Home Tech Audiocase – halløjtaler for en spilledåse. Og så er den endda dansk

Audiocase – halløjtaler for en spilledåse. Og så er den endda dansk

by Nicolai Klingenberg

Jeg har gennem tiden testet en del højtalere af den trådløse slags, og der er som sådan ingen af disse, der har skuffet. Til gengæld må jeg tilstå, at den, der kan spille højest og måske endda også bedst, hedder Audiocase. Firmaet er dansk, og selvom designet – bevidst – kan virke lidt klodset, så får du altså virkelig god og høj lyd for pengene. Kassen er ydermere såre simpel at betjene. Men det er blot mine ord og meninger. Jeg har interviewet Mikkel Thorup Pedersen, for at gøre dig – og mig – klogere på det danske lyd-eventyr

Sommertoner

Mikkel – du står bag Audiocase. Hvad er det for en størrelse?
– Ja, det er rigtigt, at jeg er en af bagmændene. Til dagligt er det mig og min makker Søren, som driver firmaet Audiocase der har designet, sælger og producerer en højttaler af samme navn.
Audiocase er en batteridrevet Bluetooth højttaler i et karakteristisk og holdbart flightcase design med god lyd og lang batteritid.

Afspil via Bluetooth eller kabel

Hvor og hvornår kom I på idéen?
– Ideen til Audiocase opstod under en Roskilde Festival. Min makker stod og manglede en bærbar højttaler, der kunne spille virkeligt højt og længe og samtidig var af god kvalitet og ikke for tung. Det viste sig, at der ikke rigtigt var nogle attraktive bud på et sådan produkt, og så startede tankerne om selv at få en højttaler på markedet. Siden hen har Audiocase rykket sig væk fra kun at være en festival højttaler, men ideen startede der.

All you need is… denne knap og disse indgange

Hvad skete der dernæst?
– Min makker Søren havde selv bygget højttalere på hobbyplan i mange år, og med hjælp fra en ingeniør blev de første prototyper hurtigt bygget. Der var dog langt igen, før vi havde et produkt, vi kunne gå til markedet med. Vi besluttede os for at afprøve crowdfunding-platformen Kickstarter. Kampagnen blev en succes, og vi kunne med de penge, vi havde fået ind via forudbestillinger, lancere og levere første version af vores Audiocase højttaler.

Spilop-mager

Der findes et enormt udbud af højtalere til at tage med på farten. Hvorledes adskiller I jer fra de andre?
– Det seneste år er der kommet rigtigt mange transportable højttalere på markedet. Vi udmærker os ved at være en unik kombination af lækker byggekvalitet, holdbarhed, høj lydstyrke, god lydkvalitet og lang batteritid. I forhold til andre transportable højttalere i samme størrelse ligger vi helt i spidsen på alle disse parametre.

Hvordan er det gået med jeres virksomhed hidtil?
– Efter vores Kickstarter-kampagne solgte vi hovedsageligt produkter fra vores egen hjemmeside, men nu er vi igang med at opbygge et forhandlernetværk, så folk rundt om i landet kan høre højttaleren, inden de køber den.

Efter en periode med salg af den første model Audiocase har vi nu udviklet version 2.0 af højttaleren. Den er blevet trimmet visuelt og både brugeroplevelsen og lydkvaliteten er blevet markant forbedret.

Vi havde i lang tid forestillet os at firmaet skulle vokse organisk, men det viste sig at vi havde brug for ekstern kapital til virkeligt at komme ud over rampen. Vi gik derfor på investorjagt og med en kombination af et vækstlån og et kapitalindskud fra nogle erfarne investorer, har vi nu penge til at vækste yderligere.

Hvis du skulle byde ind med en målgruppe og et slogan, hvordan ville det så lyde?
– Hvis jeg skal byde ind med et slogan ville det nok være: “It’s all about music”. For os handler det nemlig om musikken og den kultur, der hører til musikken. Derfor forsøger vi at være en del af musikkulturen, når vi promoverer vores højttaler. Vi holder blandt andet et arrangement kaldet Fest i Nordvest, hvor vi bruger lokale musikere DJs og pladeselskaber. Strategien er at give folk en oplevelser frem for blot at reklamere. Yderligere henvender vi os til udøvende musikere, der bruger højttaleren, når de er på tour og disse bliver en form for brand ambassadører. Men Audiocasen er dog ikke kun lavet til musikere – i sidste ende er det de mange brugssituationer, den kan indgå i, der bestemmer, hvem der ellers køber den. Der er for eksempel rigtig mange, der køber den til deres sommerhus eller båd og til deres teenagers værelser. Det, der definerer vores målgruppe, er, at de går op i kvalitet og musik.

Hvordan ser det ud med fremtidsplanerne?
– Det næste års tid skal vi udvide vores forhandlernetværk i Danmark, og hen over efteråret skal vi til at entrere i udlandet med fokus på de større byer i Europa. Jeg kan heller ikke udelukke, at vi kommer til at udvide produktporteføljen inden for cirka samme tidsramme…

Beskriv det perfekte Audiocase-moment?
– De bedste øjeblikke, jeg har haft med højttaleren, er en dag i parken. Sådan en lørdag, hvor der ikke er de store planer og man mødes nogle stykker, drikker cava og hygger i solen, mens musikken spiller. Folk støder til, og i løbet af aftenen udvikler det sig til en improviseret fest.

Med på farten

Slutteligt – hvad bør enhver mand M/K vide om Audiocase?
– At det er den eneste højttaler, de har brug for 🙂

Mikkel har ret…

Tre hurtige til Mikkel Thorup Pedersen:

Hvad byder resten af din sommer på?
– Trods det dårlige vejr bliver jeg i Danmark det meste af sommeren. Jeg har en forhåbning om, at vi får en god sensommer, så den står på hygge i København og en masse events og selvfølgelig arbejde med Audiocase. I august bliver det dog til en smuttur til Berlin med kæresten. Vi skal have en masse god mad, se på lidt kunst, og så skal hun lokkes med på techno-klub.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Selvom det ikke lige er sæson, fik jeg for nylig lyst til at sylte, så kastede mig ud i en god gammel klassiker fra Sønderjylland, nemlig solæg. De er perfekte at have på køl som en lille snack, og hvis der kommer gæster, kan man med fordel servere dem med en kold snaps til.

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst fået en lille pind i øret?
– I lørdags var Audiocase værter for en petanque turnering på Postgrunden tæt på banegården. Pladeselskabet Back To Future, som vi ofte samarbejder med, holdt en stor sommerfest kaldet SoundTracks. Den stod på rosé og stålkugler indtil det blev mørkt, og derefter blev der danset til efterfest i Kødbyen.

Højtalere til venstre…

Du kan se læse mere om – og handle – Audiocase her

MY PLEASURE FACEBOOK

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk