Home PindemadderBobler Moët Grand Vintage – en flot frokostsmagning på Address

Moët Grand Vintage – en flot frokostsmagning på Address

by Nicolai Klingenberg

Rundt om et par nye Moët Grand Vintage

Er der noget som en herlig frokost? Det skulle da være en hertilhørende champagnesmagning, så da jeg blev inviteret til Moët Grand Vintage smagning i Tuborg Havn hos Restaurant Address, var jeg kvik til at takke ja. Vi begynder med et glas non-vintage på terrassen…

Moët Grand Vintage

Manden med slipset er Marc Brévot, og han er ønolog og winemaker hos Moët. Jeg må i øvrigt huske at nævne, at der også var talrige rare kvinder til stede.

I øvrigt har du måske spekuleret over, hvorfor en non-vintage Moët altid smager stort set ens? I så fald er svaret ganske simpelt: Huset har adgang til et enormt “lager” af druer og basisvine, så folket hos Moët altid kan blande sig frem til den helt samme smag – og man bruger nemt over 100 forskellige basisvine.

Moët Grand Vintage

Fra Moëts kælder…

Nå. Jeg tænkte, du ville finde det interessant at vide, at Moët & Chandon har produceret champagne siden 1743, og selvom langt størstedelen af den solgte champagne – både generelt og hos Moët – er non-vintage, så har Moët produceret vintagechampagne siden 1842.

Moët

Velkomst-balje.

 

Denne herlige dag skal vi smage tre varianter af Moët Grand Vintage – en 2009, en særlige 2002 og så en rosé fra 2009.

 

Moët Grand Vintage

Dagens felt…

Vi begynder med Moët Grand Vintage Blanc 2009 – den har fem gram sukker pr. liter og er baseret på 50 % Pinot Noir druer (det er meget – det vanlige niveau er på omkring 20-30 %), 36 % Chardonnay og 14 % Pinot Meunier. Flasken har ligget i kælderen hos Moët i cirka syv år. Prisen er 499 kroner, og selvom den er mere moden og karakterfuld, så er det ikke min favorit denne dag…

Moët Grand Vintage

2009

Moët Grand Vintage

I glasset – med stjerne som markering for stop. Den kunne ikke kradses af.

Vi bliver i øvrigt bespist med jomfruhummer hertil. Det er den korte version. De fine stykker havdyr er akkompagneret med caviar, svært friske ærter og sauce mousseline. Mine tænder løber i vand når jeg skriver disse ord – Address leverede virkelig en sublim forret her.

restaurant address

Jomfruhummer

All-right. Nu bliver det for alvor velsmagende, for nu kommer Moët Grand Vintage Collection 2002 til bordet. Og gudskelov også i glasset. Den laban har ligget 15 år i kælderen hos Moët, men har fået en ekstra degorgering i februar 2017. Det vil sige, at man har fjernet det ekstra bundfald, der er kommet gennem tiden – og resultatet er en overordentlig frisk champagne med masser af liv. Den er sprød, frisk og virkelig velsmagende. Prisen? 1.299 kroner. Det er væsentligt mere end den først-smagte, men mine smagsløg foretrækker altså denne af de to.

Moët Grand Vintage 2002

2002’eren

Druesammensætningen lyder 51 % Chardonnay, 26 % Pinot Noir og 23 % Pinot Meunier. Jeg vil ydermere gætte på, at denne champagne egner sig ganske fortrinligt til længere opbevaring. Dosagen lyder på 5,5 gram pr. liter, men det halve gram ekstra kan jeg ikke smage.

Moët Grand Vintage

I glasset

I øvrigt er en 2. degorgering også noget, som storebror Dom Pérignon også benytter sig – oprindeligt kaldte de fænomenet for Oenotheque, men nu P2.

Moët Grand Vintage

Mark-skud…

Til 2002 serverer Address en flot, stegt slethvar(behar) med edemame frikasé, creme af youghurt, mere caviar og en sauce nagé. Det er mindst lige så flot og godt som første servering, og jeg hører i øvrigt min sidemand rose sammensætning af vine og mad. Jeg nikker og er med på den vogn.

Slethvar restaurant address

Slethvar til hovedret

Sidste duo? Den består af jordbær med flot, cremefarvet fløde og en Moët Grand Vintage Rosé 2009. 59 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay og 11 % Pinot Meunier. Og 549 kroner på prislappen. Jeg kan simpelthen ikke finde mine noter på den sidste champagne, men jeg medgiver, at det er for længe siden, jeg har drukket vintage rosé. Og så fungerer kombinationen af folkelige jordbær og lettere dekadent, årgangs-rosé virkelig godt.

Moët Grand Vintage 2009

Moët Grand Vintage Rosé 2009

 

Sidste ret – altså desserten – kan fint beskrives som et herligt møde mellem kolonihave og riviera

 

address tuborg havn

Jordbær med fløde…

Vi er faktisk ved vejs ende. Det har været en særdeles flot frokost med gode champagner i flotte omgivelser. Address har i øvrigt pyntet væggene med nogle ældre, maritime malerier og en danskproduceret motorcykel på gulvet i private dining området, hvor vi har siddet. Vi er gået lidt over tid, men sådan går det jo gerne, når man er i fint selskab.

Moët Grand Vintage

Dagens felt…


Måtte du have mod på at læse mere om champagne på My-Pleasure.dk, kan du klikke her

My Pleasure & Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk