Home EkviperingKluns Gå sommeren i møde med Morris

Gå sommeren i møde med Morris

by Nicolai Klingenberg

I dag skal vi se på en omgang svenske klæder. Mærket hedder Morris, og det har været at finde i Danmark gennem de sidste år. Sådan af og til. Men nu har Birk & Winther A/S satset alt på svensken, i og med at mærket nu er på vej ud til Kongeriget i forbindelse med at de to firmaer har indgået en aftale. Det skal fejres – med et kig på den kommende kollektion.

Knyt skoene i stedet for sylten... Morris er kommet til Danmark og forhåbentlig bliver de denne gang.

Knyt skoene i stedet for sylten… Morris er kommet til Danmark og forhåbentlig bliver de denne gang.

I første omgang skal det slås fast, at navnet Morris er en hyldest til den legendarisk, stockholmer forretning, som gik under samme navn, og som havde til huse i Hamngatan i Stockholm fra 1949 og frem til engang i 70’erne. Morris forretningen bød på ekvipering til de mænd, der ønskede det bedste, og klæderne kom gerne fra England.

Det er måske ikke klassisk engelsk herremode, men hyldesten til flot tøj, kan vi ikke købe fra

Det er måske ikke klassisk engelsk herremode, men hyldesten til flot tøj, kan vi ikke købe fra

Jan Alsén, som er grundlægger af Morris mærket, som vi kender det i dag, hylder dermed den gamle forretning via sit firma – og så har han i øvrigt udtalt, at navnet også klinger godt.

Her er vi til gengæld i det mindre sprælske og mere klassiske

Her er vi til gengæld i det mindre sprælske og mere klassiske

Men hvad er Morris’ DNA? Kort fortalt kan det pakkes ind i tre ord, som jeg selv begejstres ved: Det gode liv. Derudover kan du forvente en “preppy” stil, masser af farver, mulighed for at leve din hang til pyntesyge ud med diverse klude eller blot “flashe” de mange detaljer, som også kendetegner kollektionerne og kludene.

Hawaii print er ikke blot på tapetet, men også på kroppen hos Morris til foråret og sommeren

Hawaii print er ikke blot på tapetet, men også på kroppen hos Morris til foråret og sommeren

Da jeg stiftede bekendtskab med Morris for et halvt årti siden, lød det, at mærket var “virkelig svensk” – eller i hvert fald spot on til Stockholm. Man er måske mindre bange for at flashe farver i den svenske hovedstad, og selvom der er skruet en anelse ned i 2015 kontra dengang, så er der stadig herlige farver at finde. Postulatet om, at mærkets målgruppe sikkert er mere svensk end dansk, kan der fint være noget om, hvis vi tænker bredt, men jeg har lagt mærke til, at den danske mand – eller i hvert fald nogle – er blevet mindre og mindre farveforskrækkede de sidste fem års tid.

Dobbeltradet til højre

Dobbeltradet til højre

Der var den lyserøde

Der var den lyserøde

Den kommende sæsons løjer, er dog inddelt i tre temaer, som også rummer mere afdæmpede klæder såsom jeans, logo-frie trøjer og neutrale farver. Til gengæld byder elementerne fra Rivera Mood temaet på kulørte frækkerter i blandt andet orange og lys rosa. De to farvenavn skal utvivlsomt ses på kroppen og ikke dømmes ud fra navnet…

Bryd det hele med en orange klud

Bryd det hele med en orange klud

Omend der er lidt tid til, at vi kan iklæde os de korte rør, lade sokkerne blive i skuffen og bære en flot kulør, så har du i hvert fald et bud på, hvad det svenske brand har på trapperne. Hvor, hvordan og hvorledes samt priser, kommer vi tilbage til en anden dag.

Det gode liv og en hånd til hovedet

Det gode liv og en hånd til hovedet

Få din egen kulør på My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk