Home Depeche Tobias Nicolai – om synkronsvømmere og godt at kunne lide små historier

Tobias Nicolai – om synkronsvømmere og godt at kunne lide små historier

by Nicolai Klingenberg

Rundt om Tobias Nicolai

Her skal vi træffe endnu en fotograf, som kan ting og sager med mit sit kamera. Det handler om mindeværdige oplevelser, Als, en køretur og meget andet fint. Læs med her – og husk at nyde billederne.

Tobias – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– De sidste par år har jeg fotograferet min familie. Især mine fire fætre og kusiner som bor på Als, hvor jeg også selv er vokset op. I de sidste par måneder har jeg arbejdet intensivt på at lave et mere sammenhængende stykke arbejde om dem.

Agent Orange

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Jeg har leget med mange stilarter. Klassisk reportage, smadret sort/hvid med korn og bevægelse, konceptuelle og stramme portrætserier, stille og douchet mellemformat og så snapshotfotografiet. Det lille filmkamera giver arbejdet et utilregneligt element, som gør fotografierne umiddelbare og skæve, men mest af alt nære og intime. Den måde kan jeg rigtig godt li’ at arbejde på.

An Island

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Det kom gradvist et par år før, jeg søgte ind på journalisthøjskolen. Det er så kun blevet forstærket af miljøet på fotojournalistuddannelsen, hvor du er omgivet af ekstremt dedikerede undervisere og studerende hver evig eneste dag. Som nysgerrig er kameraet en adgangsbillet ind til mange forskellige verdener.

An Island 2

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Da jeg sad jeg 12 timer i en østjysk svømmehal, fotograferede unge synkronsvømmere og glemte at spise og drikke. Helt opslugt.

Synkronsvømmer Maiken Svanholm

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg håber, at mine fotografier betyder noget for dem som kigger på dem. Og så kan jeg godt lide at dykke ned i emner, som folk troede de kendte og formidle dem på en anderledes måde.

Børns drømme

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Mennesker er smukkest, når de ikke anstrenger sig for at være det.

An Island

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Det handler mere om kemien mellem fotografen og den fotograferede. Jeg har aldrig set det som en fordel for mig, at jeg er mand. På et mere overordnet plan kan kvindelige fotojournalister have nogle fordele, fordi de kan komme ind i miljøer og situationer, som mænd ofte har meget sværere ved at få adgang til.

linedancer

Line dance

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Nej. En lurer er en person, som står i det skjulte og fotograferer folk, når de ikke er klar over det. Det kommer der ikke gode fotografier ud af. Som fotograf skal du først og fremmest være god til at se situationer og interagere med dem, du fotograferer.

orkester

Ringridning

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg ikke glemmer det igen.

Line Dance

Line Dance

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Min liste over personer, som jeg gerne vil fotografere, er efterhånden ret lang og urealistisk – men islandske Björk står højt på den. På det seneste har jeg dyrket Björks tidlige videoer, og sidste år så jeg hendes virtual reality udstilling i Barcelona. Det kunne være interessant at samarbejde med så komplet genial en kunstner – men også en kæmpe udfordring. Og så er hun også vanvittig smuk.

Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Sørg for at lære the basics først – og hold det simpelt.

bokser

Jonas

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– På instagram, hvor jeg ofte smider ting op – både færdige projekter, men også rigtig meget proces. Se mere her

Og på min hjemmeside her

Tre hurtige til Tobias Nicolai:

Hvad byder resten af din vinter på?
– Om ikke så forfærdeligt længe tager jeg hul på sidste semester som fotojournaliststuderende. Der skal jeg producere to store afsluttende projekter – som så småt er ved at blive planlagt nu.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg var passager på et Gomore-lift, hvor den her pige sidder med sine skallede røde negle på hendes lille-bitte kridhvide hund. De hviler sig begge to, fordi de har været til familiefødselsdag hele dagen. Sådan nogle små historier kan jeg godt li’.

fotograf Tobias Nicolai

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg har været hjemme på Als i knap en måned og har spist mange gode måltider med min familie.

Se de tidligere fotografers fotos og svar her

Der er mægtigt på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk