Home Ure WEB-TV: Den med Kronaby uret og det gode budskab

WEB-TV: Den med Kronaby uret og det gode budskab

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Kronaby slår et slag for mindre skærmtid

Jeg har gennem de sidste par år stødt på en del smartwatches, og jeg er da også blevet imponeret over, hvad sagerne er i stand til. Jeg står gerne ved, at jeg egentlig ikke har haft behov for mange af disse funktioner – dels fordi jeg kan mestre funktionerne fra telefonen, men også fordi jeg ser det som lettere bøvlet at skulle oplade uret på mere eller mindre daglig basis.

Der er levende billeder lige om lidt – og et smart ur om håndleddet.

Kronaby tilbød et sponseret indlæg og en test af telefonen, og det takkede jeg ja tak til.

Lad os begynde med en omgang levende billeder

En konklusion? Det er det mest interessante smartwatch, jeg – hidtil – har haft med at gøre. Du får en rigtig urkasse, en rigtig urskive, rigtige pushers og en rigtig krone. En læderrem? Også det. Men det kan de “andre” jo også? Ja. Delvist. Men er du ikke til en skærm, men i stedet en urskive, så er udbudet pludseligt mindre.

kronaby steel

Størrelsen på denne stålmodel er i øvrigt på klædelige 38 millimeter.

 

Næste store plus er levetiden. Du skal ikke oplade uret. Det fungerer nærmere som et traditionelt quart-ur, og batterilevetiden er to år. Plus-minus afhængig af brug, naturligvis.

case back

Bagkasse – her ligner det stadig et “almindeligt” ur.

Brugervenligheden kan bedst betegnes som “plug and play” – med en app. Du downloader app’en kvit og frit, hvorefter du selv vælger, hvilke funktioner, du vil gøre brug af. Og hvor de skal aktiveres fra på uret: Øverste pusher, kronen eller nederste pusher. Såre simpelt.

Kronaby kamera

Fjernudløsning…

Ønsker du at ændre det funktionerne? Det gør du bare – vælg funktionen i app’en og træk den til den ønskede “funktionsknap” på skærmen. Voila.

kronaby app

Er det en app? Det kan du tro. Og den er nem at anvende.

At Kronaby ydermere mere vil slå et slag for, at vi lægger telefonen fra os i højere grad, hilser jeg kun velkommen. Jeg kan (u)fint have hang til at sidde med apparatet mellem hænderne uden egentlig at have et nødvendigt formål. Er du i samme båd, elller ønsker du at være det, kan du, som nævnt i videoen, vælge kun at lade vigtige kontakter “forstyrre” dig – alternativt kan du “mute” telefonen med ét tryk, hvis du vel at mærke har tilvalgt denne funktion i app’en.

Kronaby watch

Aldeles klædeligt

Er du til andre modeller? Intet problem. Jeg testede en af de mere simpelt-udseende modeller, som jeg var aldeles tilfreds med – blandt andet på grund af diameteren på 38 millimeter, men også på grund af den rene skive.

notesbog

Forbindelsen mellem ur og telefon er i øvrigt Bluetooth baseret.

Hælder du til større mål og mere lir på urskiven? Og vil du have mere info? Så besøg Kronaby her

Er du til flere artikler om ure, så besøg det visuelle ur-departement på My-Pleasure.dk her

Facebook findes her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk