Home Ure Bankdirektøren pantsatte sit Rolex, som havnede hos Casper Bach

Bankdirektøren pantsatte sit Rolex, som havnede hos Casper Bach

by Nicolai Klingenberg

Ure er og bliver en fascinerende størrelse. Og et ur viser ikke kun tid og status – eller mangel på samme. Et ur med årtier på bagen kan rumme spændende, fascinerende eller triste historier. Hvordan vi skal karakterisere sagaen om denne histories ur og dertilhørende skæbne, vil jeg lade være op til dig.

Der har vi omdrejningspunktet for historien…

Casper – du har netop erhvervet dig et Rolex. Hvad har vi med at gøre?
– Et Rolex Datejust, ref. 16018, som er lavet i 1980 – og af 18 karat guld.  Jeg har i øvrigt også fået monteret en sort krokodille-rem med et Rolex foldespænde af 18 karat guld…

Hvad faldt du for ved netop dette ur og modellen – og hvor faldt du over det?
– Jeg har ofte prøvet de lidt større Rolex sportmodeller med lænke såsom Rolex Submariner, men hver gang følte jeg mig helt forkert tilpas. Det passer bare ikke til mig eller min type. Der må godt have lidt mere kant og være lidt mere unikt, og det synes jeg, det er blevet – jeg har i hvert fald ikke set mange af denne type. 

Fra salgsannoncen

Hvilket liv har uret levet før?
– Uret har siddet på en ældre bankdirektørs håndled, som faldt i armene på prostitution i Thailand. Han endte med at pantsætte sig for store værdier for at få råd til livssstil – herunder uret her…

Du har tidligere fået med mekaniske ure – hvad fascinerer dig ved mekaniske ure?
– De virker…

Du har ydermere en tatovering på din venstre arm, som har en Rolex-relation”?
– Det har mest af alt været for at provokere og drille mig selv til at få det til at lykkedes.. En slags lille reminder, og fordi mit forhold til mine tatoveringer i den grad er decideret åndsvagt. Så ja, for cirka tre år siden fik jeg skrevet “PLACE ROLEX ( officielt logo) HERE –>” med pilen ned mod venstre håndled, hvor det skulle placeres.

Teksten på armen…

Har det været et mål at få et Rolex-ur?
– Uret har bestemt været et både mentalt og materialistisk mål på stigen, som fører opad, og hvor jeg nu engang skal hen. Endnu et step og en bekræftelse på, at de ting, jeg kæmper for i min hverdag, faktisk bliver til virkelighed. 

Har du fået nogen reaktioner på klokkeværket so far?
– Bestemt, mine venner synes, det er et virkelig flot ur, fremmede kigger og nikker.. Andre kigger og drejer hurtigt hovedet genert væk, når jeg fanger deres blik. Kvinderne elsker det, som krager elsker diamanter, eller hvordan det nu end lyder.

Med spænde… Jeg skal beklage fotokvaliteten.

Er det en keeper – eller har du nogen planer med uret?
– Det er bestemt meningen, at det skal være en keeper. Planerne lige nu er, at nyde uret mest muligt, hvilket jeg bestemt gør. Det er på hver dag, på arbejde og til fest. 

Skiven skulle også være af nyere dato…

Hvis der var frit valg på all ur hylder, hvad ville du så vælge?
– Det er et ur, der stadig driller mig, hvilket er et Rolex Daytona af 18 karat guld og med sort urskive. Måske er det eneste, jeg ville kunne bære med lænke. Min rigtig tætte ven ejer et, og jeg synes simpelthen, det er et fantastisk ur. 

Slutteligt – hvad skal enhver mand M/K vide om dit ur?
– At et ur som mit bestemt er opnåeligt, hvis man sætter sig nogle mål.

Fotografiet gør uret endnu mere underspillet. Mildest talt…

Tre hurtige til Casper Bach:

Hvad bød din vinter egentlig på?
– Da jeg svarede, sad jeg i lufthavnen i Paris med min kære kone, og vi havde netop afsluttet en dejlig forlænget weekend. Siden da har jeg knoklet min røv ud af bukserne, som det efter egen mening også er tilfældet alle de andre dage. Det hårde arbejde har blandt andet gjort, at vi har fået booket en tur til Bali til næste vinter. 

Må vi se et foto fra din telefon, som ikke omhandler dit nye ur og høre lidt om det?
– Der er sat endnu et kryds på listen over ting, jeg skal nå, inden jeg forlader denne jord. Så her er vores dejlige hus på Amager foreviget i en syv siders boligreportage i det danske medie “Elle decoration”. 

Kone og Casper. I et magasin.

Hvor og med hvem har du sidst spist en mindeværdig middag?
Det var med min elskede kone, på Pamela Popo i Paris, hvor vi nød cote de boeuf.. Vældig godt tilberedt i øvrigt.

Har du et interessant ur med en ditto historie, som du gerne vil dele – og har du billeder, der oven i købet er bedre end Caspers? Alle tiders. Send en e-post til nk@my-pleasure.dk, så hitter vi på noget fint.

Facebook // My Pleasure

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.