Home Tech Press pause and play: En dag med BeoLab 50 og BeoVision Eclipse

Press pause and play: En dag med BeoLab 50 og BeoVision Eclipse

by Nicolai Klingenberg

Her skal det handle om kvalitet, design og raffinement. Jeg har gennem talrige år beskæftiget mig on and off med Bang & Olufsen via events, produktoplevelser og skriverier, og da senest blev inviteret til endnu en kom-sammen, så takkede jeg ja.

Denne rare mand guidede os lunt igennem præsentationen. Nu er det min tur.

Scenen var sat på Frederiksberg, kaffevognen var ringet ind, og scenen var sat til en præsentation af to nyheder: BeoLab 50 og BeoVision Elicpse, som er firmaets seneste skud fra den eksklusive del af produktstammen. BeoLab 50 er en højtaler, og BeoVision Eclipse er et fjernsyn. Så fik vi det på plads.

Dagens langtidsholdbare sæt

Inden jeg kaster mig ud i en gennemgang af sagerne, skal du vide, at min oplevelse af B&O brandet har ændret sig gennem den sidste tid. Til det mere positive. Det hele er mindre formelt, mindre stift og mere i øjenhøjde. Man kan måske med rette sige, at man har åbnet den øverste knap i businessskjorten, uden at man er gået på kompromis med passion. Eller kvalitet.

Med motoriseret vægbeslag

Skulle du være på jagt efter et knaldtilbud, skal du ikke forvente, at du finder produkterne i denne artikel, men derfor bør du stadig læse med, inden du måtte overveje at indtage morgenkøen i sovepose med termokandekaffe for at få en fladfjerner til spotpris. Den slags er der også et marked for og til, men hvis du er til æstetik og mere langtidsholdbare løsninger, så er du på rette spor.

Slankt.

Vi begynder med BeoVision Eclipse, som i første omgang imponerer med en uhyggelig flot farve og dybe i billedet. Det skyldes, at koncernen har inviteret LG til et samarbejde, som har ført til en flot integration af LGs OLED teknologi, som nu findes i dette herlige tv-apparat. Skærmen er i øvrigt ikke bare slank. Den er tynd. Dernæst kan du vælge mellem at få monteret fjernsynet på en motoriseret stander eller på væggen, hvor beslaget også er motoriseret. Omend jeg ikke har klodens største tv-repetoire udi tests, så vil jeg vove den påstand, at det er det flotteste tv-billede, jeg har oplevet til dato.

Lyden. Uha. Bang & Olufsen repræsentanten fortæller, at fjernesynet fint kan fungere som rummets – for eksempel stuens – anlæg. Det postulat viser sig at holde stik, da der bliver skruet flot op for apparaturet. Jeg vælger at tale i normalt toneleje – bare såden ud i luften – og ingen kan høre, hvad jeg siger. Inklusiv mig selv. Selv siger B&O, at det er verdens bedste tv-lyd, og der er i øvrigt 450 watt i spil.

I øvrigt skal du vide, at de små huller på den øverste række er mindre end dem på den nederste række. For lydens skyld…

Elcipse-tv’et styres via en fjernbetjening, som også kan kontrollere alle de andre enheder, du måtte ønske at tilslutte. Og dermed kan du fint gemme din måske knapt så pæne BlueRay-afspiller væk på den anden side af væggen, så der er færre elektroniske apparater, der måtte skæmme rummet. Du kan få “fjerneren” som enten 55 eller 65 tommer. Prisen begynder ved 69.490 kroner.

Hele verden i din hule hånd

Men der var også noget med nogle højtalere? Det kan du tro. Og her skal du for alvor holde tungen lige i munden, for du bør have to stykker – for lydens skyld. Og egentlig for syns skyld også. Hver BeoLab 50 højtaler koster – og hold nu fast – 99.995 kroner. Til gengæld får du et højtalersystem, der holder din tid ud – og som jeg er ganske sikker på, at du kan give videre til generationen efter dig. Vi tager lige en pause og en dans på den nyhed.

Når du har hørt god lyd, så er du ikke i tvivl om, hvad god lyd er. Det er den korte historie. Faktisk fik ingeniørerne hos Bang & Oulfsen helt frit slag i den tekniske bolledej for et stykke tid siden: Design den vildeste højtaler og glem alt om pris. Det blev til et velspillende monster af en højtaler, og den teknik er sidenhen sivet ned over BeoLab 50. Du får et lydoutput på 2100 watt, som er pakket ind i et elegant tårn på over 60 kilo.

Sikke former.

Højtalerne er intelligente, og dermed har BeoLab 50 en indbygget mikrofon, som analyserer det rum, de står i: Lyden behandles og sendes ud efter allerbedste evne, og dermed får lytterne den bedste oplevelse. Du kan også vælge mellem mere statiske indstillinger, hvis du for eksempel bænker dig foran højtalerne for at lytte i eget selskab. Du skal dog også vide, at en komprimeret MP3 fil ikke er værdig til en afspilning – vi skal så tæt på den originale lyd som muligt (du kan godt kalde det HD-lyd), men så vil jeg til gengæld også love, at hårene rejser sig på begge arme og i nakken. Og det er vel at mærke inden dansen er begyndt.

Analyse enhed

Man har valgt at bruge både stål og træ til højtalerne. Stål er et glimrende materiale, når det kommer til lydkilders baser, og træ gør det hele mindre sterilt. Men altså – der er tale om et par overordentlig store sager, som kræver plads. Højtalerne skal ikke klemmes ind – de skal have luft omkring sig. For “lookets” skyd. Men altså – har du ressourcerne og bor du småt, så køb dem. Dermed har du den perfekte anledning til at erhverve dig en kystnær villa med havudsigt, hvor du kan danse fra solopgang til solnedgang.

Sublim deltajegrad og finesse

Historien er sponseret af Bang & Olufsen. Det er jeg glad for – og stolt af.

Læs mere om BeoVision Eclipse her

Læs mere om BeoLab 50 her

My Pleasure på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk