Home Pindemadder Restaurant Geist – simpelt(hen) og fantastisk

Restaurant Geist – simpelt(hen) og fantastisk

by Nicolai Klingenberg

For ej så længe siden gæstede jeg og en række andre mænd Restaurant Geist. Vi havde et af de senere borde, det var fredag, og det var vådt, men flot derude. Derinde? Der summede det hele. Af liv og gæster. Vi måtte vente en stund, før bordet blev ledigt trods rettidige ankomst til booket bord, men skidt nu pyt med det. Vi var i lettere opløftet humør – blandt andet på grund af selskabet samt et to forudgående besøg på et par nærliggende beværtninger.

kongens nytorv
Når du står omkring indgangen til Geist, ser det således ud

Rundt om bordet. Der sad vi så. Spændte og let sultne. Vi havde ikke gransket noget på forhånd, og det var en af de aftener, hvor selskabet og dialogen var første prioritet – og dernæst tilsat mad. Altså ikke for at underkende måltidet, men det blev det så sandelig heller ikke.

geist
Vort bord på Geist

Nuvel. Vi kigger på kortet, træffer vores beslutninger og taler videre. Jeg valgte en omgang laks – og en omgang oksekød. Nærmere bestemt saltet laks med harissa og trækulsgrillet oksemørbrad med tomater.

Retterne kommer, og det ser ualmindeligt simpelt ud. Og æstetisk rigtig nydeligt. Dialogen går, folk stopper og kigger på tallerkenerne. Det syner ikke af meget, men fluks som de første gaffelbidder rammer mundene, bliver der stille, og så godt som i kor, udtales der vild begejstring.

Jeg var der som nævnt uden en artikel for øje, så jeg fik først fotograferet en smule før sidst bid, men ikke desto mindre, så var måltidet en stor, stor oplevelse. At få så få ingredienser til at smage så vel og flerartet er for min opfattelse en kunst.

restaurant geist
Kødkunst

Vi er ved vejs ende, men ikke ved bordet, for det er jo rundt, så det ender aldrig. På vejen ud er vi mindst lige så glade, som ved ankomsten, og pludselige støder jeg på unge Jeppe Bentzens ven, som også hedder Jeppe. Jeppe Risskov Hillebrecht for at være helt korrekt. Han er en rar ungersvend, og han står i køkkenet – han er ikke gået forkert, men det er hans job at arbejde i køkkenet . Det havde førstnævnte Jeppe fortalt mig for en rum tid siden, men det havde jeg glemt. Og Jeppe Riisskov Hillbrecht er havnet på den helt rette hylde hos netop Geist – det fortalte Jeppe Bentzen nemlig også. Det er et herligt gensyn, og selvom jeg ikke kender Jeppe fra Geist godt, så er jeg rigtig glad for at se ham – og jeg må efterfølgende fluks spørge ind til mine to retter, hvorpå jeg fik svar.

geist
Et WC på Geist – det var ikke her, jeg løb på Jeppe dog

Jeppe fra Geist svar lød således:

Laksen var stegt på vores japanske kulgrill så skindet bliver lækkert sprødt og grillet, men stadig bevare kødet lidt råt. Vores oksekød er bare som det er, borset fra at vi smører toppen af bøffen med ‘trækul’, som er auberginer der er fuldstændig gennemgrillet – næsten til “kul”, som så blendes med lidt olivenolie og lidt vand. Dernæst en tur gennem en sigte, så resultatet er helt blødt og nemt at påsmøre.

Ikke mere Jeppe eller Geist for nu. Jeg ville blot tippe til et alle tiders sted med ditto folk. Og til garderobendamen kan vi nu afsløre, at vi slet ikke havde håndtasken fuld af knitrende kontanter. Det var blot en let, bøvet spøg.

Der er mere spiselige på My-Pleasure.dk her

Du kan også kigge på My-Pleasure.dk’s Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk