Home Ure Vind en håndlavet, valgfri læderrem til dit ur

Vind en håndlavet, valgfri læderrem til dit ur

by Nicolai Klingenberg

I dag handler det om læder. Og i særdeleshed urremme. Det er nemlig således, at jeg kom i kontakt med en jyde, der har en lang historie. Og en fortid i udlandet. Ikke desto mindre er han svært begejstret for læder – nyt som gammelt – og dette herlige materiale har han omsat til lækre urremme. Både i fast sortiment. Og efter bestilling. Du kan sågar vinde en valgfri, håndlavet rem…

En ældre Rolex med fint vintage look i remmen

En ældre Rolex med fint vintage look i remmen

Hvad kan en ny rem bidrage med efter jeres mening?
– En lækker ur-rem kan være med at vise urets kvalitet, hvis remmen selvsagt også er af god kvalitet. Derudover kan det være rart at peppe uret op og få skiftet udtryk på uret. Er man bare en lille smule fiks på fingrene, er det nemt at skifte remmen, og dermed bliver det nemt at matche remmen med alt fra bælte, jakke eller sko.

Et skud fra værkstedet

Et skud fra værkstedet

Der er også noget med jeres mål?
Vi tror på, at en rem skal være længere end standarden på 125/75mm. Vi anbefaler 150/90 mm til et “regular wrist” som er omkring 180 mm i omkreds. På den måde kommer remmens spænde til at sidde anderledes i forhold til, hvad man er vant til – det skal prøves!

Lag på lag og kraftig rem? Absolut!

Lag på lag og kraftig rem? Absolut!

Hvad siger I til 1. Verdenskrig…?
– Så siger vi Bomber Pilot! Her er der tale om en rem, der kom frem dengang – piloterne tog en lang rem rundt omkring deres hånd led (to gange rundt) og nogle bandt deres lommeur fast om deres håndled. Ud fra den devise, har vi lavet noget, vi selv synes, der er unikt. I øvrigt har vores remme som udgangspunkt kun tre huller – vi laver gerne remme efter mål og bestilling, og derfor er det overflødigt med seks-syv huller. Hullerne kan som udgangspunkt virke en anelse træge, men det giver styrke, og da læderet udvider sig, kommer materialet til at finde sin egen form, når det tages i brug.

Et rent look

Et rent look

Breitling med nyt læder med gammelt look

Breitling med nyt læder med gammelt look

Det er muligt at få lavet specielle remme – hvordan foregår det?
– Man kan sende sin gamle læderjakke, taske, bælte eller lignende, som man har været rigtig glad for, over til os. Disse sager kan nemt have en patinering, som kan få et nyt liv, når vi genbruger læderet i en ny rem. Og når nu vi er ved det, så laver vi også faktisk også andre læderprodukter, men det er helt anden historie. Remmene kan desuden gøres personlige med graveringer, emblemer eller andre ønsker. Og kontrast-syninger klarer vi også.

En gammel Paul Smith sag er blevet "ombygget"

En gammel Paul Smith sag er blevet “ombygget”

Hvilke former for materiale bruger I?
– Læder, læder og lidt mere læder! Vi arbejder blandt andet med den “udskæring”, som hedder croupon, og som sidder bag nakke og skulder. Den anses for at være den bedst. Vi har også kernelæder i spil. Vi har også Cordovan læder, som kommer fra heste, men det kan man altid høre mere om, hvis man er på jagt efter noget særligt…

Flere detaljer...

Flere detaljer…

Nok snak – vi tager en video, hvor der arbejde med sagerne i det jyske værksted.


Nogle afsluttende bemærkninger?
– Ja. Mange bruger maskiner, når de laver remme, men vi skærer, syer og polerer alt med manuelt værktøj. Derfor mener vi også, at vi kan kalde remmene for “vintage” – vi gør som i gamle dage. Og så arbejder vi ikke kun med standardfarver – vi farver for eksempel læderet, så vi kan ende med en grøn farve, som er svær at købe andre steder. Det kan man læse mere om på vores hjemmeside… Derudover er vi tossede med at komme med gode råd inden køb – både til look, finish, materialer og meget mere. Lever forventningerne ikke op til det lovede, bytter vi remmen, og så giver vi to års garanti på syninger og holdbar – dog ikke mod direkte mishandling. Slutteligt skal det nævnes, at vi kan polere nyt læder, så det giver et “old look” samt en flot, mørk kant og en blank overflade.

XL buckle og tre huller

XL buckle og tre huller

Enkelt og dobbelt. Og med foldespænde til venstre

Enkelt og dobbelt. Og med foldespænde til venstre

Konkurrencetid? Ja, sørme så! Du kan vinde en valgfri læderrem til dit ur. Om der skal være initialer, et logo eller bare noget helt simpelt, kan du selv oplyse, hvis du vinder. Du deltager ved at sende et wristshot eller noget “læder-relateret” til nk@my-pleasure.dk. Du kan deltage til og med søndag den 1. juni. Og du må sende op til tre fotos.

Kraftige sager i forskellig farvet læder

Kraftige sager i forskellig farvet læder

Læs mere om lædereventyret her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk