Home Ure Smugkig på nyheder fra BaselWorld 2015

Smugkig på nyheder fra BaselWorld 2015

by Nicolai Klingenberg

I næste måned løber BaselWorld 2015 af stablen. Det betyder fyldte messehaller, ur-nyheder og bestillinger fra nær og fjern. Omend der er en måned tid – og lidt mere – så kan urhusene ikke holde sig i skindet. Jeg modtager pressemeddelelser på daglig basis, og i dag får du et kig på nogle af nyhederne.

Vi begynder med Hublot, som i dette tilfælde har holdt sig fra alliancer med sportshold og hurtigløbere. Det er en god idé i min bog. Med Big Bang Tourbillon 5-Day Power Reserve Indicator lander vi på den anden side af den halve million kroner, men hvis det kan trøste dig, så får du den første torubillon i den nye Big Bang “kollektion”, som er monteret i et skeleteret urværk og akkompagneret af en gang-reserve indikator. Alt er lavet af Hublot, og du kan vælge mellem kasse af 18 karat guld eller en noget mere afdæmpet sag af titanium. Diameteren? 45 millimeter.

Hublot

Hublot

Plancpain har en historik på dykkerure, hvor modellen Fifty Fathoms har opnået kultstatus, men firmaet kan mere end saltvands-resistente klokker. Villeret Grande Date er en dressy sag med “dobbelt date” i bunden, automatisk værk og urkasse af rødguld. De 40 millimeter har endnu ikke fået en pris, men firmaet lover, at du får en choko-farvet alligator rem til den elegante nyhed. Modellen er i øvrigt den første i Villeret kollektion, som tilbyder “stor datovisning”.

Blancpain Villeret Grande Date

Blancpain Villeret Grande Date

Bagsiden

Bagsiden

Challenger Deep kommer fra Emile Chouriet. Der ringer ingen tydelig (dykker)klokke i mine øre, men modellen hylder en flot ekspedition, som kan spores til den 23. januar 1960, hvor Jacques Piccard og Don Walsh ramte små 11 kilometers dybde i det tryksikre faretøj, Trieste. Kan uret tåle samme dybde? På ingen måde. Challenger Deep klarer 300 meter, forventes at koste under 20.000 kroner (eller deromkring), måler 42 millimeter og fås med gummirem eller stållænke med foldespænde.

Emile Chouriet

Emile Chouriet

En nyhed med et langt navn kommer fra Ulysse Nardin. Modellen hedder Répétition Minutes Hannibal Westminster Carillon Tourbillon Jaquemarts, er lavet af platin, har en diameter på 44 millimeter, er limiteret til 30 eksemplarer og skal trækkes op i hånden. Nuvel. Modellen har tourbillon og hylder legenden Hannibal, som gjorde sig i kolde bjergrejser med elefanter, hvis det skal siges kort. Skiven er lavet af granit, og figurerne er lavet af hvidguld. Mere? Sørme så. Uret byder også på minute repeater, som egentlig er misvisende, da klokken også giver lyd for kvarte og hele timer. Og du kan selv indstille uret til at plinge efter egne ønsker. Pris? Høj.

Ulysse Nardin Répétition Minutes Hannibal Westminster Carillon Tourbillon Jaquemarts

Ulysse Nardin Répétition Minutes Hannibal Westminster Carillon Tourbillon Jaquemarts

Jeg har set mærket Carl F. Bucherer her og der. Min begejstring har ikke været helt til finde, men så kom Patravi ScubaTec. En herreklokke med en diameter på skæve 44,6 millimeter – urkasssen og lynetten er af rødguld, og man har kigget de andre dykker-urs-fabrikanter efter i hjelmen, for lynetten har keramisk fyld eller indlæg. Værket er COSC certificeret, uret tåler 500 meter vand, og remmen er pivfræk. En prisindikation lyder på 20.000 til 50.000 schweizerfranc. Det er stort spænd, men uanset hvad, skal du regne med momsen på 25 % oveni. Happy diving!

Buche

Carl F. Bucherer Patravi ScubaTec

Longines Conquest Classic Moonphase ligner måske lidt en tidligere model, men så alligevel ikke. Jeg mindes i hvert fald ikke at rødguld har været i spil, og lur mig om viserne ikke også er nye. Longines selv siger, at der er tale om “en ny chronograph”, men der er mere at komme efter: Månefase, måned, ugedag, 24-timers indikator og dato. Den nye sag kommer i stål og rødguld, men jeg ville i den grad gå efter “noget med læderrem”, da jeg ikke er helt tosset med looket på lænken. Diameteren er 42 millimeter.

Longines lækkerhed

Longines lækkerhed

Omega? De er klar med en limiteret Seamaster. Endnu en. 2015 er jo året, hvor der kommer en ny James Bond strimmel. Filmen fejres med en 41,5 millimeter Seamaster Aqua Terre, som er klar til 150 meter vand og tåler 15.007 gauss (det er magnetisme, uret tåler). Uret kommer i 15.007 eksemplarer, hvilket er i overkanten af limiteret i min bog, men nok om det – jeg kunne personligt ikke hitte på at købe et ur med James Bond logo, men til gengæld er de “rene” eksemplarer i fin, høj kurs hos mig.

Omega Semaster Ter

Omega Semaster Aqua Terre “Bond edition”

 Du findet et par ure til salg hos My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk