Home Rejser Grand Hotel Villa Serbelloni: Mere end 140 år med 5 stjerner på 1. parket

Grand Hotel Villa Serbelloni: Mere end 140 år med 5 stjerner på 1. parket

by Nicolai Klingenberg

Hvis du fra tid til anden aflægger My Pleasure et besøg, vil du måske have erfaret, at jeg var i Bellagio ved Comosøen. Jeg skulle besøge et mægtigt fint hotel, hvor alt er, som det altid har været. Mere eller mindre. Omend der er plads til fornyelse, så har man ikke travlt med at være først med det nye hos Grand Hotel Villa Serbelloni, og den parole har fungeret i langt over 100 år. Velkommen til.

Det er her, det foregår. Og har foregået i langt over 100 år…

Lad os begynde med de stjernebesatte facts: Der er tale om et femstjernet hotel med 73 værelser og 22 suiter, og hotellets placering, service og almene ånd har givet matriklen talrige flotte priser gennem årene – blandt andet havnede Grand Hotel Villa Serbelloni på top 50 listen over klodens bedste hoteller i 2014.

Det kræver vist en forfriskning..

Sæsonen begynder omkring den 1. april og strækker sig til ultimo oktober eller primo november, og når “vinteren” melder sin ankomst, går man gerne i gang med at fornye værelserne på hotellet, såfremt de måtte have behov for dette. Ganske smart. Hotellet er i øvrigt ejet af den schweiziske familie Bucher, som også bor på grunden. Af og til. Og familien har ejet ejendommen i lige knapt 100 år…

Ankomstområdet

Bygningen blev oprindelig opført som privatbolig i 1853, men allerede 20 år senere blev stedet til et luksuriøst hotel, som gennem tiden har huset prominente gæster fra nær og fjern.

Jeps…

Jeg får en flot rundvisning på et endnu flottere hotel. Jeg har aldrig boet i et værelse med SÅ højt til loftet – eller med udsigt til den enorme Comosø, som ligger lige ude foran vinduet. Her sejler både i pendulfart med gæster og lokale, mens de mere magelige snupper et vandfly – angiveligt deres eget.

Vort værelse.

På søen

Og min arbejdsstation

Selvom vores værelse ikke er nyistandsat, så er alt vældig ordentligt. Badeværelset er af ældre karakter, men der er ikke én revne i de gamle fliser, og alt fungerer: Styrtebad, badekar, bidet, håndvaske og væghængt føntørrer. Men værelset er en ting – opholdslokalerne er noget helt, helt andet. Her findes rygesalon, bar, morgenspisesal med loftmalerier, som du kan dvæle ved i timer – eller blot mens du venter på din morgenomelet.

Bar og røgværelse

Er du nærsynet, bør du huske din brille, da der også her er højt til loftet. De enorme lysekroner er i øvrigt de oprindelige, som dog er blevet opdateret med el – anno ældre dage var disse drevet af gas. Man følger jo med tiden.

God morgen.

Nu med el…

Enorme trappepartier, tonsvis af marmor, flotte, smukke og let-knirkende, charmerende trægulve og enorme lysekroner kendetegner første etage. Her er der også mulighed for at slå flere suiter sammen til en, og således har George Lucas blandt andet gjort det, da han ferierede på Grand Hotel Villa Serbelloni. Dermed kunne han og familien – om ønsket – passe sig selv på etagen, hvor der også kan bringes mad til fællesspisning i egne gemakker.

Nærmest som hjemme…

Lucas was here…

Vitalitet, gymnastik og sådant…
Måtte du have behov for at gøre lidt godt for din krop, hud og måske sind, så findes der både indendørs og udendørs svømmebassin. Om sommeren kan du ydermere bade i søen, hvor der findes en flydeponton med dertilhørende vippe. Man har i nyere tid også etableret et område på 850 kvadratmeter, som rummer sauna, tyrkisk bad, fitnessområde og squashbaner, mens et andet spa-område gør det muligt at blive behandlet og smukkeseret efter alle kunstens regler – enten på time- eller ugebasis og som solo eller par.

Udepøl

Spa

Book endelig – der er ledigt i år 2037
På vores runde kommer vi også forbi en række istandsætte rum, som skiller sig signifikant ud fra det værelse, vi bor i. På den pågældende etage, har man fornyet sig på badeværelserne, men også en anelse på møblementet. Dog stadig med en genkendelig, som man ønsker det.

Et nyere værelse

Vi rammer desuden en suite med egen udgang til Grand Hotel Villa Serbelloni parklignende have. Det er et af de få værelser, som har privat indgang fra parken, så man ganske diskret kan komme til suiten via et køretøj – eller en båd for den sags skyld. Nogen har fundet denne suite aldeles passende til sommerferien, for selv samme mand, har lagt billet ind på suiten i august måned – de næste tyve år…

Vi prøver bare om 21 år så…

Og netop de tilbagevendende gæster er en del af ånden på hotellet – man har talrige eksempler på ditto gengangere, som kommer igen sommer efter sommer. Og når børnene bliver voksne, kommer disse tilbage – med egne familier. Det er mit første besøg, og økonomien tillader pt ikke, at jeg booker mig ind på fast basis de næste tyve eller ti år, men det skænker man ikke en tanke på stedet. Servicen er oprigtig, vedkommende og sublim, uanset om man kommer retur fra en gå-tur, møder personale på gangen, eller om man skal spise…

Et andet nydeligt værelse

Spis med udsigt til Como
Omend der findes talrige spisesteder i Bellagio by, så må du ingenlunde snyde dig selv for to middage på Grand Hotel Villa Serbelloni – en på La Goletta og en på Mistral. Sidstnævnte har en – velfortjent – Michelinstjerne, mens førstnævnte er mere uformel.

Aftenspise ved poolen

På La Goletta kan du vælge at spise vis-à-vis med Comosøen under semi-åben himmel eller indendøre – her vælger du maden a la carte, og der er åbent fra 12 til 23. Vil du sidde lidt for dig selv, skal du blot komme tidligt – du ved 18-19 tiden, men ønsker du liv omkring dig, bør du vente til klokken cirka 20.30. Omend retterne syner simple, så kan du forberede dig på råvarer af særdeles fin kvalitet og med masser af smag. Et stykke oksekød overraskede ikke blot med perfekt medium-rare tilberedning, men også med en mørhed og en kødsmag, som er klasser over ordinære “bøffer”.

Fyldte sprutter

Simpelt – og sublimt

… eller på Italiens eneste restaurant med komplet molekylær menu
Skal det være lidt ekstraordinært og let dekadent? Alle tiders. Så skal du gå efter de levende toner fra blandt andet violinen, som spiller op sammen med to andre musikanter fra klokken cirka 18.30. Det foregår i restaurant Mistral, som ligger i hotellets “stueplan”. Her er hvide duge, ditto uniformer og en kræsen, laden og gøren for det molekylære køkken.

Der rumsteres…

Omend den for gastronomi ikke er “den nyeste”, så er det vel næppe alle, der har sat tænderne i en sådan menu. Jeg har smagt dele af det molekylære, så jeg var aldeles spændt på et fuld menu. Derudover skal vi huske, at hotellet som tidligere nævnt ikke har travlt med at skulle være de første med “noget”.

Her kan du få te, sjusser eller vente på, at aftenens musik begynder… Bagerst finder du restaurant Mistral

“Sikke en flot dessert!”
Nej – det var forretten. Og den var ikke sød.

Jeg vil ikke gennemgåen spisen fra ende til anden – dels fordi den blev nydt uden det store noteapparat, og deles for den angiveligt er fornyet til næste år. Men jeg kan sige flirten med sanser, trøffel, synsbedrag, velsmag og en langtidsholder erindring krydret med en ikke uanselig følelse af lykke.

Trøffel på græskar.

Afrunding

Omkring hotellet
Omend jeg var forbi Bellagio i den absolut sidste del af sæsonen, så var der talrige sager at komme efter – gamle velholdte haver (ja, jeg er blevet lidt ældre), smukke udsigtsposter (med og uden kikkert), caféer og restauranter, samt et hav af charmerende trapper, der leder dig op til det øverste af byen. Der er ensrettet trafik – og kun i nogle af døgnets timer. Dermed kan du nok regne ud, at byen er lille – og overskuelig. Måtte du få kuller, kan du blot tage på udflugt via båd – der er afgang stort set hele tiden, og conciergen fra Grand Hotel Villa Serbelloni, skal nok hjælpe dig.

Ud på oplevelse!

Måtte du i øvrigt blive fristet af det Rolex Sky-Dweller, der står udstillet i lobbyen, så har hotellet en flot forbindelse til en Rolex forhandler i nærheden, men det er en ganske anden historie…

Besøg Grand Hotel Villa Serbelloni her

My Pleasure er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk