Home PindemadderBobler En aften, hvor vi drak champagne i form af Krug Rosé

En aften, hvor vi drak champagne i form af Krug Rosé

by Nicolai Klingenberg

Jeg er særdeles begejstret for champagne, og min viden om vinen øges gradvist. Jeg er langt fra orakel, men jeg smager på jævnlig basis (og på forskellig champagne i øvrigt). Det sker både hjemme og ude, men altid i godt selskab. Juleaften stod velkomst på to gange non-vintage, men lidt forinden gik der Krug Rosé i den…

Her skal det handle om Krug Rosé med nummer 414068

Her skal det handle om Krug Rosé med nummer 414068

Omgivelserne var sublime. Vi var nygifte og havde forskanset os i sommerhuset, som fint fungerer uden for de officielle sommermåneder. Mørket var faldet på, der var ild i brændeovnen, temperaturen inde var som en varm sommerdag ude, musikken spillede, og da de første dråber ramte munden var lykken stor. Ikke kun på grund af Krug Rosé, men den gjorde sit flotte bidrag hertil.

Proppen røg...

Proppen røg…

Men hvordan er det nemt at blive klogere på netop Krug? Jo, nu skal du høre – eller måske huske tilbage. Det forholder sig nemlig sådan, at huset har udviklet en fortrinling funktion, som giver dig al den viden, du måtte ønske dig, når det kommer til det, du nyder. Ikke blot i brede termer, men helt ned til den specifikke flaske, du sidder med.

Hapset fra Krug.com

Hapset fra Krug.com

Det individuelle nummer på flasken indtaster du på Krugs hjemmeside eller i den til formålet udviklede app (findes til både iPhone og Android telefoner). Om vores flaske Krug Rosé kunne vi erfare følgende:

Received its cork: Autumn 2014
Blend: Pinot Noir (47%), Chardonnay (37%), Pinot Meunier (16%)
The oldest wine: 2000
The youngest wine: 2007

Kældermester Eric Lebel fra Krug

Kældermester Eric Lebel fra Krug

Festlighederne stopper dog ikke her. Via nummeret på flasken kan du ydermere finde Krugs bud på, hvad der egner sig fortrinligt til flasken – både i form af mad og musik. Sidstnævnte kan sågar afspilles direkte via laptop eller telefon – uden du skal betale for det. App’en er i øvrigt også gratis. Sikke en service, hva’? Jeg hilser virkelig tiltaget flot velkommen (selvom det har været her i flere år), for nok kan champagne-branchen være et støvet eller i hvert fald konservativ branche, men når man gør som Krug, så vil jeg mene, at man følger med tiden – og ikke mindst mulighederne.

Idyl skråstreg det gode liv

Idyl skråstreg det gode liv

Du får også fine tips til korrekt opbevaring- og serveringstemperatur. For eksempel ser Krug gerne, at du nyder Krug Rosé, når temperaturen ligger mellem ni og tolv grader. Et køleskab er typisk fem grader, men tager du flasken ud en halv time forinden den skal nydes, så rammer du ganske flot de anbefalede grader.

Mere fra sommerhuset. Ej, det er faktisk også fra Krug.com

Mere fra sommerhuset. Ej, det er faktisk også fra Krug.com

Vil du vide mere om den flaske, vi nød? Det forstår jeg godt. Du finder alle informationer om den specifikke flaske hos Krug her

My Pleasure er også på internettet her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk