Home Ure REC Watches – endnu et dansk urbrand er blevet en realitet

REC Watches – endnu et dansk urbrand er blevet en realitet

by Nicolai Klingenberg

Det sker ganske ofte, at jeg bliver spurgt til et og andet om ure, og for over et år siden tog to gutter fat i mig. De overvejede at skabe et ur-mærke. Overvejelserne blev til en realitet, og nu er REC Watches gået fra at være skitse-løjer til håndledslækkerier. Bliv klogere på urene, hvad REC Watches står for, ur-fascination og lidt Ga-Jol filosofi.

Og der er noget til både ham og hende, som du kan se her...

Og der er noget til både ham og hende, som du kan se her…

Christian – du er den ene del af duoen bag REC Watches, men hvem er nummer to?
– Den anden halvdel af firmaet består af min gode ven Jonathan Kamstrup. Jonathan og jeg kender hinanden helt tilbage fra gymnasietiden.

Forsøg at beskriv jeres brand?
– Det er ret enkelt, REC Watches producerer ure af gamle ikoniske objekter. Det er særligt de masseproducerede genstande fra dagligdagen vi har fokus på i øjeblikket. Dette gør vi ud fra vores “motto” Recover Recycle Reclaim, som egentligt også er måden hvorpå objektet bliver inkorporeret i uret. Mottoet har også lagt navn til firmaet, sammen med associationen af et vrag på engelsk: “wreck”

Wristshot feat. REC Watches

Wristshot feat. REC Watches

Hvordan og hvornår kom I på idéen?
– Jeg tror både Jonathan og jeg altid har gået men en lille iværksætter i maven, da vi siden gymnasietiden konstant har pitchet ideer til hinanden – mange af dem knapt så gode. Men ideen til REC Watches kom for ca. tre år siden, men tog først for alvor fart for knapt halvandet år siden.

Og hvad skete der dernæst?
– Vi pakkede kufferterne og tog til BaselWorld (Verdens største ur- og smykkemesse), for at af- eller bekræfte om vores koncept allerede fandtes. Det var lærerigt, spændende og ikke mindst en interessant tur, og heldigvis kunne vi konstatere at vi havde fat i noget der endnu ikke var at finde på markedet.

Her er REC båret på højre hånd. Og af en kvinde.

Her er REC båret på højre hånd. Og af en kvinde.

Hvad med jeres interesse for ure?
– For mit vedkommende startede passionen på den helt klassiske manér, jeg fik et ur i konfirmationsgave. Derefter udviklede interessen til en passion, hvor utallige timer derefter blev tilbragt med fladpresset næse hos diverse urmagere. Derudover har både Jonathan og Jeg ejet et par ure, men det hører nu fortiden til – nu er der kun ET ur der tæller!

Hvad har overrasket jer mest ved at skabe jeres eget ur-brand?
– Hvor imødekommende og hjælpsomme alle indtil videre har været omkring ideen, og omkring to unge iværksættere. Det har også været sjovt når vi fortæller om konceptet og viser produkterne, for alle tror uret er dyrere end det i virkeligheden er.

Hvis vi ser på selve uret, er der en særlig historie om materialevalg og ikke mindst inspirationen?
– Historie, materialevalg og inspiration er tre nøgleelementer for ethvert REC ur. Historien fra objektet skal være der, hvilket indebærer at både genstanden som helhed er “folkekær” samt at den enkelte genstand har en interessant historie at fortælle. Vores første kollektion består af en Mini der er blevet til 680 ure, og blev købt af en ældre herre på Hjarnø. Han har gennem det meste af hans liv haft med Mini’er at gøre, og indvilligede efter nogen tids forhandling at sælge os en. Mini-bilerne selv har været banebrydende på så mange niveauer; mekanisk, teknisk, designmæssigt, og har derigennem opnået en helt særlig plads i mange folks hjerter.

Det begynder med et vrag...

Det begynder med et vrag…

For vores første kollektion er det udelukkende skiven der stammer fra en et genbrugt ikon, men fremadrettet håber vi at kunne tilføje flere genbrugsvenlige elementer i selve produktionen af urene. Dertil skal der selvfølgelig også altid være designelementer fra det pågældende ikon som indgår i uret, og her kan jeg tilføje at vi allerede nu via vores hjemmeside har lavet en meningsmåling på hvad næste objekt kunne være – så kig derfor meget gerne forbi recwatches.com og hjælp os med at beslutte det næste store projekt, hvis Mini’en ikke helt er din kop te.

... som så bliver til metal.

… som så bliver til metal.

Hvordan ser det ud med distributionen?
– Vi launchede d. 1. februar så vi er helt nye spillere på banen, men der er noget på tegnebrættet. Eksempelvis har vi indledt dialog med nogle af de største online mode- og designshops, og de har vist sig særdeles interesserede. Ærlig talt har det været lidt overvældende med den interesse der har været omkring urene, og nogle gange føler vi at bevæger os ud hvor vi ikke kan bunde. Men af og til skal man også lære at sige fra. Næste skridt er at finde de helt rigtige forhandlere i Københavns-området, hvilket vi lægger ret meget arbejde i at vælge med omhu. Urene kan selvfølgelig også købes på vores egen hjemmeside.

Fra werec til REC. Og til model-skydning...

Fra werec til REC. Og til model-skydning…

Har I et mål eller en drøm om, hvor langt I skal nå i 2014?
– Vi har både et mål og en drøm, jeg må hellere holde mig til målet – selvom vi begge to også drømmer. Målet er i første omgang at lancere vores tredje model i Mini-kollektionen, og samtidigt at etablere os på det danske marked. Derfra håber vi på at sigte imod det engelske marked, hvor Mini’en selvsagt er et nationalt klenodie. Men nu bevæger jeg mig over i drømmene, hvor de næste kollektioner også befinder sig.

Hvad mener du, at enhver mand skal vide om armbåndsure?
– Kvalitet behøver nødvendigvis ikke at koste en formue.

Og om tiden?
– Det er svært ikke at lyde noget fra flippen på en Ga-Jol pakke, men det må være noget med: Brug tiden på noget der gør dig glad, samtidig med du kan kigge dig selv i spejlet.

Min foretrukne model. Navnet er Mark I M2, diameteren 44,2 mm og med nylon/natorem, som i øvrigt følger med.

Min foretrukne model. Navnet er Mark I M2, diameteren 44,2 mm og med nylon/natorem, som i øvrigt følger med.

Som en servicemeddelelse kan det oplyses, at alle ure pro tempore kommer med quartzværk. Prisen ligger på cirka 2.500 kroner.

Tre hurtige til Christian Mygh:

Hvad byder resten af din vinter på?
– Vinteren byder på nye eventyr med firmaet!

Bagmændene

Bagmændene

Hvor og med hvem har du sidst spist en mindeværdig middag?
– Uha, middags kreationer har ikke fyldt så meget i min hverdag på det seneste. Pasta med hvad der nu var i køleskabet.

Et godt råd til andre iværksættere?
– Mere lommefilosofi: Klø på! Men tag kritik til dig.

Besøg REC Watches her

Følg My Pleasure her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk