Home Ure Angelus U50 Diver Tourbillon – et limiteret ur du ikke havde set komme

Angelus U50 Diver Tourbillon – et limiteret ur du ikke havde set komme

by Nicolai Klingenberg

I dybden med Angelus U50 Diver Tourbillon

Her skal det hverken handle om et spekulationer udi Rolex eller Patek Philippe, men i stedet skal vi se på en nyhed fra “nichebrandet” Angelus i form af deres nye Angelus U50 Diver Tourbillon. Den model var der dog ikke tænkt på i begyndelsen…

Her har du stifter trioen! Brødrene Albert og Gustav Stolz var et par dygtige urmargere, som tidligere var under uddannelse hos Henri Sandoz, som var chef for Tavannes Watch Company. Brødrene etablere Angelus I 1891, og syv år efter kom den tredje bror, Charles Stolz til, da han var færdiguddannet urmager.

Først begynder vi dog i schweiz anno 1891 – det var her, Angelus blev en realitet. Og realitet blev med årene til milepæle – for eksempel var Angelus det første “hus”, som skabte et armbåndsur med både alarm- og datofunktion. Det skete med modellen Datalarm i 1956. Og 14 år forinden – i 1942 – blev Angelus Chronodato det første armbåndsur, som både havde chronograph- og kalenderfunktion.

Angelus Chronodato

Mit eget Angelus Chronodato – modellen blev introduceret i 1943

Angelus datalarm

Angelus Datalarm

Men er der ikke også noget med Panerai…? Jo. Angelus har leveret værker med 8 dages gang-reserve tilbage i 1955. Calibre SF240? Netop. Værkerne sad i øvrigt i en række ure, som blev udviklet til den italienske flådes dykkere.

angelus panerai

Angelus & Panerai. Foto fra Angelus’ hjemmeside / Christie’s Images / Bridgeman Images

Det ene årti tog det andet, og pludselig viste kalenderen 1970’erne. Det betød quartzkrise. De batteridrevne labaner fra øst kom ind – og en del af de schweizisk-mekaniske drejede (optræks)nøglen om. Angelus inkluderet.

Der var dog ikke tale om en reel død, for i 2011, fandt man en hjertestarter frem, som blev placeret på Angelus – og vupti: Firmaet var en realitet igen. Her i 2018 har firmaet lovet lidt godt til dem, der måtte have hang til et dykkerur med tourbillon. Med modellen Angelus U50 Diver Tourbillon, kan du dykke ned til 300 meter, hvorefter du kan stirre dig blind på den komplicerede mekanisme.

Angelus U50 Diver Tourbillon

Her har du forsiden…

Urkassen er af titanium, værket er med manuelt optræk og har en gang-reserve på 55 timer, og hele molevitten spænde på håndled eller dykkerdragt med en gummirem. Diameteren lyder på 45 millimeter, og bagkassen afslører ydermere, at du og 24 andre bliver de eneste ejere i verden af klokkeværket, da produktionen er begrænset til 25 styk.

Angelus U50 Diver Tourbillon

Angelus U50 Diver Tourbillon – set bagfra

Er du glad for ure, så kan du læse mange flere artikler om sådanne på My-Pleasure.dk her

Du kan læse mere om Angelus på deres hjemmeside her

My-Pleasure.dk og Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk