Home Karismatiske mænd En dørmand taler ud

En dørmand taler ud

by Nicolai Klingenberg

Det er fredag, og du er muligvis ude. Der er liv og glade dage. Og til tider tumult. Er man besøgende på en natklub, er der som oftest et par gutter, der sørger for ro og orden. En af disse natteravne fortæller her lidt om sit virke, men også om de mindre festlige sider af natten. Læs med – og pas godt på dig selv.

En tilfældig topliste - spottet engang i New York...

En tilfældig liste til et arrangement – spottet engang i New York…

Michael – du oplever nattelivet og byen via dit job, men altid ædru. Hvad laver du?
– Jeg er en af to sikkerheds chefer på Simons.

Hvornår og hvordan kom du ind i branchen?
– Jeg mener det var helt tilbage i 1987

Hvor har du vogtet gennem tiden?
– I starten var det mest til koncerter. Jeg var blandt andet med DAD rundt på hele Sjælland under deres Jihad Tour. Dernæst blev jeg afløser på Annabel’s i en kort overgang. Derfra gik turen til Montmartre, Industrien , Huset i Magstræde samt en masse småjobs. I nyere tid har det været No.8 – både den gamle og den nye – samt Aporta og nu på Simons.

Hvordan har bylivet udviklet sig positivt gennem din tid?
– I 00’erne gik det amok. Folk havde lige pludselig masser af penge, og det skulle ses, når man gik i byen. På det tidspunkt betalte man op til 25.000 kroner for et sort kort til på No.8 – kortet gjaldt i et år og gav altid adgang til kortholder samt otte gæster, og det var intet problem at sælge kortene. Folk var ret glade på det tidspunkt. Og altid godt påklædt.

Det er her, dagens mand

Det er blandt andet her dagens mand sørger for ro og orden, når mørket falder på. 

Og negativt?
– Stoffer! De har altid været der, men ikke i et omfang som nu. Det er desværre blevet en kæmpe del af bylivet for unge mennesker, og i mine øjne er det et kæmpe problem! Mange forstår slet ikke, hvorfor de bliver bedt om at gå, hvis vi tager dem i at tage stoffer. Er der noget, jeg virkelig hader, så er det stoffer, og de mennesker der sælger det.

Hvad hører du som oftest fra berusede mænd?
– Hvorfor kan jeg ikke komme ind?

Og berusede kvinder?
– Hvorfor må jeg ikke ryge herinde?

Hvad bliver folk typisk afvist på grund af?
– At de ikke er medlemmer eller står på vores gæsteliste. Derudover kan upassende påklædning, en dårlig attitude eller ansigts-tattoos også spille ind…

Hvad skal den danske mand generelt blive bedre til, når han går ud?
– At klæde sig på! Hvorfor synes nogle, at man godt kan gå i byen i det samme tøj, som man slår græs i? Jeg forstår det ikke, og jeg tænker, at de nok heller ikke ville gå på arbejde i det tøj! Og selvom man går i byen tit, synes jeg, man bør klæde sig pænt. Med fare for at lyde gammel, så gælder det med påklædningen sjældent for mænd over 35. Det er som om, de har forstået det.

Bob den op

Bob den op

Og den danske kvinde?
Jeg synes, den danske kvinde er ret pænt klædt, i hvert fald dem der kommer hos os. Hvis jeg skal peje på noget, som nok vil virke uretfærdigt på nogle, så er det humøret! Hvorfor ikke vise, at man er glad, når man er i byen? Når man går på klubber i udlandet, er der meget mere livsglæde. I Danmark skal der helst være lidt attitude.

Den bedste forklaring, du har hørt for at lukke en gæst ind?
– Det var en kvinde, der gerne ville passe sig selv. Hun ville “stikke af” for en stund og sagde noget i retning af: “Min mand kommer om lidt og, jeg gider ikke være sammen med ham”…

Hvad glæder dig mest og ærgrer dig mest i dit job?
– Det er altid rart at være sammen med glade mennesker, både gæster og de kollegaer, jeg er sammen med, men det, der glæder mig mest, er det sammenhold, der er i døren. Der er ingen, jeg ikke stoler 100 % på, og jeg ved, at de altid står bag mig, hvis det brænder på. Og de ved, at jeg også er der for dem. Det hænger sammen med, at vi har stået sammen i mange år og kender hinanden rigtigt godt.
Det der ærgrer mig mest er stofferne. Jeg hader stoffer! Når du har med fulde mennesker at gøre, ved du nogenlunde, hvad du kan forvente, men det gør sig ikke gældende, når det handler om folk på stoffer. En lille mand på 50 kilo kan ud af det blå ryge i hovedet på tre dørmænd, fordi han tror, han kan klare det hele på grund af de stoffer, han har indtaget. Derudover er jeg ikke fan af brudte aftaler! Dem er der mange af i dette miljø – her er et ord desværre ikke et ord, som det er andre steder. Jeg har ingen respekt  for folk, der sidder og kigger dig lige i øjnene og siger, at vi har en aftale, for så at bryde den senere.

Vi lader billedet stå et øjeblik....

Vi lader billedet stå et øjeblik….

Den bedste måde at undgå ballade som dørman?
– Altid at behandle folk med respekt og ikke tale ned til nogen. Være høflig, og fortæl dem hvorfor de ikke kan komme ind. Hvis en fyr har valgt at få en ansigtstattoo, kommer det ikke bag på ham, at han ikke kan komme ind. Han kan være verdens sødeste fyr, men det kan vores gæster ikke vide, og det er meget vigtigt for os, at vores gæster kan føle sig sikre, når de er hos os. Der er ingen grund til at lade folk stå i køen i 30 minutter for så at afvise dem, hvis du på forhånd ved, at de ikke kan komme ind. Der fortrækker jeg at gå ned til dem og fortælle, at de ikke kan komme ind.

Tre hurtige til Michael
Hvad skal du i den kommende uge?
– Passe min familie, træne og passe mit arbejde.

Hvor har du sidst spist ude?
– Pierchic i Dubai – det var intet mindre end fantastisk!

Hvad drømmer du om for tiden?
– Drømmejobbet! Jeg er lige ved at være der, men der er ikke skrevet under endnu.

Kom sikkert og godt hjem

Kom sikkert og godt hjem


Følg med på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk