Home Ure To særdeles prisvenlige urnyheder

To særdeles prisvenlige urnyheder

written by Nicolai Klingenberg 13. maj 2015
Pin It

Omend de fleste er på vej til en fridag, så skal du ikke snyde for et et par urnyheder. Den ene byder på grafik og quartzværk. Den anden på mekanisk urværk og månefase…

Dagens

Et par af dagens spiselige nyheder

Lad mig begynde med den absolut billigste nyhed – måske for hele året. Sølle 440 kroner koster nyheden fra Swatch. Sidste år lancerede firmaet deres Sistem51 ur, som koster lige omkring 1.000 kroner – her er der tale om et mekanisk urværk med automatisk optræk. Swiss made. Og lavet helt og aldeles på maskine. Ulempen? Det kan være svært, hvis ikke – i følge nogle –  umuligt, at reparere på sådan et klokkeværk. Men nok om Sistem51, for de “almindelige” Swatch ure lever stadig. Skulle jeg udelukkende gå med et ur, og skulle det være noget til rimelige penge, så ville jeg vælge Swatch. Jeg har skrevet det før – og jeg gør det gerne igen.

sdfsdf

Citrus & løg

Dagens nyheder udspringer fra temaet “At fejre livet, sommeren og gastronomien”, og du kan forvente kreative og “skøre” motiver, som nok skal være en ikke-kostelig eye-opener hos dem, der måtte spotte urene i brug. Er det et klassisk ur? Nej. Er det et ur, der absolut ikke udgiver sig for at være mere end, det er? Ja. Det holder.

sdfsd

Fisken øverst er i øvrigt i selskab med kniv og gaffel

Nyhed nummer to kommer fra Certina, som har valgt at sende deres nye DS-8 Chronograph Moon Phase på markedet. DS-serien har årtier på bagen og de simple vintagemodeller klarer sig flot på brugtmarkedet. DS står for Double Security og blev lanceret i 1959, og året efter røg et Certina DS en tur med på Himalaya-ekspedition.

Lænke-beklædt

Lænke-beklædt

Et Certina DS - men for pokker, jeg glemte ejeren. Det beklager jeg.

Et læserfoto af et Certina DS

Lys skive

Lys skive

Nå. Der er tale om et quartz-urværk (opdateret 3.6.2015) fra ETA, en urkasse på 42 millimeter (i diameter så klart) og mulighed for at dykke 100 meter ned under vandet. Forvent desuden antirefleksivt safirglas, chronographfunktion, månefase (der medfølger ganske givet en guide, der viser dig, hvordan den funktion indstilles og bruges), samt muligheden for at vælge forskellige farver på skiven samt enten lænke eller rem. Prisen? Fra lige under 6.000 kroner, hvilket vil sige 5.900 kroner i dette tilfælde.

Min favorit af de tre...

Min favorit af de tre…

Vil du vide mere om urene, så sidder Swatch Group klar ved telefonerne i vanlig arbejdstid. Nummeret er 8813 6060.

Pin It

You may also like