Home Ure Tissot Chemin des Tourelles Skeleton – en hyldest til gaden

Tissot Chemin des Tourelles Skeleton – en hyldest til gaden

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Ved første øjekast ligner dagen ur noget, jeg har set før. Og som blev præsenteret på urmessen, BaselWorld, sidste år. Men kigger man nærmere, så er der tale om væsentlige forskelle fra sidste års nyhed. Tag fint imod Tissots Chemin des Tourelles Skeleton.

Det er da slet ikke så tosset...

Det er da slet ikke så tosset…

Den skeletterede nyhed er en hyldest til den gade, hvor Tissots fabrik ligger – og har ligget siden 1907. Gaden hedder – ta-daa – Chemin des Tourelles, mens historien om Tissot er væsentlig ældre. Man slår sig således på 161 års “ur-historie”, hos denne schweizer.

Talrige og synlige detaljer

Talrige og synlige detaljer

Og hvad har vi så med at gøre? Jo, et mekanisk urværk med manuelt optræk, særdeles synligt urværk, blå visere, small seconds og arabertal, som giver et vist vintage “feel” over sig. Man har dog opgraderet remmen og givet den et herligt foldespænde på. I modsætning til det sidste skeletterede Tissot, jeg skrev om, er man efter min mening kommet med et bedre resultat denne gang. Se for eksempel, hvordan

Uret kommer i øvrigt med small seconds

Den “gamle” model med knapt så tydelig sekundviser

Den blå farve, som du ser på visere og arabertal er ikke blot lavet for at se smart eller anderledes ud, men er en farve, der opstår, når man rustbeskytter stål. I hvert fald i gamle dage. Man lover desuden, at uret er vandtæt til 50 meter, og så kigger du gennem et ridsefrit safirglas. Prisen ligger i øvrigt på 11.800 kroner.

Lige på og med arabertal
Lige på og med arabertal

I øvrigt kan man vælge at se uret og det skeletterede værk som en hyldest til finmekanik og tandhjul. Jeg synes i hvert fald, det er fascinerende mekanik, der er til skue i urkassen.

Følg med på Facebook

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.