Home Tech Samsung Alpha – et tynd sag med et glimrende kamera

Samsung Alpha – et tynd sag med et glimrende kamera

by Nicolai Klingenberg

Ved du hvad? Der er kommet en ny telefon til landet. Den kommer østfra og er fra Samsung. Modellen hedder Alpha, og den har jeg rodet med i et døgns tid. I dag får du lidt specs, tanker og fakta.

Du vælger selv

Alt det, du ikke lige vidste, du kunne have brug for..

Det første, der overraskede mig, var vægten, for Samsung Alpha vejer ikke ret meget. I første omgang hang det sammen med, at jeg havde undladt at mokke batteriet i, hvilket gjorde apparatet mistænksomt let. I modsætning til nogle andre mobilproducenter, så er batteriet ikke integreret og udenfor rækkevidde – i stedet skal du selv sætte strømkilden i, og det kræver ingen yderligere forklaring. Og vægten er stadig lav, når du har puttet batteriet i. Det kan du passende gøre samtidig med, du sætter simkortet i.

Baggrund med lækre støvletter

Baggrund med lækre støvletter

Nuvel. Rammen på telefonen er udført i en ramme af metal af den lette slags, som også er kendt som aluminium. Bagsiden, som kan klikkes af, består af et plastskjold (jeg gætter på, at folk med hang til at personificere deres telefoner kan erhverve sig nye bagsider), men det virker ingenlunde som billig plast. Og det skal siges, at jeg ikke har i sinde at udskifte bagsiden med noget fancy. Det skulle da lige være noget med mit logo på.

Tilsæt - måske - logo.

Tilsæt – måske – logo.

Da jeg var ganske ung, og der skal vi altså tilbage til det sidste årtusinde, ville onde tunger ytre og kategorisere elektronik fra østen som for eksempel bambus datamater. Den tid er ovre. Og mig bekendt kommer – lad os bare kalde dem amerikanske telefoner – i dag fra Østen, omend man slår sig på, at designet er udført i Amerika. Bambus er med andre ord sagen.

I næste uge får du nogle konkrete skud...

I næste uge får du nogle konkrete skud…

Skærmen? Den måler 4,7 tommer, og det er den klareste skærm jeg har haft til dato. Det er muligt, der findes bedre skærme, men en sådan har jeg ikke haft mellem hænderne hidtil. Det, jeg bruger min telefon flittigst til, er at tage fotos, og disse gengives aldeles godt på skærmen. Kameraet er på 12 megapixel, som ses overgået på pixelantallet andre steder, men de første skud, jeg har snuppet, har været blandt de bedste, jeg har snuppet med et mobilkamera, når jeg ser dem gengivet på skærmen. Sådan bør det også være – teknikken udvikler sig jo. Er du glad for at skyde fotos af dig selv, så findes der en funktion til dig, der måtte døje med et halv-forfængeligt ydre: Forskønnet ansigt hedder funktionen, og den giver dig en omgang virtuel foundation. Du kan også bruge funktionen, når du skyder skud af andre.

I svært sparsom belysning og med forskønnelsesfunktion

I svært sparsom belysning og med forskønnelsesfunktion. Og lange arme.

Højden på telefonen er 6,7 millimeter, og det gør den slankere end mit nuværende ur, som har en højde på 8,6 millimeter. Pudseløjerlig sammenligning? Så absolut, men både ur og telefonen er trofaste følgesvende og begge af et metal af en art.

Stål møder

Stål møder aluminium

Jeg kommer dog ikke udenom, at det tager tilvænning og tid at skifte fra en mobiltelefon til en anden. Den nemme løsning er blive ved et mærke, men jeg har erfaret, at jeg går glip af et og andet på funktion og featurefronten. Jeg står dog hjertens gerne ved, at jeg endnu ikke mestrer alle funktioner i apparatet. Og jeg tvivler også på, at får brug for dem alle. Skulle du være Samsung ekspert, skal du være velkommen til at tippe mig.

Læs meget mere om den nye Samsung Alpha sag her

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.