineret ur – og tænk, hvis du kunne sladre om fortiden…

Du nævnte noget om, at uret gerne måtte fortælle sin historie, men hvis du selv kunne give det den ultimative forhistorie, hvad havde urets liv så budt på?
– Ultimativ forhistorie? Så skulle det vel have været ejet og båret af levemanden over dem alle: Simon Spies. Således ville det have været vidne til både druk, hor, drømmedestinationer, privatfly og dejlige køretøjer.

Hvilke reaktioner har du fået på uret?
– Udelukkende positive. Jeg bærer det dog p.t på en natorem, så det flyver under radaren hos de fleste, og nu er det jo også ganske nyt, så det er ikke så mange der har spottet det endnu.

Hvilke andre ure rummer din samling?
– Lidt til enhver lejlighed, men mest Rolex… Jeg har haft kortvarige affærer med både Panerai, Omega, Linde Werdelin og IWC, men vender altid tilbage til Rolex.

Et udpluk af samlingen...

Et udpluk af samlingen…

Har du et drømmeur?
– Ja da og endda et totalt urealistisk et af slagsen. Richard Mille RM010. Prøvede det for nylig i Dubai, og det er uden sammenligning det lækreste ur, jeg nogensinde har haft rundt om armen. Det er dog et ur, der ligger i et prisleje, jeg aldrig nogensinde kommer i nærheden af. I øvrigt også et prisleje som i mine øjne er mindst 300K for højt, kvalitet og finish til trods.

Casualt lommeskud...

Casualt lommeskud…

Er det så en keeper?
– Det er svært at svare på, men jeg tvivler. Uret er uden tvivl lækkert, men jeg har ikke uanede midler og vil gerne prøve mange flere ure. Så jeg er tit nød til at sælge for at have råd til at købe nyt ind. Mit allerførste Rolex er den eneste sikre keeper jeg har, såeeeeeh mon ikke den skal videre på et tidspunkt.

Hvad mener du, at enhver mand bør vide om ure?
– At der indenfor mekaniske ure findes noget for enhver smag og pengepung. Der behøver ikke stå Rolex eller Omega på skiven for at kvaliteten er i orden. Der findes rigtig mange små producenter af mekaniske armbåndsure i god gedigen kvalitet, til yderst beskedne priser. Mange af disse micro producenter bruger simple mekaniske eller automatiske urværker som også nogle af del HELT tunge mærker bruger i deres ure, omend modificeret i større eller mindre grad…..

Nato strap mellem hornene og med fire årtier på bagen i år!

Nato strap mellem hornene og med fire årtier på bagen i år!

 

Vild med ure? Så besøg kategorien med ure her <–


 

Pin It

You may also like

5 comments

Keldw 9. januar 2013 - 17:25

Lækkert! Har selv netop sat en nato rem på mit 1991 TT GMT master II af samme årsag som herren her i artiklen

Reply
nicolaiklingenberg 9. januar 2013 - 17:33

Det er en smart, nem og billig løsning med en “nato-sag”. Så fik vi det på plads. 🙂

Reply
Keldw 9. januar 2013 - 17:34

Ja, endte simpelthen med at synes det blev lidt for bling med guld/stål lænken. Nu går det lidt mere under radaren..og er lidt mere casual

Reply
notlie 10. januar 2013 - 23:16

ideal watch.

Reply
Casper Rasmussen 8. juni 2013 - 09:27

Nogen der ved om han har solgt uret?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk