Workshop med Aalborg Basis Snaps
Ved du hvad? Her kommer en sponseret historie, hvor jeg har lavet min egen julesnaps. Faktisk to. Og de er klar til at blive smagt på og nydt netop nu. Jaså? Jeg har måske været i gang i flere uger eller måneder? Langt fra. Har du tre fire dage, kan du gøre det samme – længere tid behøver det nemlig ikke at tage. Virkelig? Nemlig. Og nu skal vi til workshop med Aalborg Basis Snaps!
Scenen var sat på Østerbro, det var aften, og vi skulle gøres klogere på både snaps og aquavit. Det var den korte intro. Men essensen af det hele er Aalborg Basis Snaps, som er en “ren” snaps eller base, som du fylder alskens godter i. Tommelfingerregelen? Den er nem:
Kan du spise det, kan du komme det i en snaps!
Du skal dog selvsagt være klar på lige at holde øje med løjerne i glasset – de mere organiske ting såsom mynte eller andet friskt, grønt skal ikke ligge meget længere end et par dage eller tre. Frisk chili? Det samme. Er du i tvivl under vejs? Åben, duft, smag og vurder.
Aalborg Basis Snaps kommer i et ganske praktisk tilberedningsglas, som i bund og grund er et syltetøjslignende glas med skruelåg. Det gør det lettere at mokke dine ingredienser i “bøtten” – og nemmere at få dem op. Det er måske ikke det nemmeste af hælde fra, men har du et te- eller kaffefilter, kan du passende si diverse rester fra, når du hælder snapsen på flaske. Så langt, så godt.
Nu nævnte jeg, at din egen snaps fint kan være klar på tre til fire dage, men under den berigende workshop, bad jeg om inputs til mine to snapse. Begge skulle være klar til jul – og der måtte gerne være lidt bid i løjerne. Lad os begynde med den første.
Her handler det om en kraftigere sag, som jeg har tiltænkt til juleaftensdag eller 1. juledag. Navnet?
JesuSnaps
Indholdet får du her:
– En flækket, frisk chili
– En lille håndfuld stjerneanis
– En samme størrelse håndfuld tørrede abrikoser
Chilien fik lidt længere tid i baljen end ventet – vores worshop leder talte om tre-fire dage, og min fik omtrent fem. Det skal nok kunne smages. Abrikoserne skulle gerne give en art modspil i form af sødme. Chilien pilles op efter en håndfuld dage og resten, bliver i bøtten til serveringsdagen.
Nummer to? Den er til den mørkere og lidt sødere tand.
ThordenKaffe
Indholdet får du her:
– En håndfuld espressobønner
– En hel plade mørk chokolade (du ved – omkring 100 gram)
– To stængler frisk mynte
Mynten er tiltænkt som et friskt indslag til de mørkere toner – og selv samme mynte skal tages op efter omtrent tre dage. Smag dig eventuelt frem.
Uanset hvilken variant du måtte vælge at kombinere, så lyder tippet fra eksperterne, at lidt blomsterhonning eller agavesirup kan gøre underværker for en snaps, der har trukket for længe med noget “friskt” i. Tænk ydermere i mad-sammensætninger – skal du have laks og rejer, så kan en frisk snaps med for eksempel dild, være lige i skabet. Og glasset.
Kommer der mere om Aalborg Basis Snaps? Det kan du tro. Tænk gerne over en flot nytårsopskrift, så vender jeg retur med en konkurrence…
Du finder flere opskrifter og fifs til Aalborg Basis Snaps her
Mere drikke på My Pleasure her