Home Ure Longines Avigation – en hyldest til fortiden og luften

Longines Avigation – en hyldest til fortiden og luften

by Nicolai Klingenberg

I dag skal det handle om en nyhed, som på sin vis er en gammel sag. Det er nemlig urfirmaet Longines, som har lanceret et nyt ur til deres Heritage linje. Heritage er i sig selv en hyldes til husets fortid, og dermed nærmer vi os en forklaring. Longines Avigation er navnet på det nye ur, som er baseret på en model, der i sin tid blev lavet til den britiske hær.

Dagens ur - klassisk og større end du måske umiddelbart tror

Dagens ur – klassisk og større end du måske umiddelbart tror

Longines selv beskriver uret som værende military-style og kan historisk set spores tilbage til 1949, hvorefter Longines Avigation modellen blev brugt af den britiske hær gennem 1950’erne. Både den oprindelige og den nye model har anti-magnetiske egenskaber, eftersom man har mokket en blød omgang jern omkring værket, men man nævner ikke hvor mange gauss tikkeriet kan tåle. Får man mere “militær”? Ja, det gør man. Det siges, at man har for vane at bruge sorte skiver, når man laver noget til hærens herrer, og det er altså også tilfældet her. Forvent desuden røde og hvide cifre på skiven samt datoangivelse.

Og i mere ren form

Og i mere ren foto-form

Klokkeværket har samme størrelse som den oprindelige, og tænker du “Så er det sikkert småt, for det var urene i gamle dage”, så er du desværre galt på den, for diameteren ligger på 44 millimeter. Der er desuden mekanisk urværk med automatisk optræk, og en viser til sekundær tidszone. Navnet Avigation er en sammentrækning af aviation (luftfart) og navigation og er valgt, eftersom Longines har været med til at udvikle talrige instrumenter og ure til piloter gennem årene.

Og på højkant i måneskin

Og på højkant i måneskin

Viserne er klædt på med Super-LumiNova, så brugeren kan se tiden i mørke, og hvis du kigger under Longines navnet på skiven, vil du se en bred pilespids, som er tegnet for “statslig ejendom” – det skal ses som en henvisning til ældre dage, hvor soldaternes ure ret beset tilhørte militæret og dermed staten. I dag får de kommende ejere dog ikke tilbagekaldt uret, men til gengæld skal de også selv betale. Slutteligt bør du vide, at uret er monteret med en sort alligator rem.

Der har du skiven og den brede pil.

Der har du skiven og den brede pil.

Se flere artikler om ure her

Følg My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk