Home Pindemadder 24 julemundgodter – Copenhagen Food disker op med decemberlækkerier

24 julemundgodter – Copenhagen Food disker op med decemberlækkerier

by Nicolai Klingenberg

Reklame. Traditioner er fine, og Julen er en sådan. Denne skrivelse er også ved at blive en tradition for det er ikke første gang, at jeg formidler den årlige julekalender fra Copenhagen Food. Den rummer – morsomt nok – 24 ting og sager, som alle har relation til smag. Altså smagssansen.

Er du til det hele, en enkelt eller flere? Find ud af det – og husk endelig på, at der også kan være en gaveidé i blandt årets bud. Det kan være alle tiders, hvis du har en eller flere på “listen”, som aldrig disker op med nogle ønsker.

LAVAZZA BIO-ORGANIC
Har du en kaffemaskine med kværn? Eller en separat kværn til bønner? Mægtigt. Fyld maskineriet op med en pose flotte kaffebønner fra Lavazza. De er i øvrigt biodynamiske. Det italienske kaffe-eventyr har til huse i Torino og begyndte i 1895 i forbindelse med en rejse til en Brasilien. Ah ja – kaffen egner sig både til stempel og filter.

ROM FRA DIPLOMATICO
Alle veje fører til Rom? Muligvis – men hvis du allerede ved, der er lang vej dertil, kan du tage en smutvej og sippe lidt Diplomatico rom – med eller uden is. Det er heller ikke helt skørt med et stykke mørk chokolade til… Rommen er fra Venezuela og har lagret i 12 år – den har faktisk også vundet over 20 priser og 54 medaljer for sin smag.

ALKOHOLFRI ROM ELLER GIN FRA ISH SPIRIT
Skal du føre bil en aften? Eller venter du barn? Måske har du fået for mange stærke løjer på det sidste? Eller vil du bare prøve noget alkoholfrit? Alle tiders – Ish Spirit leverer alkoholfri spirituosa.  Du kan prøve en alkohol- og sukkerfri – gin & tonic med én del GinISH som blandes med to dele tonic, lidt friskkværnet peber, rosmarin og tørret enebær. Skål dernæst – gerne i godt selskab.

One, two, many for the road

TØRST FRA RYNKEBY
Kan du lidt det lidt frugtigt, så tag et kig på – og dernæst en slurk af – en brusfri, økologisk, rabarberjuice fra Rynkeby. Der er skabt fire forkellige smagsvarianter, og alle er uden kunstige tilsætningsstoffer. De tre andre i TØRST serien er citron/ingefær, hindbær/hibiscus og hyldeblomst. Egner sig både til middag og det store morgenbord dagen derpå.

KAFFE FRA KONTRA COFFEE
Mere kaffe? Så gerne. Her får du et bud fra Kontra, som har handlet i Kenya – smagsnoterne er gjort tydelige, og hvis du pakker posen væk og serverer den for gæster, kan du kloge dig, når i taler om smagsnuancer. Det siges i øvrigt, at det er kombinationen af højde, jord og temperatur, der er med til at give den høje kvalitet, som kenyansk kaffe er kendt for.

Kontra…

BAILEYS CHOCOLATE REINDEER
Skal I ud af huset? Smut til en happening hos Gemyse i Tivoli – der kan du få en helt særlig Baileys-anretning. Det foregår indtil den 29. december… Ganske kort fortalt kan du se frem til et chokoladekrus, der er formet som et rensdyr, som du nyder Baileys forskellige likørvarianter fra. Rensdyret bliver i øvrigt også pyntet med alt fra tivolikrymmel til skumfiduser.

SKUMBAR CAFÉMÆLK FRA NATURLI’ FOODS
Har du svært ved at skumme den (kaffen…) op med dine platebaserede mælkesubstitutter? Så tag et kig på den nye variant af havredrikken, som ikke skiller. Den er 100 % plantebaseret og egner sig særdeles fint til alle de lune drikke, du gerne vil tilsætte blødt skum.

ØKOLOGISKE OG PLANTEBASEREDE FÆRDIGRETTER FRA FAIRDIG
Magter du ikke den store madlavning eller kød på menuen i alle julens dage? Fat mod – Fairdig har færdigretterne parate. Retterne er produceret i Danmark, de er 100 % økologiske, og så er emballagen bionedbrydelig. Et måltid koster 49,95 kroner.

TALISKER 10 ÅRS FRA ISLE OF SKYE
Modent og med ti år på bagen? Så er Talisker sagen. Det er skotsk whisky, hvis du skulle være i tvivl. Eftersmagen loves at være sød og pebret, men også intens og kraftfuld med en stærk røget smag med strejf af tørv og tang. Talisker 10 års er i øvrigt også Skotlands mest prisbelønnede maltwhisky under 12 år.

BULLIET BOURBON
Er du til en small batch whisky, hvor man destillerer og lagrer i små portioner? Så er Bulliet Bourbon oplagt. Her anvender man afbrændte, amerikanske egetræsfade, som giver en røget rygrad. Bulleit Bourbon lover enestående smag grundet højt indhold af rug, som – sammen med kalkstensfiltreret vand fra Kentucky – bliver anvendt under produktionen. Forvent blød, ren smag af eg, som suppleres med ahorn- og muskatnoter med en finish af karamel.

WHISKY FRA IRSKE ROE&CO.
Vil du blæse det skotske et stykke? Alle tiders – de laver nemlig også whisky i Irland. Roe&Co. er en flot blanding (undskyld, blend!) af malt- og kornwhisky. De ædle dråber har ligget på 100% bourbonfade, og du skulle gerne kunne fornemme noter af krydderier og sukker sammen med lidt lune i form af træ og vanilje.

Zoom på Roe…

JULEVINEN FRA KUNSTBRYGGERIET FAR & SØN
Er der noget som Fizz? Det skal jeg ikke kunne sige, men til gengæld ved jeg, at de lette bobler i denne alkoholfrie (jule)vin, eftersom Fizz er skabt på stort set samme vis, som man laver champagne. Fizz fås i tre varianter, hvor “Red” er den mest oplagte til julemiddagen. Den har smag af solmodne sensommerbær – men uden det bliver for sødt! Red er lavet på hibiscus og velegnet til alt lige fra bøffer til dåvildt. Den skal skal gerne skænkes i et rødvinsglas, og du kan fint forvente, at smagsnoterne udvikler sig, når den får ilt og varme.

Fizz – det bobler lidt

ROM FRA ZACAPA
Mangler du gaven til pappa? Så prøv en omgang Zacapa. Mor må godt smage med. Den legendariske rom er skabt af juicen fra jomfrusukkerrør, og det hele lagres i op til 23 år i soleraen, som ligger 2.300 meter over havets overflade i Guatemala. Det er en prale-rom, for den er kåret til verdens bedste – flere gange. Smag selv efter – du bør ikke blive skuffet.

KOKKEKNIV FRA H.W LARSEN
Hvis du passer på nallerne og er ferm med stål, så kunne det være oplagt at prøve kræfter med en ny kokkekniv. Veganere og vegetarer kan med rette skære i grøntsager med fornyet skarphed. Træet på skæftet er såkaldt gyldent sandeltræ, som bedre tåler fugt end blødere træsorter. Navnet er i øvrigt en Senjen Pro kokkekniv, og den er skabt af Benjamin Jensen, der både har udvalgt stål og designet de skarpe sager helt fra bunden.

Pas nu på fingrene. Skidt pyt med aspargesen

Det var blot nogle af de 24 bud. Du tænker sikkert også, det kunne være rart at blive klogere på priser, forhandlere og de andre bud? Perfekt. Så skal du bare kigge på den komplette kalender hos Copenhagen Food her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk