Home Rejser Sådan føles det at fylde 40 år

Sådan føles det at fylde 40 år

by Nicolai Klingenberg

I går var en stor dag. Og en flot dag. Jeg fyldte i øvrigt 40 år i går. En kort opsummering på at fylde 40 år?

Det er er bare alle tiders!

Nu skal jeg ikke kunne tale for dig eller for andre, men jeg har ingenlunde følelsen af panikalder i kroppen. Jeg har ingen planer om at erhverve mig læderbukser, trehjulet motorcykel, påsat hår eller at gro en pisk i nakken. Ej heller at blive tri-atlet eller ironman.

Hurra…

Jeg nyder mit liv. Til fulde. Der er selvsagt altid plads til mere af noget, men verden og tilværelsen er så finurlig og fint skruet sammen, at jeg blot kan gøre mit for, at få mere af dette noget – såfremt jeg virkelig vil.

Jeg har en fantastisk familie, et hav af venner, jeg er rig på lykke og oplevelser, jeg har lidt i portemonnæen, jeg er lys i sindet og sjældent mørk i tankerne. Det er jeg umanerlig glad for.

Jeg har ydermere erfaret, at der er nogle ting, jeg behøver mindre af – og det der med at kunne sige sig fra og ikke udelukkende jagte pecunia og materielle løjer er en sand befrielse.

Der findes lekture og videoer, som prædiker om pensionister og døende, som alle har fortrudt, at de har haft et arbejde, der ikke betød noget for dem – eller at de har fortrudt, at de arbejdede for meget og levede for lidt. Den lektie er jeg glad for, at jeg ikke skal gøre mig. Spidsbelastninger og let-motiverende stres er helt okey-dokey. Fra tid til anden.

Det var ordene. Nu er jeg fyrre år. Jeg afslutter med de indledende ord: Det er alle tiders. Mildest talt.

Følg med på Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.