Home Rejser Copenhagen Classico – et cykelløb med stil, bobler og gamle jernheste

Copenhagen Classico – et cykelløb med stil, bobler og gamle jernheste

by Nicolai Klingenberg

Søndag den 22. juni løber et nyt cykelløb af stablen, og inden du melder dig som “ikke interesseret”, bør du læse videre. Det handler nemlig ikke om at komme først, men om at køre i pænt tøj, på gamle cykler og i samlet flok. Forvent omkring 300 ryttere – og en rabat som My Pleasure deltager. Skulle vi eventuelt lave et My Pleasure hold…? Tænk over det – og bliv klogere på løbet herunder, hvor Mads Herschend gør os meget klogere.

Bagmænd og cykler i herlig symbiose.

Bagmænd og cykler i herlig symbiose.

Mads – du er en af initiativtagerne til Copenhagen Classico. Hvad er det nu for noget?
Helt rigtig. Sammen med drengene fra cykelbutikken Recycles på Vesterbro og Brian Holm er vi i fuld gang med at strikke Copenhagen Classico sammen – en festdag med kyssepiger, stålrammer, stilet tøj, champagne, ost og skinke, vin og campagnolo-grupper. Hvem kan ikke forholde sig til det? Copenhagen Classico er en hyldest til klassisk cykling – om det så foregår på din klassiske Raliegh herrecykel eller på din retro stålramme fra 88 med stålrørsskiftere og gammel 1” frempind. Vi kører i samlet flok rundt i København og har undervejs stop, hvor vi får et lille glas bobler. Alt i alt gælder det bare om at have en dejlig dag sammen andre, der deler passionen for skønne cykler, København og god mad.

Hvis man ser på udbuddet af cykelløb, så er det da ikke den slags der mangler – eller hvad?
– Ja, cykelløb er der jo nok af. Vi får endda igen i år Grand Fondo til Danmark, der fungerer som kvalifikationsløb til amatørverdensmesterskaberne. Så der er alt lige fra motionsløb til supermotion og elite-licensløb, hvor den hurtigste bliver kåret som vinder og får medalje om halsen. Og har vi så brug for et mere?
Det har vi i den grad. For Copenhagen Classico er noget helt andet end et almindeligt cykelløb. Til Classico vil vi hellere komme over stregen med et smil på læben frem for sved på panden. Copenhagen Classico er et løb, som ikke er set i samme stil herhjemme før. Vi ønsker at forene det bedste fra cykelverdenen med lækre cykler og lækkert tøj og det bedste fra mad-verdenen med vin, bobler og delikatesser. Hvem vil ikke ligne en af datidens store stjerner som Mercx eller Anquetil og bare kunne nøjes med at køre rundt i København i adstadigt tempo og blive beskuet af publikum og nyde et glas champagne. Og efterfølgende gå rundt på start- og målpladsen på Onkel Dannys Plads, der i dagens anledning bliver forvandlet til en vaske ægte italiensk markedsplads med boder, mad og drikke og livemusik.

Nyt liv i stellet

Nyt liv i stellet

Hvordan kom I på idéen?
– Vi var en dag faldet over en artikel i Financial Times om det italienske løb L’Eroica, som foregår i Siena. Vi faldt pladask for hele ideen om et retro cykelløb, hvor alt om nye Oakley briller og carbonrammer ikke fyldte det hele – men det derimod var glæden ved cyklingen, der var i fokus. Så da vi til dagligt i CPHmade beskæftiger os med københavnsk producerende forretninger – værende lige fra håndlavede bolcher fra Søemods til håndbyggede motorcykler fra Wrenchmonkees – blev vi hurtigt enige om, at vi ville lave et cykelløb lige midt i København – på de store gader og i bedste stil med lidt godt at drikke og spise. Da vi her på kontoret har en lille forkærlighed for tweed, så kunne vi ikke dy os fra at blande de to universer sammen – altså en blanding af det retro look med gamle cykeltrøjer og stål-racercykler og et klassisk look med sixpence, tweed blazer og en flot gammel herrecykel.

Styr på detaljerne.

Styr på detaljerne.

Hvem er mere bag løbet?
– Udover CPHmade – så er folkene bag Classico som tidligere nævnt drengene fra Recycles og Brian Holm. Recycles er den fedeste retro cykelforretning og er i sin tid startet af Henrik Storland, der elskede smukke gamle italienske cykler. Han begyndte at opkøbe gamle stel og geargrupper og skruede de mest fantastiske klassiske racere sammen. Sammen med Claus Hjelm og Mikkel Due driver de i dag Recycles, der ligger på Dybbølsgade. Sammen med de fornemme herre fra Recycles, har Brian Holm kastet sig ind i projektet stor interesse. Hvis der er én mand her i Danmark, der er dybt passioneret for retro cykling, rigtig cykelmode og herudover ved, hvad han snakker om, så er det Brian!
Når vi holder møder om f.eks. vores logo eller planlægningen af ruten, så trækker det altid ud, fordi Brian begynder at fortælle røverhistorier. Det er fantastisk at have en herre som Hr. Holm med, som i den grad bidrager til løbets eksistens.

Der udvikles på løbsindholdet...

Der udvikles på løbsindholdet…

Hvad kan deltagerne forvente?
– De kan som sagt forvente en festdag uden lige. Vi starter hele turen fra Onkel Dannys Plads, hvor vi kører til Dybbølsgade og skyder den officielle start af lige ude for Recycles. Herfra går turen over Frederiksberg, hvor vi lægger vejen forbi Carlsberg og kører videre til Vesterbro, Nørrebro, Østerbro, Centrum, Amager og til sidst afslutter vi igen på Onkel Dannys Plads på Vesterbro. Ruten er i alt 22km. lang og hele vejen eskorteres vi af 35 motorcykler, der sørger for, at feltet på mindst 300 ryttere kommer sikkert rundt i byen og giver os muligheden for at køre på midt på vejen, ligesom de professionelle cykelryttere gjorde til VM i København i 2011.
Undervejs vil der være indlagte stop – de såkaldte bobbel-stop, hvor vi ved Dronning Louises Bro og på Kongens Nytorv holder ”œpause” og nyder et glas bobler eller vin og får et lille stykke ost og lidt skinke. Når vi er tilbage på Onkel Dannys Plads, vil der naturligvis også her være rig mulighed for at få lidt godt i maven. Der vil på den ”œitalienske markedsplads” være diverse boder – f.eks. en stor åben ladvogn, hvorfra der vil blive solgt østers. Imens man går og nyder den gode mad, er der rig mulighed for at tjekke hinandens cykler ud, høre god musik, der bliver spillet live på scenen, og overvære dagens præmieoverrækkelser – vi kårer ikke den hurtigtste (vi kører jo i samlet flok”¦), men derimod den person med bl.a. flotteste cykel i racer klassen og i den klassiske klasse, flotteste outfit, mest gennemførte look osv.
Inden start får hver deltager udleveret en Moussette (en madslynge), hvori deres startnummer vil være sammen med bl.a. en Classico cykelkasket og et læderarmbånd (billet til diverse glas vin osv).

Ruten. Er du nærsynet, kan du besøge www.copenhagenclassico.dk

Ruten. Er du nærsynet, kan du besøge www.copenhagenclassico.dk

Er man velkommen, hvis man ikke har tætsiddende cykelshorts?
Hmm”¦ Det er man selvfølgelig – men vi opfordrer da folk i højeste grad til at gøre noget ud af outfittet. Vi ønsker at skabe nogle fantastiske rammer for hele det klassiske og retro univers og håber derfor også, at deltagerne gør noget ud af dagen. Det er vi egentlig heller ikke i tvivl om, at de vil gøre. Og med hensyn til de tætsiddende cykelbukser – så ja. Det behøves nemlig ikke kun være retro racer-looket med tætsiddende shorts og en gammel Molteni trøje. Det kan ligeså vel være et par fede ternede knickers (plus fours) med lange knæstrømper og en skjorte og f.eks. en lille sløjfe til. Det er de her to look, vi søger og håber at se deltagerne i. Forestil dig at se feltet, der er minimum 1,5 gang så stort som Tour de France feltet komme kørende igennem København i retro cykeltøj og jakkesæt og sixpence på de flotteste cykler – det bliver da meget cool.

Hvad kræver det så for at deltage?
– At man tilmelder sig”¦. Og det kan man gøre på vores hjemmeside. Alle My Pleasures læsere kan tilmelde sig og skrive rabatkoden ”œmyclassico” under tilmeldingen. Så vil man få 50 kroner i rabat. Udover det så kræver det, at man har (eller får lånt) en cykel, der er fra før årtusinde-skiftet. Carboncykler er strengt forbudt! Dem kan vi køre på resten af året – bare ikke til Classico. Så en cykel fra før år 2000. Herudover opfordrer vi som sagt til noget stilet tøj. Det allervigtiste er, at de tager deres gode humør med. Vi skal have os en festdag på bedste maner med musik, cykler og kyssepiger. Så dress up, puds den gamle stål hingst og finde det helt store smil frem.

Elegant gammel jernhest

Elegant gammel jernhest

Hvordan ser I gerne, at løbet udvikler sig fremadrettet?
– Nu er det jo første gang, vi skal afholde løbet. Og vi glæder os! Vi har plads til 300 deltagere, og vi håber selvfølgelig på, at vi næste år har plads til endnu flere. Men vi synes, det er ret cool, at vi det første år kommer til at fylde mere end Tour-feltet. Classico skal være en tilbagevendende event, der bliver en sand klassiker i København – Copenhagen Classico. Herudover vil vi hvert år udvikle på løbet og komme med nye tiltag, så man hele tiden kan se frem til noget nyt.

All set.

All set.

Og hvad bør enhver mand vide om løbet?
– 1. At alle er velkomne. Hvis ikke man deltager og cykler med rundt, så er man meget velkommen på start- og målpladsen på Onkel Dannys Plads, hvor den fantastiske stemning kan opleves.
2. Hvis man kommer med barberede ben, så griner de andre ikke”¦ Det er helt okay til Classico 😉
3. Det handler ikke om at komme først – det handler om at vise sin flotte cykel og cykeltrøje frem eller cykle mest stilfuldt i sit tweed-sæt.

Potentielle bud på egnede cykler...

Potentielle bud på egnede cykler…

Tre hurtige til Mads

Hvor gik din egen sidste mindeværdige cykeltur til?
– Jeg var i foråret 2013 på træningslejr i Qatar (jeg er selv cykelrytter ved siden af jobbet). Det var en helt fantastisk oplevelse – men samtidig det mest røvsyge flade sand- og grusfyldte ørkenlandskab”¦! Herhjemme var det klart, da jeg for ikke så længe siden var nede og hente min Colnago Super fra 1974 hos Recycles. Det er selvfølgelig den, jeg skal køre på til Classico 😉

Hvad drømmer du om for tiden?

– Hmmm… At viserne på mit ur gik lidt langsommere”¦ Der er ikke tid til alt det, jeg gerne vil. Og jeg hader at gøre noget halvt. Udover det, så at sneen snart smelter på trods af, at den kun har ligget her i et par dage”¦.!

Hvad byder resten af din vinter på?
– Den byder på en masse spændende initiativer i CPHmade regi. Vi lancere magasinet Cold North i London til februar og afholder CPHmade Fashion Show til maj. Herudover skal vi en tur til Berlin og Paris med alle de skønne produkter, der er lavet her i København. Og selvfølgelig arbejde med at få Classico til at være en ekstraordinær oplevelse får alle deltagerne og publikum.

Læs mere om Copenhagen Classico her

Synes du om tanken om at være en del af et My Pleasure hold, må du skrive til nk@my-pleasure.dk. Jeg kunne nemt være frisk.

My Pleasure på Facebook her

You may also like

2 comments

Trine Schou 4. februar 2014 - 08:01

Er det kun for mænd? Synes kun i nævner tweed tøj

Reply
nicolaiklingenberg 4. februar 2014 - 11:58

Hej Trine! Prøv at tage fat i Mads Herschend: mh@cphmade.org

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk