Home Ure Omega Seamaster Aqua Terra 15000 gauss – når tiden er antimagnetisk

Omega Seamaster Aqua Terra 15000 gauss – når tiden er antimagnetisk

by Nicolai Klingenberg

Omega har i år lanceret det, de selv kalder for en af de mest innovative lanceringer i nyere tid. Så langt, så godt. Det er heller ikke helt ved siden af, for Omega Seamaster Aqua Terra 15000 gauss modstår heftige mængder magnetisme. Måske mere end hvad vi får brug for, men historien er god, og der er tale om en rekord. Den slags er altid et plus at have om håndleddet.

Således ser et ur ud, der ikke lader sig skræmme af magnetisme

Således ser et ur ud, der ikke lader sig skræmme af magnetisme

Lad os begynde med lidt fysik. Man måler magnetisme i gaus, og når man har 10.000 gaus, har man én tesla. Den sproglige kan sikkert selv regne ud, at den nye klokke dermed modstår 1,5 tesla. Disse cifre er nye rekord i urbranchen, og det er ikke bare en rekord. Omega lover, at flere og flere værker skal afmagnetiseres med tiden for at fungere optimalt. Urene bliver nemlig udsat for magnetisme fra mobiltelefoner, laptops og højtalere…

Ah på den vis...

Ah på den vis…

Magnetismen holdes vanligvis ude via en ekstra bagkasse, som er af blødt metal – men det innovative ved Omegas nys sag, er at denne ekstra kasse er elimineret, da man har udskiftet de dele i værket, som påvirkes af magnetisme. Det faktum gør, at man har muliggjort en glasbagkasse, som giver kig til værket –  det er ikke set på et antimagnetisk ur før.

Lur løs

Lur løs

Det er blandt andet balancefjederen, der er af nyt materiale og dermed lavet af silicium, som på ingen måde påvirkes af magnetisme. Værkpladerne også er udskiftet med antimagnetisk materiale. Og mere til.

Close up

Close up

Mere håndgribelig info? Så gerne. Diameteren er på 41,5 millimeter, og er du en antimagnetisk vandhund, kan du dykke ned til 150 meters dybde. Du kan vælge en brun læderrem eller en stållænke til uret. Forvent også en knivspids gult på den sorte skive. Prisen er 38.200 kroner.

sdf

Sort og gul farvekombi? Ganske “in your face”-agtigt.

 

Der er delvist antimagnetisk på Facebook, hvor My Pleasure holder til – se selv her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk