Home Ure Endnu en læser, hans ursamling og hans nye Panerai 317

Endnu en læser, hans ursamling og hans nye Panerai 317

written by Nicolai Klingenberg 1. maj 2013
Pin It

En læser er kommet til orde. Det handler om ure – og om hvordan interessen opstod, hvad det har ført til, men også lidt om, hvordan det “smitter”, og hvad fremtiden kan byde på. Læseren har fået skudt sublime fotos af Jakob Lerche – ham kan du besøge på www.jakoblerche.dk

Vi begynder med nyerhvervelsen: Panerai 317

Vi begynder med nyerhvervelsen: Panerai 317

Kan du huske, hvornår og hvordan din interesse for ure opstod?
– Det er rigtig mange år siden, og som rigtig mange andre var det en James Bond film, som satte mig i gang med at kigge på ure – og nøjagtig som mange andre, var det Omega jeg kiggede på – det er jo James Bonds favoritmærke 😉

Hvad var det første ur, du købte?
– Det blev selvfølgelig en helt klassisk Omega Seamaster i blå, det er mindst 11 år siden, og jeg var vanvittig lykkelig: Det kunne på ingen måde blive større, og jeg ville ALDRIG skille mig af med det ur.

Og hvordan er det gået sidenhen?
– Der gik jo ikke meget mere end 6 måneder, før min “sygdom” indtraf. En sygdom, som jeg tror mange, at mange af jer læsere lider af. Det handler om, at man typisk efter to til seks måneder efter et ur-køb begynder at have tvangstanker om næste køb. Jeg måtte eje den nye udgave af James Bond uret – den med sort lynette… Jeg erindrer ikke referencenummeret, men fed syntes jeg, den var.

Diagnosen er stillet...

Diagnosen er stillet…

Min fantastiske kone kommer her ind i mit liv, og nu er det så hende, som skal høre på mine dårlige undskyldninger, pleje mig når mine symptomer for et udskifte eller gøre endnu et urkøb begynder at vise sig. Her skal det lige nævnes, at hun fås ikke meget bedre og ikke mindst, når det kommer til mig og mine ure. Hun er ikke altid enig og kan ikke helt forstå, hvordan jeg sådan lidt impulsivt kan forelske mig i flere ure, når jeg har nogle i forvejen, som jeg også siger jeg elsker 😉

Efter de to Seamaster modeller, gik jeg til en klassisk Rolex Submariner – igen et valg som rigtig mange ur-elskere sikkert har gjort og sikkert også i denne rækkefølge.

Nu blev det så tid til et “rigtig” ur og den for mig helt store investering – IWC Big Pilot 5002. Det er nu otte år siden, og jeg stadig lige forelsket i denne “klassiker”. Uret blevt købt helt nyt af en en broker som leverede det komplette ur på hjemmeadressen og indpakket i en Netto pose, det var den vildeste oplevelse at betale så mange penge for “blot” et armbåndsur.

Den bedre halvdel er også velekviperet

Den bedre halvdel er også velekviperet

Derefter har jeg ejet lidt forskelligt: IWC Portuguese 7 days, IWC Aquatimer Galapagos, IWC Portfino 8 days, Rolex Deepsea, og Audemars Piquet ROO panda.

Du har netop erhvervet dig et Panerai 317 – hvordan endte det hos dig?
– Lidt pause surf på nettet og Panerais hjemmeside – det var her, jeg forelskede mig i denne mørke skønhed. Mat afrundet og alligevel 100% skarpt i designet. Sandwich skiven er en af designelementerne, som er med til at gøre uret ufatteligt smukt. Jeg er også helt vild med det sorte bagside glas, som på en måde skjuler det smukke inhouse værk, men som alligevel giver ejeren et nedtonet look til værket – en detalje med total overskud.

Man forstår ejeren...

Man forstår ejeren…

En tur på Chrono24 afslørede 8 eksemplarer til salg og kun fem af disse i Europa, og så kunne en dialog ellers begynde… Jeg fik lavet en aftale med en rar sælger fra Napoli – en årgang 2013 og stadig med plastik på. Jeg fik dog i sidste øjeblik kolde fødder at skulle rejse så langt med så mange kontanter og ned til en mand, jeg aldrig før havde mødt. Vi lavede en fair aftale for os begge, hvor vi skulle mødes i Københavns lufthavn.

Black beauty i Panerai form

Black beauty i Panerai form

Jeg fløj til Købehavn, og vi fik handlet et smukt ur på en knap så smuk Burger King, og endnu et ur var føjet til min samling.

Hvad rummer din samling ellers?
– Det kan remses således op:
ROLEX SUBMARINER 16613 16 år gammel og et fuldstændig unikt sæt med alt og en nærmest ubrugt stand

Det komplette Rolex...

Det komplette Rolex…

IWC BIG PILOT 5002
Fantastisk klassiker

IWC AQUATIMER ROSEGOLD 3769
Valgt blev.a for den smukke bagkasse

Bagsiden af guldmedaljen

Bagsiden af guldmedaljen

AUDEMARS PIQUET ROYAL OAK OFFSHORE CHRONOGRAPH 2012
Klasse sportsur med en vildt smuk skive

LINDE WERDELIN OCTOPUS II ROSEGOLD/TITANIUM
Et unikt ur hvor bearbejdningen er i en klasse for sig og så er det jo dansk design.

Smukt og dansk: Linde Werdelin

Smukt og dansk: Linde Werdelin

Derudover har min kone også fået sig lidt ure, hvilket jeg selvfølgelig er helt vild med. Det første rigtige ur, hun havde, var en lille Omega Costellation, den blev solgt til fordel for en helt ny Seamaster med orange lynette og læderrem i samme fede farve – fantastisk ur som hun stadig er rigtig glad for, derefter fik hun et klassisk, men smukt Rolex Datejust i 36mm fra hendes fødselsår. I foråret fik hun så en 18k Bvlgari Diagono GMT – et råt ur som man ikke ser så ofte.

Og er der et af dine ure, du aldrig vil skille dig af med?
– Ja helt klart min IWC Big pilot 5002, den skal min søn have engang, han bliver gammel nok. Så håber jeg bare har får lidt større håndled for lige nu er de nok lige kleine nok for Big pilot.

Et drømmeur?
– Nej egentlig ikke, men jeg skal snart have et lækkert dress ur, men hvilket et ved jeg ikke endnu.

Endnu et Linde Werdelin skud....

Endnu et Linde Werdelin skud….

Er der et særligt klokkeslæt, der betyder noget for dig?
– Nej egentlig ikke, men et hvert ur er jo vildt smukt, når det er stillet efter kørelærers anvisninger om korrekt køre stilling – ti over to.

Hvad mener du, at enhver bør vide om tiden?
– At før vi ved af det, har livet slået det sidste slag og derfor skal vi alle huske at leve livet, mens vi kan.

Vild med ure? Så læs mange flere artikler her


 

Pin It

You may also like