Home Citroën Toldboden – en ny brunch har set dagens lys

Toldboden – en ny brunch har set dagens lys

by Nicolai Klingenberg

Det var søndag. Minusgraderne var allestedsnærværende, men det var helt i orden. Forud ventede nemlig et besøg på Toldboden, hvor en brunch skulle se dagens lys. For første gang. Det er nemlig således, at der er har været en udskiftning hist og pist, og resultatet var intet mindre end lige i skabet. DS 5’eren blev startet, sædevarmen skruet op, og så gik turen ellers mod en overdådig buffet. Kom med inden til bordet – brunchen er officiel åben på søndag!

Spænd selen, fjern sneen (eller det meste af den) og kør ud til en god søndagsoplevelse. For eksempel på Toldboden...

Spænd selen, fjern sneen (eller det meste af den) og kør ud til en god søndagsoplevelse. For eksempel på Toldboden…

Christoffer Glud Grønlund var den venlige sjæl, der bød mig til bordet. “Og du behøver altså ikke skrive om det”, lød det. Men jeg kunne ikke lade være. Og kameraet er en fast følgesvend, så det ville næsten være tåbeligt at lade være. I øvrigt stort tillykke til Christoffer som er den nye chef udi marketing og natklubben.

Atmosfære

Atmosfære

Besøget var i øvrigt mit første til dato. Men det bliver ikke det sidste. Så er det sagt. En varm velkomst i form af temperaturen og miljøet i sig selv ramte plet. Her er lyst, rummeligt og særldes stemningsfuldt. Jeg spottede kvikt, at der var plankeborde fra Thors Design, som passer perfekt ind – vi er jo direkte ud til vandet, og det er her, plankerne fra bordene tidligere har levet deres liv.

Lyshav og feel good

Lyshav og feel good

Nå – lad mig lige give dig lidt over et halvt minuts video. Jeg skal i øvrigt beklage, at det ikke er alt, der står helt skarpt. Og det utilfredse barn, der lige kan høres i baggrunden.

Rasmus Vind Ludvigsen er i øvrigt blevet restaurantchef på matriklen, og han talrige år  med sig fra branchen. Og så var han med til at starte Fiskebaren i Kødbyen. Anders Kraft bærer en hat med titlen “Køkkenchef” og har tidligere været at finde på Konrad, Egoisten og Le Saint Jacques på Østerbro. På sidstnævnte sted har souschef Kristian Krejberg i øvrigt også været.

Generalprøve og et spændt TT (Team Toldboden).

Generalprøve og et spændt TT (Team Toldboden).

Jeg var det meste af plankebordene igennem. Dog med undtagelse af ostebordet. Det var ikke med min frie vilje, men maven sagde stop.

Kager i front og ost bagerst.

Kager i front og ost bagerst.

Der var ikke noget, der ikke smagte mig. Det var en succes. For nu at sige det kort. Rugbrødet må i den graf fremhæves. Sprød lækker skorpe eller kant og med masser af smag. I samme kategori skal baconen placeres – thumbs up for den lille, men væsentlige detalje. En buffet kan have det med at rumme bacon, som er slasket og “usprød”.

Et udsnit af lækkerierne.

Et udsnit af lækkerierne.

Smoothie. Ordet klinger en anelse fesent, men når du smager Toldbodens variant, glemmer du alt om det. Glem dog ikke at tjekke gebisset, da du nemt kan sidde med frugtkerner i hele gebisset efter indtagelse af den velsmagende og sunde sag.

Første inkassering fra buffeten.

Første inkassering fra buffeten. Ros til pestoen, den hjemmelavede remoulade og… ja, ok. Det hele.

Den store lune sag er var det langtidstilberedte svinebryst (sådan cirka 12 timer), der var i selskab med årstidens grøntsager. Rodfrugter af den gode slags i øvrigt. Og rejerne. For pokker altså. Det smager sublimt. Pludselig brager solen igennem de småsprossede ruder. Lige i masken. Og musikken, der er leveret af en “hus-dj”, løfter hele øjeblikket op til nye højder. Livet er godt. Endda på en søndag.

Husets DJ med svært behageligt mix helt og aldeles behageligt

Husets DJ med svært behageligt mix helt og aldeles behageligt

Skal du have hele menuen? Hold på hat og briller – den kommer her:
Youghurt & hjemmelavet müsli // danske oste // hjemmelavet marmelade // Nutella  & creme dulce // røræg,  bacon & oksepølse med ramsløg // skinke fra Fanø // oksespegepølse fra Gilleleje // leverpostej & råsyltede agurker // salat af dagens grønne blade og nye topskud // nordisk pesto // glaserede, syltede, bagte og grillede grøntsager // byg-selv rejecocktail // Toldbodens laks // fiskedeller & remoulade // svinebryst glaseret med kompot af æbler og løg // brownie /gulerodskage // vaffel med kærnemælkis // brød & smør // dagens saft og smoothies // kaffe fra Kontra og Toldbodens the

De søde sager? Jeg fik mæsket mig så helt gevaldigt i sprøde vafler og is. Med diverse sirup til. Derudover findes endnu et kagebord. Så ved du det. Det må anbefales, at du kommer med tom og sågar knurrende mave, hvis du påtænker at smage på alt.

Er der noget som et par gode vafler...?

Er der noget som et par gode vafler…?

Prisen? Den er 225 kroner pr. person for hele molevitten. Inklusiv DJ, feel-good og skøn udsigt. Brunchen skydes i gang på søndag kl 12, hvor der “kun” er plads til 100 gæster. Inden længe vil der opereres med to “seatings” – vistnok klokken 10 og klokken 12, og lørdagen vil også komme i spil.

Smoothie standen.

Smoothie standen. Endda med ufiltreret æblemost.

Skal du have et bord på søndag, så kan du booke det her <–

 

You may also like

2 comments

Marie-Louise Gøtterup Bøtkjær 12. februar 2013 - 10:28

hvad koster brunchen

Reply
Steffen 12. februar 2013 - 11:19

225 inkl. drikkevarer.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk