Home Pindemadder En glohed anbefaling – den med støbejernet fra Muurikka

En glohed anbefaling – den med støbejernet fra Muurikka

by Nicolai Klingenberg

Denne historie omhandler en drønfin anbefaling. Den omhandler et stegeapparatur, som fungerer aldeles glimrende – enten over bål eller med gas, men altid under åben himmel. Tag vel imod stegepladen fra Muurikka.

Klargøring kræver gerne et glas eller en dåse. Det tager dog ganske, ganske kort tid, før pladen er glohed, da denne sag kører med to blus...

Klargøring kræver gerne et glas eller en dåse. Det tager dog ganske, ganske kort tid, før pladen er glohed, da denne sag kører med to blus…

Men hvorfor nu denne anbefaling? Det skal jeg sige dig. Fordi jeg har et sådant sæt stående i sommerresidensen – og fordi min kærestes far har leveret dette herlige sæt, som han også kan hjælpe dig med.

Klar til pladen

Klar til pladen

Jeg er stadig ved at lære monstrummet at kende, men som udgangspunkt, tilslutter du helt almindelige flaskegas. Onde tunger vil dog mene, at det der med at lave mad på en gasgrill, er noget værre pjank, men så kan jeg jo blot glæde mig over, at det er en plade – og ikke en traditionel grill. Sådan. Fidusen er, at stegepladen – som er af støbejern – fås i flere størrelser, så hvis du har planer om for eksempel at invitere 60 til grillpølser, paella, bøffer, bacon og æg eller, hvad som helst, der kan steges, så findes hjælpen i form af Muurikka.

Så steger vi

Så steger vi

Hidtil? Der er blevet lavet stegt flæsk af flere omgange – under åben himmel og dermed ingen “hørm” i de indvendige rammer. Dernæst et par laksespyd med sesamfrø og grøntsager, fladbrød og meget andet. Et insider-tip, som endnu ikke er blevet afprøvet, består i at vende panden på hovedet, hvorpå rundingen på bagsiden skulle fungere fortrinligt som bageplade til for eksempel førnævnte fladbrød. I vort tilfælde var brødet handlet eksternt, men det hjemmegjorte skal også prøves.

Stegt flæsk på Murrikka. Og Instagram.

Stegt flæsk på Murrikka. Og Instagram.

Afslutningsvis skal du vide, at der også findes et flot sæt ben til stegepladen – dermed kan du placere støbejernssagen over et bål og stege løs.

Så steger vi

Så er det spisetid

Er du blevet sulten eller ligefrem nysgerrig, så synes jeg, du skal besøge Muurikka her

My Pleasure er også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk