Home Rejser Et besøg på Hotel Ferdinand – og en middag på FF Aarhus

Et besøg på Hotel Ferdinand – og en middag på FF Aarhus

by Nicolai Klingenberg

Måske husker du, at turen gik mod vest og til Aarhus for ej så længe siden, men jeg har ikke publiceret alt fra turen endnu. Derfor læser du disse linjer. Og vi skal faktisk omkring to ting – Hotel Ferdinand og spisestedet FF Aarhus. De to elementer hører faktisk sammen…

Hotel Ferdinand. I Aarhus.

Hotel Ferdinand. I Aarhus.

Jeg har for år tilbage spist i restauranten på Holte Ferdinand, og jeg mindes, at det var aldeles glimrende. Vi var et større selskab, og det blev lettere muntert. På den nylige tur, skulle min kone, søn og jeg sågar overnatte på Hotel Ferdinand – og det er da ganske morsomt, når sønnen hedder det samme. Nå.

Styrtebadet

Styrtebadet

Vi havde selv blomster med. (Det passer ikke - men de skulle med i artiklen)

Vi havde selv blomster med. (Det passer ikke – men de skulle med i artiklen)

Du skal vide, at hotellet ligger ultracentralt, hvis du har hang til “åen”, spisesteder, barer og sågar natklubber. Vi sprang sidstnævnte over, og selvom værelset er udrustet med ørepropper, så blev der ikke behov for disse støjdæmpere – og der var eller virak og ramasjang i gaden.

Soverum

Soverum

Hotellet rummer otte suiter, som både byder på rummelig sovesektion, nydeligt og stort bad samt stue- og opholdsrum, hvor det i vort tilfælde var fra sidstnævnte, vi kunne se den charmerende å og livet omkring selv samme. Vi var et par etager oppe, men en elevator bragte os i umiddelbar nærhed af rummet – og vi var ganske tungt rejsende med både weekend bagage og barnevogn.

Hotellets restaurant

Hotellets restaurant

Stil såvel som møbler er nutidig og moderne karakter, og er du glad for en lille kop lunt på værelset, kan du glæde dig over, at der findes et Nespresso apparat – der er ydermere fjernsyn i stue og soveværelset samt wifi i hele “lejligheden”.

Stue del I

Stue del I

Stue del II

Stue del II

Som tidligere nævnt, kan du spise på selve hotellet, men da jeg havde prøvet dette for år tilbage, kunne jeg fint tænke mig at prøve noget nyt. Og her kommer FF i spil. Egentlig hører stedet også til hotellet, men udefrakommende er selvsagt også velkomne til at spise eller drikke noget godt under mantraet Casual Eating. Social Drinking.

FF

FF

Vi snupper en aften på FF, og vi har vores søn med i en barnevogn – han sover efter et par turen i gården, og så går det ellers fint med at sove. Og spise. FF byder på rustik indretning af simpel, men lækker karakter. Der er fotokunst på væggene, og der er imødekommende og kompetent personale i baren, bag gryderne og på gulvet. En sand fornøjelse – og du føler dig både velkommen og taget godt om.

Restauranten indefra

Restauranten indefra

Men hvad spiser vi? Alt godt og blandet i form af velsmagende deleretter. Det kunne fint tænkes, at noget er skiftet ud siden vort besøg, men vi nød i hvert fald en herlig tatar, flotte østers, lidt godt og blandet fra den olierede afdeling såsom løgringe samt en velsmagende og juicy kroket.hotel-ferdinand-aarhus-11 hotel-ferdinand-aarhus-9 hotel-ferdinand-aarhus-18

Vi mindedes ydermere de lysere og lunere tider med et en flaske rosévin. Og vu begyndte faktisk med glas champagne, når nu jeg ser billederne igennem. Kaffe? Det kan du også tro.

Velkomstglasset

Velkomstglasset

Rosé og sommerminder

Rosé og sommerminder

Det jo nemt at holde her, men når nu stedet også slår sig på sin kunnen udi cocktails, så måtte jeg prøve postulatet af. Jeg mindes, at sagen hed “Winter is coming”, men jeg kan forsikre dig om, at der var tale om en velsmagende og frisk drink. Eller cocktail. Mine noter ligger ikke her, men tag du vare mine ord for gode – og våde – varer.

Vinteren er på vej. Faktisk er den her.

Vinteren er på vej. Faktisk er den her.

En varm anbefaling af FF? Det lover jeg dig.

En ansat

En ansat

Efter aftensmad og ditto cocktail gik turen retur til Hotel Ferdinand – en tur på 30 skridt vil jeg tro. Efter en flot overnatning, var vi klar til at spise morgenmad og vende snuden mod øst. Morgenspisen er let, du plukker selv og

Morgenbord

Morgenbord

Et rart vennepar efterspurgte i øvrigt tips til Aarhus, og her var jeg kvik til at anbefale ovenstående. Uden jeg havde skrevet artiklen. De blev vældig glade for mit tip, og jeg modtog sågar et flot foto fra deres oplevelse.

Du kan læse mere om Hotel Ferdinand her

My Pleasure er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk