Home Pindemadder Møller Kaffe & Køkken – delikat morgenspise på Nørrebro

Møller Kaffe & Køkken – delikat morgenspise på Nørrebro

by Nicolai Klingenberg

Jeg vil gerne have lov til at hive dig med et til bord på Nørrebro, hvor jeg for forholdsvis nylig bænkede mig for at spise morgenmad. Stedet hedder Møller Kaffe & Køkken, og det var mere end alle tiders.

møller kaffe og køkken

Kom blot ind…

Søger du på Internet, skal du finde, og jeg erfarede, at Møller Kaffe & Køkken har rumsteret flot med SEO – det vil sige, at hvis du måtte foretage en søgning på “brunch Nørrebro”, så dukker de op. Så langt, så godt. Men kigger du på deres menukort, så skriver de morgenmad, og det glæder mig. Ordet brunch er dødssygt og udtjent, hvis du spørger mig. Måske fordi det er blevet dyrket så gevaldigt i de seneste 15 år. Så hellere ordet morgenmad, uagtet om de serverer brunch-relateret spise.

Forvent hyggelige lokaler i mørke nuancer og en simpel tilgang til bestik og opdækning, men forvent også en sød og imødekommende betjening. I øvrigt troede jeg først, at det var en prislap, der sad på peberkværnen, men det er altså et bordnummer.

juice

“Nej, hvor billigt!”

Man anbefaler tre-til fire retter per person, og da vi var to, endte vi med at bestille otte retter. Portionerne kan pakkes ind i devisen lidt, men (virkelig) godt. Og der er nok. Jeg elsker at forlade et etablissement med en perfekt mæthedsfornemmelse, hvor du hverken føler, du kunne have spist en sag mere – eller at du har spist to for mange.

menukort

Vort morgenmadskort

Jeg fornemmer, at råvarerne er i højsædet – tag nu bare laksen, som var fuldfed og med den rigtige farve – eller den friskhøvlede trøffel på min omgang røræg. Det fungerer. De ordinære brunchpølser findes i øvrigt heller ikke – her har man i stedet skelet til Lejre, hvor en pølsemager af en art har kreeret en perfekt vildtpølse med masser af smag.

røræg

Røræg med trøfler

spejlæg

Økologisk æg (spejlet) med blandt andet tørret bacon, grønkål og revet Vesterhavsost

Ved første øjekast på juicen, frygtede jeg en omgang tyndt sjask (den kom til bordet før maden), men mine bange anelser blev bragt til skamme. Det var en lækker juice, og selvom den måske ikke er presset på stedet (jeg kan meget vel tage fejl), så var den velsmagende og frisk – jeg mindes også, der var lidt frugtkød i.

Laks

Laksen…

pølser

og Lejre-pøllerne

Vi var på matriklen en hverdag, og det kan anbefales – da jeg tog chancen og rullede forbi en weekend, var de fulde huse, og udepladserne var de eneste ledige. Måtte du have lyst til at spise så uforstyrret som muligt, vil jeg anbefale dig at spise morgenmad hos Møller Kaffe & Køkken på en hverdag, og book hellere et bord for en sikkerheds skyld.

møller kaffe og køkken

Ved ankomst var vi få – lidt senere var vi flere, og i weekenderne er der fuldt hus

Jeg mindes i øvrigt, at der findes en enorm, tommetyk jerndør i kælderen, hvor jeg gætter på, der kan have været bank på adressen (Nørrebrogade 160) førhen. I øvrigt udskiftes menukortet jævntligt, så alt, hvad du ser i denne historie, er muligvis ikke at finde på menukortet længere.

brunch

Lokalet har tidligere rummet en bank (tak Google)

Møller Kaffe & Køkken har hjemmeside her

Der er mere spiseligt på My-Pleasure.dk her

Sus gerne over på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk