Home PindemadderBobler Haps, haps, haps – nu skal vi have Aalborg Basis Snaps

Haps, haps, haps – nu skal vi have Aalborg Basis Snaps

by Nicolai Klingenberg

Workshop med Aalborg Basis Snaps

Ved du hvad? Her kommer en sponseret historie, hvor jeg har lavet min egen julesnaps. Faktisk to. Og de er klar til at blive smagt på og nydt netop nu. Jaså? Jeg har måske været i gang i flere uger eller måneder? Langt fra. Har du tre fire dage, kan du gøre det samme – længere tid behøver det nemlig ikke at tage. Virkelig? Nemlig. Og nu skal vi til workshop med Aalborg Basis Snaps!

allborg basis snaps

Vi skal blive klogere – og have lidt at spise

Scenen var sat på Østerbro, det var aften, og vi skulle gøres klogere på både snaps og aquavit. Det var den korte intro. Men essensen af det hele er Aalborg Basis Snaps, som er en “ren” snaps eller base, som du fylder alskens godter i. Tommelfingerregelen? Den er nem:

Kan du spise det, kan du komme det i en snaps!

Du skal dog selvsagt være klar på lige at holde øje med løjerne i glasset – de mere organiske ting såsom mynte eller andet friskt, grønt skal ikke ligge meget længere end et par dage eller tre. Frisk chili? Det samme. Er du i tvivl under vejs? Åben, duft, smag og vurder.

snaps aalborg basis

Den rene vare

Aalborg Basis Snaps kommer i et ganske praktisk tilberedningsglas, som i bund og grund er et syltetøjslignende glas med skruelåg. Det gør det lettere at mokke dine ingredienser i “bøtten” – og nemmere at få dem op. Det er måske ikke det nemmeste af hælde fra, men har du et te- eller kaffefilter, kan du passende si diverse rester fra, når du hælder snapsen på flaske. Så langt, så godt.

Nu nævnte jeg, at din egen snaps fint kan være klar på tre til fire dage, men under den berigende workshop, bad jeg om inputs til mine to snapse. Begge skulle være klar til jul – og der måtte gerne være lidt bid i løjerne. Lad os begynde med den første.

smørrebrød

Der skænkes

Her handler det om en kraftigere sag, som jeg har tiltænkt til juleaftensdag eller 1. juledag. Navnet?

JesuSnaps

Indholdet får du her:
– En flækket, frisk chili
– En lille håndfuld stjerneanis
– En samme størrelse håndfuld tørrede abrikoser

chili snaps aalborg snaps

JesuSnaps

Chilien fik lidt længere tid i baljen end ventet – vores worshop leder talte om tre-fire dage, og min fik omtrent fem. Det skal nok kunne smages. Abrikoserne skulle gerne give en art modspil i form af sødme. Chilien pilles op efter en håndfuld dage og resten, bliver i bøtten til serveringsdagen.

Nummer to? Den er til den mørkere og lidt sødere tand.

ThordenKaffe

Indholdet får du her:
– En håndfuld espressobønner
– En hel plade mørk chokolade (du ved – omkring 100 gram)
– To stængler frisk mynte

kaffe snaps

Så er der kaffe!

Mynten er tiltænkt som et friskt indslag til de mørkere toner – og selv samme mynte skal tages op efter omtrent tre dage. Smag dig eventuelt frem.

Uanset hvilken variant du måtte vælge at kombinere, så lyder tippet fra eksperterne, at lidt blomsterhonning eller agavesirup kan gøre underværker for en snaps, der har trukket for længe med noget “friskt” i. Tænk ydermere i mad-sammensætninger – skal du have laks og rejer, så kan en frisk snaps med for eksempel dild, være lige i skabet. Og glasset.

aalborg snaps

Straks efter tilbedredning

hjemmelavet snaps aalborg basis snaps

Og et par dage efter

Kommer der mere om Aalborg Basis Snaps? Det kan du tro. Tænk gerne over en flot nytårsopskrift, så vender jeg retur med en konkurrence…

chili og stjerneanis

Sagerne begynder af tage farve – og smag

kaffe og chokolade

Choko-kaffebønne

Du finder flere opskrifter og fifs til Aalborg Basis Snaps her

Mere drikke på My Pleasure her

Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk