Home Tech Samsung Gear S3 – et par dage med et smartwatch der kan det hele

Samsung Gear S3 – et par dage med et smartwatch der kan det hele

by Nicolai Klingenberg

Jeg har haft et udlån om mit venstre håndled, og ved første – og hurtige – øjekast ligner det et almindeligt ur, men kigger man bare lidt bedre efter, vil man erfare, at der er tale om et smartwatch. Mere konkret er der tale om et Samsung Gear S3 – og her kan du blive klogere på uret.

Nu med soltider, aktivetsmåler, ugedag, dato og visning af tiden så klart.

Nu med soltider, aktivetsmåler, ugedag, dato og visning af tiden så klart. En blandt tusindvis af urskiver i øvrigt.

Lad det være sagt med det samme – et smartwatch som Gear S3 kan meget. Uhyggelig meget. Du kan fint forvente, at du vil blive overrasket, når eller hvis du kaster dig i lag med indholdet af det elektroniske klokkeværk, men skal det siges kort, så kan du egentlig se uret som en forlængelse af eller spejling af din mobiltelefon.

Telefon og ur taler uhyre nemt sammen

Telefon og ur taler uhyre nemt sammen

Hvorledes? Jo altså – du får de notifikationer, du måtte ønske på uret, men uden at du behøver at have telefonen i din hånd. Dermed kan du lynhurtigt få nyheder og notifikationer fra Instagram og Facebook, læse – og svare – på sms’er, se vejret, bede om rutevejledning via Google og afvise eller tage imod telefonopkald. Mere? Det kan du tro. Du kan for eksempel styre din musik via Spotify, overvåge din søvn og meget, meget mere.

På bordet...

På bordet…

Men hvad er det mest essentielle ved uret? Det ligger faktisk i begrebet “ur”: Du får et apparat, der udadtil ligner et forholdsvis almindeligt armbåndsur. Man har faktisk stræbt efter at skabe noget, der ikke skal ligne en gadget, men et ur. Og det er lykkedes. Testuret kom i øvrigt med en sort og en brun rem, hvor jeg vol mene, at den sidstnævnte klædte uret bedst – remmen var nem at skifte, og det krævede hverken udpræget fingersnilde eller eksterne remedier. Remmen er monteret med split og fjeder, som fint kan flyttes med de bare næver.

Bagsiden - og med kig til remskift-splitten

Bagsiden – og med kig til remskift-splitten

Lynetten er ikke blot til pynt, for den tjener en essentiel styrefunktion, hvor du kan bladre gennem et hav af urets funktioner, apps og indstillinger. Du er selv herre over, hvad du vil have hvor – og du vælger ydermere selv, hvor ofte eller i hvilken grad, du vil modtage notifikationer.

Lynetten er særdeles vital - det er her, du skifter mellem funktioner og skærmbilleder. Din finger bruges til at vælge til og fra - og manøvrere yderligere rundt.

Lynetten er særdeles vital – det er her, du skifter mellem funktioner og skærmbilleder. Din finger bruges til at vælge til og fra – og manøvrere yderligere rundt.

Noget af det første, jeg rumsterede med, var muligheden for at ændre urets virtuelle urskive. Jeg har primært anvendt nedenstående layout, som byder på traditionelt tidsvisning med triple-calendar funktion og månefase. Omend det ikke er mekanisk, så er det en befrielse ikke at skulle spekulere i, om alt nu står, som det skal – ejere af mekaniske ure med flotte funktioner såsom en triple calendar funktion ved også, at det kan tage sin tid (!) at få indstillet et ur korrekt, hvis der er flere i samlingen, og et har været ude af spil i en længere periode.

Januar...

Januar…

Er man mere til andre skiver og funktioner, så er det sådan set bare med at vælge – der ligger ganske mange forskellige layouts indbygget, som du så igen kan ændre, når det kommer til farver og layout, men går du online (og det kan du også gøre via din telefon, som nemt synkroniseres med uret, når du har hentet en app til enten Android eller iOs), så venter der tusindvis af valg, hvilket for mit vedkommende er en kende for uoverskueligt.

På gaden...

På gaden…

Er du motionist skal du ydermere vide, at uret kan registrere ikke bare skridt og løb, men også specifikke øvelser. Min romaskine er for tiden på værksted, mens måtten til mavebøjninger er til vask, men uret kan både skelne mellem øvelserne og registrere det antal af dem, du måtte udføre.

Digitalt...

Digitalt…

Men hvad så fremadrettet? Jo altså – man arbejder med alt fra at kunne boarde fly med uret til at bestille en Uber-kørsel. Det er bare lidt af det, vi har i vente. I nær fremtid.

Flot, flot vejr...

Flot, flot vejr…

Batteritiden? Den har vist sig at være flot – Samsung lover tre til fire dage på en opladning ved almindelig brug. Har du travlt får du 10 timers brug ved 15 minutters opladning. Det er smart. Og så er det nemt at oplade uret – der skal ikke et kabel i, men du placerer blot uret i en ladestation.

Charge!

Charge!

Er jeg blevet omvendt til at sælge min lille ursamling for at udelukke at anvende et Smartwatch? Nej. Endnu ikke. Til gengæld indrømmer jeg blankt, at der er mere at komme efter med et Samsung Gear S3, end jeg havde kunne forestille mig. Dernæst kan jeg også ærgre mig lidt over, at mit mekaniske ur på ingen måde og aldrig kommer til at kunne styre kameraet på min telefon, som et smartwatch kan – men det er en helt anden historie. 

I lommen...

I lommen…

Du kan erhverve dig et Samsung Gear S3 for omkring 3.000 kroner – uret er til salg nu. Samsung har sponseret historien, men har ingen indflydelse på ordlyden eller billederne.

My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.