Skulle du befinde det i det sydfranske – og nærmere betegnet Cannes – så har jeg et lille tip til dig. Det er dog ikke noget, du behøver at køre flere hundrede kilometer efter, hvis du ikke er præcis i Cannes, for vel er det godt, men dog ikke Michelin. Til gengæld findes der talrige direkte fesne steder, hvor man kan gå galt i byen, men det er en anden saga. Velkommen til Restaurant Astoux & Brun.
Vi begynder med en let forfriskning, inden vi vælger en let forret. Vinen? En Petit Fumé, som jeg har erfaret altid er på 100 procent sauvignon blanc. Velvalgt i øvrigt.
Dernæst Hellerup-snegle, som man vist bedre kender som østers. Det var i øvrigt herligt at se, at kortet bød på talrige størrelser og varianter, hvilket vidner om, at der er tale om en fiske- og skaldyrsbeværtning af en ikke helt tosset kaliber. Retterne til folk, der ikke måtte ønske at spise sådant, er stærkt begrænset, hvilket jeg har stor respekt for.
En fiskerestaurant hedder som den gør af en grund. Kølige, lækre og ej for store til min smig – de tre gled ned med lethed, og seks kunne også gøre det.
Vi blev også udstyret med et begynder sæt på huset. En række mikroskopiskehavnsnegle skulle nydes efter disse var fisket ud af deres hus med en lille nål, men det projektet var praktiske talt utåleligt: Tomme huse og nærmest ingen smag. Det kunne vi fint have været foruden.
Næste – og tungeste – ret var husets fiskesuppe. Aldeles fuld af smag, kraftig og ganske krydret. Jeg var dog lidt forundret over, at der ikke var nogen stykker fisk eller muslinger i suppen. Vel kunne de være kogt helt ud, men det ville klæde den suppen med lidt mere fysiske mundfulde. Om jeg træder i den gastronomiske spinat ved at ønske mig sådant, skal jeg ikke kloge mig på, men jeg mindes at have spist sådanne fiskesupper andre steder i verden.
Alt i alt? Vi sad ude. Vi nød omgivelserne, vi slappede af, vi blev mætte, og vi fandt et godt måltid. At menukortet også er på russisk handler mere om stedets beliggenhed end priserne på kortet. Der er i øvrigt helt tilbage i 1953, at vi skal finde stedets åbning.
Du finder flere informationer om spisestedet her