Home Ure Omega lancerer ny, italiensk Seamaster – nu med anekdote om søhest

Omega lancerer ny, italiensk Seamaster – nu med anekdote om søhest

by Nicolai Klingenberg

Hvis du nogensinde har gæstet Venedig, vil du vide, at det kan være praktisk at have adgang til en båd. Så langt, så fint. Du er sikkert også klar over, at Italien generelt og bredt set er leveringsdygtige i flotte mennesker og det gode liv i almindelighed. Og nu flytter Omega ind i Venedig med en limiteret “kollekzione”.

Nu med maske…

Men hvad i al verden har Omega Seamaster med Venedig at gøre? Hvis du vil være så venlig at tage plads i tidsmaskinen, så følger forklaringen. Vi skal nemlig tilbage til begyldensen af 1950’erne, hvor en ansat fra Omega designafdeling var på tur til Venedig. Om det var business, pleasure, pasta eller alle tre dele, melder historien intet om, men sikkert er det, at den ansatte faldt pladask for byens smukke gondoler.

Jeg tror faktisk, jeg ville snuppe en stålvariant

Og hvilet symbol spottede den designansatte fra Omega på siderne af gondolerne? Netop. Gengivelsen af Neptuns søhest. Dermed var der lagt i design- og logo-kakkelovnen til Seamaster kollektionens ikoniske logo, som blev en synlig realitet på Seamaster urene fra 1957 og frem.

Anno 2017 kan du således forvente at få en sølvfarvet urskive, hvis “design influence from the vaulted ceiling effects of Venetian architecture”. Det postulat er lige søgt nok, hvis du spørger mig, men således siger Omega. Venedig inspirationen skulle sågar også være at spore på kronen, som skulle have relationer og referencer til et par spir i byen…

Nå. Søhest-medaljonen er lasergraveret på bagsiden af uret, og er kommet i selskab med den passende ordlyd: SEAMASTER, mens ordene Edizione Venezia også er at finde på den inderste del af bagkassen. Foto? To endda. Værsgo.

18 karat

Og stål

Mere? Ja da – diameteren er på 39,5 millimeter, du kan vælge mellem to varianter – en af stål og en af 18 karat guld. Førstnævnte er med sort læderrem, mens guldvarianten er med brun læderrem. Ganske givet fordi brun står pænest til Sedna guld, som er Omegas trademarknavn for deres rødligere guld.

Du får et mekanisk, chronometer certificeret urværk med automatisk optræk, 55 timers gang reserve, som driver et værk, der giver dig både tid og datoangivelse. Uret leveres i en særlig sortlakeret boks med indmad af velour. Lummert? Absolut.

Svævende guld

Hvis du måtte have lyst til at erhverve dig en af de to modeller, skal du tage turen til Venedig, hvor du kan lægge vejen forbi Omegas forretning i byen eller i den flotte indkøbscentral, T Fondaco Dei Tedeschi. Såfremt du måtte ryge i Venedig-baljen efter ur-indkøbet, kan du glæde dig over, at uret tåler vanddyber på 60 meter.

O sole mio på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk