Home Ure Omega lancerer guld til hele OL – et kig på nye og gamle ure samt en film

Omega lancerer guld til hele OL – et kig på nye og gamle ure samt en film

by Nicolai Klingenberg

Omega og OL gennem knapt ni årtier

Lige siden 1932 har Omega været en væsentlig del af OL – og oprindeligt handlede det om meget andet en branding. Med tiden blev der dog udviklet særlige OL-editions, og i denne historie skal vi se på de seneste modeller – vi skal dog også omkring et af urene, som er fra 1950’erne. Mere? Det kan du tro. Du får nemlig også en historisk OL-film, som Omega står bag.

petros omega

Fra filmen som du får længere nede – Petros er i øvrigt en vældig hyggelig mand, som jeg har truffet til et event i København for et par år tilbage

Lad mig begynde med årets Omega Seamaster Olympic Games Gold Collection, som er inspireret af vindermedaljerne til de vinter-olympiske leje i  PyeongChang, som foregår netop nu.

Omend vindermedaljerne går under betegnelserne guld, sølv og bronze, så har Omega valgt at udføre alle tre modeller af guld – der er tale om henholdsvis gult guld, Sedna guld (rødligt guld om man vil) og Canopus guld, som er sidste nye skud på stammen af guld-varianter. Og så er alle modellerne i øvrigt udført at 18 karat.

omega guldur

Gult guld

Diameteren er på 39,5 millimeter, og du kigger på skiven gennem safirglas. Bagkassen er monteret med en ring af 18 karat guld, hvorpå de olympiske værtsbyer er graveret fra Los Angeles i 1932 til selv samme by i 2028. Værket er chronometer-certificeret med automatisk optræk og METAS har godkendt værket – de er garant for præcision, men uret tåler også høj magnetisme: 15.000 gauss, hvis du gør dig i den slags.

rødguld omega

Sedna guld – eller rødguld

Du får et vintage Omega logo på den hvide emajle urskive, og selve uret fås med enten sort eller brun læderrem med guldspænde som matcher kassens guld-legering.

omega herreur

Hvidguld

Prisen er oplyst til at ligge mellem 16.000 og 17.500 schweizerfranc – husk moms og lignende…

Jeg researchede lidt og erfarerede, at Omega tidligere har kreeret olympiske ure – herunder ser du et Omega Seamaster fra den 16. olympiade – uret er af 18 karat guld, måler 34 millimeter og har også en emalje urskive. Uret har mekanisk urværk med automatisk optræk – en kaliber 471 – og kom med læderrem. Uret fandt jeg på en Bukowski-auktion, som jeg dog ikke deltog i.

En gammel OL-sag. Foto;: Bukowskis

 

Er det ikke nok? Så tag et kig på selv samme model, men i platin.

Den sag koster lige over 270.000 kroner, men til gengæld får du så en sort urskive, og et ur, der kun er lavet i 100 eksemplarer. Voila.

Omega platin ur

1 ud af 100 i platin

Er du mere til farve og stål? Så skal du se nærmere på Seamaster Olympic Games Collection. Der er tale om fem ure, som hver er lavet i 2.032 eksemplarer. Farverne er selvsagt inspireret af de olympiske ringe med selv samme farver, og du får et ur med en diameter på 39,5 millimeter med glasbagkasse og kig til “Master chronometer”-certificeret urværk med automatisk optræk samt en lang opremsning af OL-byer, så du har den geografiske fakta på plads – og på håndleddet.

omega seamaster

Fem kulørte & limiterede sager

 

De kulørte stålsager koster fra lige under 39.000 kroner

 

Og til dig, der er tosset med sport og tidtagning kommer her en film, du nyde i fulde drag. Værsgo.

Det var, hvad det kunne blive til denne fredag. Der er heldigvis flere artikler på vej, og måtte du i mellemtiden have mod på at lære flere artikler om ure, kan du blot klikke dig videre til ur-kategorien her

F A C E B O O K

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk